Lucrarile de reabilitare a strazii Bahluiului, dupa cum sustin locatarii, au inceput la undeva la sfarsitul verii. „Cand s-au apucat de treaba, veneau echipe de cate sapte-opt oameni zilnic. De multe ori se intampla ca doar doi-trei sa lucreze si restul sa se odihneasca. Mai venea, din cand in cand, o femeie care ii coordona.

Atunci faceau treaba cum trebuie...”, ne-a marturisit Gheorghe Dinu, un ploiestean pensionar care locuieste in blocurile de pe strada Bahluiului.

„Liniste si pace de doua saptamani”

In urma cu aproximativ doua saptamani drumarii au plecat, lasand in urma o strada partial asfaltata, trotuare pline de gropi si nemultumirea oamenilor care locuiesc acolo. „De doua saptamani nu a mai trecut nimeni pe aici. Atunci cica au asfaltat strada. La cum arata, se vede cat de bine a fost asfaltata. Ne-au lasat, pur si simplu, balta.

Ne e si frica sa ne lasam copiii sa se duca la scoala. Pe strada nu pot sa mearga din cauza masinilor, iar pe trotuar din cauza gropilor”, spune, nemultumit, Constantin Iordache, unul dintre locatarii cei mai afectati de starea trotuarelor si a strazii, dat fiind faptul ca exact in fata scarii pe care locuieste se „casca” o groapa.

Borduri diferite

Reabilitarea strazii se pare ca se face diferit. Pana la intrarea intre blocuri, trotuarul este proaspat asfaltat iar bordurile sunt late. Intre blocuri, bordurile sunt inguste si fixate cu ciment sfaramicios, iar trotuarul... nu prea exista. „Pana intre blocuri au pus borduri mai late. Aici, au pus borduri subtiri.

Am intrebat de ce asa si mi s-a raspuns ca << asa e proiectul de la Primarie>>. In plus, bordurile dintre blocuri, la cea mai mica atingere, fie ea de masina ori de picior de om, pica”, ne-a marturisit Gheorghe Dinu.

„In functie de vreme”

Locatarii blocurilor au intrebat muncitorii cand au de gand sa termine lucrarea. Acest lucru se intampla cand drumarii erau de gasit pe strada. „Ne-au spus ca totul se face in functie de vreme. Acum, ca deja a inceput gerul, putem sa ne luam adio de la asfaltare.

Poate la primavara se vor gandi si la noi, cu toate ca nu e corect, fiind platiti din banii nostrii”, spune Constantin Iordache.