Presedintele Traian Basescu i-a spus, miercuri, noului ministru al Sanatatii, Ridli Ladislau, ca spera sa inteleaga ceea ce predecesorul nu a inteles, ca nu se pot da alti bani la sanatate pana nu se inchid robinetele prin care se scurg bani spre ale directii, nu spre bolnavi. Declaratia a fost facuta cu ocazia ceremoniei de depunere a juramantului de investitura in functia de ministru al Sanatatii de catre Ritli Ladislau, care a avut loc miercuri, la ora 21.30, la Palatul Cotroceni.

"Vreau sa stiti ca dau o atentie deosebita reformei in sanatate si vreau sa intelegeit ceea ce predecesorul dumneavoastra n-a inteles ca nu se pot da alti bani la sanatate, pana nu inchidem robinetele prin care se scurg banii de la sanatate dar nu inspre bolnavi, ci inspre alte directii", a spus seful statului.

La finalul discursului, seful statului a anuntat ca ceremonia s-a incheiat.

"Ceremonia s-a incheiat, sampanie nu avem... austeritate", a punctat Basescu.

Ritli Ladislau a citit juramantul in fata sefului statului, rostind la sfarsit cateva cuvinte in limba maghiara, dupa care a dat mana cu presedintele.

Seful statului a semnat, vineri, la propunea premierului, decretul de numire a lui Ritli Ladislau in functia de ministru al Sanatatii.

Premierul Emil Boc a anuntat ca noul ministru urmeaza sa coordoneze si activitatea Casei Nationale de Asigurari de Sanatate, dar aceasta isi va pastra calitatea de ordonator de credite.