La programului „Rabla” etapa a III-a, doar cinci masini pentru Prahova

de A E     Monitorul
Miercuri, 14 noiembrie 2007, 0:00


Pana in prezent, in program au fost acceptati 36 de producatori importatori autorizati de autoturisme si distribuitori autorizati ai acestora. Printre acestia se gaseste doar o unica firma din Prahova, si anume Proleasing Motors SRL Blejoi, cu un numar de doar 5 autoturisme aprobate marca Ford.

Cei interesati de achizitionarea unei alte marci de masina, trebuie sa stie ca dealerii din tara mai pun la bataie, in totalul de 418 autoturisme incluse in programul „Rabla”, marci precum Dacia, Daewoo, Audi, Seat, Porsche, Volkswagen, Skoda, Renault, Nissan, Fiat, Opel, Chevrolet, Mercedes, Chrysler, Jeep, Dodge si Peugeot.

Lista producatorilor, importatorilor de autoturisme si distribuitorilor autorizati ai acestora, precum si cea a operatorilor economici autorizati sa desfasoare activitati de colectare si tratare a vehiculelor scoase din uz este publicata pe site-ul AFM, www.afm.ro, in cadrul sectiunii „Informatii de interes public”.

De mentionat ca, anul acesta pana in prezent, in Prahova, 330 de vehicule scoase din uz au ajuns la fier vechi in cadrul programului „Rabla”.

Cei care vor sa-si ia adio de la masina mai veche de 12 ani, in schimbul unei prime de 3.000 de lei, cu ajutorul careia isi vor putea achita parte din avansul pentru una noua, o pot face la cele cinci centre de colectare din judet, respectiv la Remprod SRL, cu sediul in Campina, str.

Petrolistului 10, tel: 33.26.02, sau 0745.858.233 persoana de contact Cojocaru; Remat Holding Co SRL, Ploiesti, str.Mihai Bravu 231, 0729.880.210, persoana de contact Olec Margina; Dancor Com SRL, cu sediul in Boldesti Scaieni, str.Gloriei 23, tel: 210.929, 211.394, 0745.167.179; Muler Guttenbrunn Recycling, cu sediul in Bucov, sat.Pleasa, str.Industriei 2, 279.532, persoana de contact Dumitru

Marius si Remat SA Ploiesti, cu sediul in Ploiesti str.Muzelor 38, tel: 512.659, 523.182, persoana de contact Anghelache Florica sau cu sediul in Campina, str.Orizontului 13, tel:33.66.61

Cativa pasi de urmat Pentru a putea beneficia de program, orice persoana fizica, proprietar sau mostenitor al unui autoturism uzat, trebuie sa se inscrie la un producator validat. Acesta elibereaza o nota de acceptare, cu o valabilitate de 30 de zile calendaristice de la eliberare.

Solicitantul preda apoi masina la un centru de colectare autorizat, de la care primeste certificatul de distrugere si contravaloarea la pret de fier vechi a masinii.

Dupa ce solicitantul isi preda rabla la casare, se reintoarce la producatorul ales cu actul de identitate, in copie; certificatul de inmatriculare si cel de distrugere a autoturismului uzat, in copie legalizata; certificatul de radiere a autoturismului uzat, in original; certificatul de mostenitor, in copie legalizata, daca persoana fizica beneficiara a mostenit masina, precum si nota de

acceptare eliberata de producatorul validat, in original. Suma de 3.000 lei, reprezentand prima de casare se scade de catre producatorul validat din pretul de achizitie al unui autoturism nou. Acesta se poate cumpara doar cu banii jos ori cu credit, nu in leasing.


Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

395 vizualizari


Abonare la comentarii cu RSS

ESRIHotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by