Campania electorala de la Cluj capata accente din ce in ce mai populiste. Conducerea filialei județene a PNL s-a aflat, ieri, la Baișoara, unde a avut loc o intalnire cu cațiva locuitori ai comunei, in cursul careia liberalii clujeni au facut mai multe afirmații cu o vadita tenta populista.

Din delegația PNL Cluj au facut parte președintele filialei, Marius Nicoara, deputații Horea Uioreanu și Mircea Pușca, secretarul de stat in Ministerul de Interne, Liviu Radu, precum și consilierul primului-ministru pe probleme de Agricultura, Mircea Chertes. La intalnire au luat parte peste 50 de locuitori din comuna al carei primar este Minodora Luca, de la PD.

In alocuțiunea de deschidere, Marius Nicoara, care este și președintele Consiliului Județean (CJ) Cluj, a declarat ca institutia pe care o conduce nu va finanta reparatiile la drumul judetean care duce la Baisoara cata vreme Luca va ramane primar. „Vreau sa stiti toti ca banii pentru drum vin de la CJ si de la Guvern, care sunt conduse de PNL.

Cat o sa fie in functie primarita de acum, nu o sa dau bani pentru drum, ca sa nu vina ea sa spuna ca a facut drumul. Cand n-o sa mai fie ea primarita, din 2008, atunci o sa dam si bani pentru drum”, a afirmat Nicoara in fata satenilor.

In replica, primarul, care nu se afla in sala in momentul declaratiei, a declarat ca o astfel de afirmatie din partea lui Nicoara ar fi „cel mai josnic lucru”. „Am o consideratie deosebita pentru domnul Nicoara, de mult CJ nu a mai avut asa un presedinte, dar o astfel de afirmatie ar fi o rusine.

Drumul nu e al primarului, ci al oamenilor din comuna”, a afirmat Minodora Luca. Ea aminteste ca a depus un memoriu la CJ in urma cu doua luni, solicitand finantare pentru repararea drumului, insa nu a primit nici un raspuns, oficial sau nu, din partea lui Nicoara.

Alaiul PNL, in masina CJ

In cadrul intalnirii de la Baisoara a luat cuvantul si deputatul Horea Uioreanu, care a amintit de realizarile PNL din timpul actualei guvernari. El a insistat pe majorarea pensiilor, care va intra in vigoare inca din aceasta luna, dand vina pe PSD si PD pentru ca nu au marit pensiile mai repede. „PSD se lauda ca ei au marit pensiile.

Pai ce au asteptat 17 ani pana sa le mareasca? Altii zic ca Basescu a marit pensiile. PD a avut ministru in domeniu din 2004, de ce nu le-a marit atunci?”, a afirmat Uioreanu.

Trebuie amintit ca PNL s-a opus majorii pensiilor din anii trecuti de guvernare, sustinand ca economia romaneasca nu ar face fata cheltuielilor suplimentare. De asemenea, PSD s-a aflat la guvernare zece ani din cei 17 mentionati de Uioreanu.

O alta afirmatie electorala a fost cea a deputatului Mircea Pusca, care a declarat: „Printre realizarile liberalilor se numara Unirea infaptuita de Bratieni si integrarea Romaniei in Uniunea Europeana la 1 ianuarie 2007”.

Ca fapt divers, in alaiul de campanie al PNL, din care au facut parte cativa zeci de membri ai filialei de tinere, purtand insemne electorale, a fost folosita pentru deplasarea in judet si cel putin o masina care apartine CJ Cluj, cu numarul de inmatriculare B-17-CJC.