Vicepresedintele PDL, Cristian Boureanu, a discutat online cu cititorii HotNews.ro

de Redactia     HotNews.ro
Duminică, 6 martie 2011, 19:33 Actualitate | Politic

Cristian Boureanu
Foto: HotNews.ro
De ce propunerile reformistilor Cristian Preda, Monica Macovei si Sever Voinescu nu s-au bucurat de nici cea mai mica sustinere, sambata, la Consiliul National de Coordonare al PDL? De ce propunerea privind suspendarea membrilor din partid la trimiterea in judecata a fost acceptata acum trei saptamani, dar a fost respinsa in unanimitate de liderii locali? Ce sanse are PDL sa recupereze terenul pierdut pana la alegerile locale din 2012 si cum se pregateste pentru competitia interna din 14 mai?

Vicepresedintele PDL, Cristian Boureanu, a discutat online cu cititorii HotNews.ro. Cele mai bune intrebari vor fi preluate in emisiunea Discutia de Luni, difuzata de HotNews.ro si RFI incepand cu ora 19.10 si realizata de Dan Tapalaga.

Nota redactiei:
 • Pentru a pastra coerenta si relevanta discutiei, nu vom valida comentariile care nu se refera la temele anuntate, care nu contin intrebari sau care constau in atacuri la persoana.
 • Va rugam sa nu adresati mai mult de doua intrebari pentru a da posibilitatea invitatatilor sa raspunda la cat mai multe probleme ridicate de cititori. Postarile lungi sau care contin mai mult de doua intrebari nu vor fi validate.
 • Cele mai bune intrebari vor fi preluate in emisiunea Discutia de Luni, difuzata de HotNews.ro si RFI incepand cu ora 19.10 si realizata de Dan Tapalaga.


Citeste mai multe despre   


Comentarii alese de moderator

 • Reforma (Duminică, 6 martie 2011, 19:56)
  Peter Badesco [anonim]

  Credeti ca a venit timpul pentru formarea unui nou Partid de Dreapta.
  PDL-ul are probleme cu 'tinerii' membrii,...? Talibanii PDL-isti ( Berceanu si Blaga ) au facut 'bot' impotriva lui Preda. Sa nu uitam ca amandoi nu pot strange nici jumatate de voturi cat poate strange C. Preda. Datorita celor trei ( Macovei, Voinescu si Preda ) PDL-ul mai are inca credibilitate, asta este opinia noastra sincera , noi cei din Societatea Civila - Diaspora. Curiozitatea este ca oameni ca Berceanu si Blaga ( care a pierdut pana si in fata lui Oprescu ) nu vad avantajul enorm pe care acesti tineri il aduc PDL-ului. Sa fie asta timpul infintarii unui nou Partid,..?

 • Vot (Duminică, 6 martie 2011, 20:01)
  Catalin [anonim]

  Buna ziua domnule Boureanu,

  Daca nu vi se pare nepotrivita intrebarea, v-as ruga sa imi spuneti 3 motive pentru care ati putea fi votat la urmatoarele parlamentare.

  Multumesc anticipat.

  PS Am urmarit amuzat discutia de la Realitatea cu dl. Dragnea. Intr-un meci de box l-ar fi luat cu targa :)

 • sunteti constienti (Duminică, 6 martie 2011, 20:08)
  ddd [anonim]

  ca sambata ati pierdut votanti din nucleul dur?

 • De ce puneti piedici criteriilor de integritate? (Duminică, 6 martie 2011, 20:09)
  za-k [utilizator]

  PDL chiar crede ca mai poate cistiga voturi (mai ales in diaspora) fara criterii de integritate in statut si fara lupta clara impotriva coruptiei?

  Dumneavoastra personal ce aveti impotriva acestor criterii? Va rog sa nu-mi spuneti ca pierdeti oameni valorosi prin aceste criterii caci asta ar fi doar tipatul coruptiei!

  Numa' bine,
  za-k/

 • Depolitizarea companiilor de stat - o solutie? (Duminică, 6 martie 2011, 20:41)
  Mircea Cernat [anonim]

  Intr-o companie multinationala functiile de conducere executiva sunt ocupate de manageri straini profesionisti ce au un mandat pe 3-4 ani si obiective foarte bine definite legate de profit, cifra de afaceri, cota de piata. Exista companii DE STAT straine care au prezenta chiar si la noi in tara (France Telecom - Orange) la care alegerea functiilor executive nu are legatura cu apartenenta politica. Companiile noastre in schimb au manageri romani alesi politic dar care nu stiu sau nu vor sa le faca profitabile. Preferam sa vindem pachetul majoritar al companiilor cu potential (exemplu Petrom) in loc sa alegem la conducerea lor o echipa de management straina formata din executivi profesionisti. Iar asta se intampla de 20 de ani indiferent de partidul aflat la guvernare. Intrebare: De ce nici PDL-ul nu vrea sa renunte la politizarea conducerii companiilor de stat si nu vede in asta o solutie de a recupera “terenul pierdut”? De ce nici PDL-ul nu vede un lucru firesc: politicianul e pus sa faca politica, managerul e pus sa faca performanta si profit?

 • recuperarea terenului pierdut (Duminică, 6 martie 2011, 20:53)
  George [anonim]

  Pentru a redobandi in ochii alegatorilor o anumita credibilitate, PDL ar trebui sa se concentreze pe rezultate concrete in guvernare. Apreciati ca in prezent si in viitorul apropiat constructia de autostrazi, respectiv reabilitarea de cai ferate va fi o prioritate reala, masurabila in fondurile alocate?

 • de ce? (Duminică, 6 martie 2011, 21:13)
  banateanul. [utilizator]

  Domnule Boureanu,o intrebare fireasca,de ce ?,de ce trebuie protejati membri PDL care nu dau o imagine buna partidului?cu respect Toni

 • BUNA ZIUA (Duminică, 6 martie 2011, 22:05)
  carat [utilizator]

  Domnule Boureanu, eu va acord prezumtia de nevinovatie cum e si normal dar, mi se pare ciudat sa va aud vorbind (precum pe multi alti demnitari cu dosare *instrumentate politic* in justitie) de *prea multe coincidente*.
  1) Sugerati cumva ca opozitia manipuleaza justitia si acesta sa fie motivul pentru care va-ti opus propunerilor reformistilor? Va este teama sa urmati calea proceselor fara a avea spatele acoperit de partid ?
  2) Mentionez ca partidul dumneavoastra a avut intotdeauna votul si increderea mea dar am ajuns precum Cetateanul Turmentat: eu cu cine votez ?

 • intrebari adresate dlui Boureanu (Duminică, 6 martie 2011, 22:11)
  gilca sorin [anonim]

  De ce PDL-ul nu promoveaza oamenii in functiile publice de conducere pe baza unor criterii de performanta si pe baza pregatirii profesionale?
  (Comentariu pentru prima intrebare:foarte multe persoane sunt puse in functii de raspundere fara o pregatire profesionala in domeniu sau cu o pregatire profesionala precara ca absolventi ai unor institutii cu un nivel discutabil al actului de invatamant - unitati de invatamant particulare sau invatamant la distanta)
  De ce PDL-ul nu doreste sa se reformeze si prefera sinuciderea politica la viitoarele alegeri?
  (Comentariu pentru a doua intrebare:Prin reforma se intelege oameni noi, principii noi si o strategie bine definita si armonizata cu contextul politic si social actual precum si o competitie deschisa-(alegerile interne la organizatiile locale au avut intr-o pondere mare candidat unic pentru functia de presedinte al organizatiei respective)- bazata pe un plan de dezvoltare reala si sanatoasa a Romaniei ,plan care trebuie sa fie pragmatic,eficient si ale carui rezultate sa fie vizibile pe termen scurt si mediu;nu poate fi din pacate o alternativa la coalitia de interese USL pastrand aceiasi oameni care au avut functii publice de conducere si au avut rezultate nesemificative)

 • In 2012, dupa alegeri, PDL va trece in istorie?! (Duminică, 6 martie 2011, 22:25)
  Mara [anonim]

  «1). De ce propunerile reformistilor Cristian Preda, Monica Macovei si Sever Voinescu nu s-au bucurat de nici cea mai mica sustinere, sambata, la Consiliul National de Coordonare al PDL?

  2). De ce propunerea privind suspendarea membrilor din partid la trimiterea in judecata a fost acceptata acum trei saptamani, dar a fost respinsa in unanimitate de liderii locali?»

  Exact acestea sint si intrebarile mele. Multumesc anticipat pentru raspunsuri.

 • Asemanari si deosebiri (Duminică, 6 martie 2011, 22:47)
  Raluca [anonim]

  Consider ca oricare cetatean roman trebuie sa beneficieze de prezumtia de nevinovatie, deci nu vad de ce ar trebui ca un membru PDL sa fie suspendat din partid la trimiterea in judecata...dar nici nu pot sa fiu de acord cu obstructionarea prin toate mijloacele a justitiei. Iar aici vad doar asemanari intre politicienii din PDL si cei din PSD, PNL, PC. Imi puteti arata dvs. deosebirile, daca exista?...

 • dezamagire (Duminică, 6 martie 2011, 23:16)
  Colette [utilizator]

  D-le Boureanu, PDL, in acest moment, s-a rupt de electoratul sau. Pe "grei" nu-i intereseaza daca mai castiga alegerile din 2012 si chiar daca le vor pierde, relatiile transpartinice le ofera protectie. Am ajuns la concluzia ca nu electoratul decide castigarea sau pierderea alegerilor ,ci negocierile politice intre greii din toate partidele .
  Intrebari:
  1. de ce nu v-ati situat de partea 'reformistilor', asa cum era de asteptat sa o faceti ca politician tanar si cu ceva tentative de reformare interna in PDL?
  2 .de ce opiniile d-lui presedinte Traian Basescu nu mai inseamna nimic pt. actualul PDL?

 • integritatea la romani (Duminică, 6 martie 2011, 23:21)
  desteptarea [utilizator]

  In primul rand apreciez contributia d-lui Boureanu in lupta cu opozitia.
  Intrebarea:
  Acum 20 de ani, 85% dintre romani au votat un presedinte cu mainile murdare nu de praf ci de sangele a sute de romani. Romanii au preferat sa voteze o figura cunoscuta chiar si cu mainile patate decat niste figuri despre care nu stiau prea multe.
  S-a schimbat ceva de atunci?
  Ce aleg acum romanii intre un primarul cu figura cunoscuta dar cu mainile murdare si candidatul necunoscut?

 • Intrebari (Duminică, 6 martie 2011, 23:38)
  Mihai [anonim]

  Dl.Boureanu ,in calitate de membru PDL si implicit votant PDL ,va adresez urmatoarele intrebari :
  1.DE CE ?
  Blaga - nu a castigat niciodata alegerile in Bihor
  Videanu - nu a castigat niciodata alegerile in Teleorman
  Berceanu - nu a castigat alegerile niciodata in Dolj
  Boureanu - nu a castigat niciodata alegerile in Arges
  2.Cat considerati ca reprezinta votantii lui Traian Basescu ,din electoratul PDL ? Procentual ( %)
  3.Cum comentati atacurile din partea opozitiei la adresa d.nei Macovei ,Preda ?
  4.Daca cei 3 (Macovei ,Preda ,Sever ) parasesc partidul , considerati ca din acel moment vom avea o problema majora cu credibilitatea ?
  5.Viitoarea conducere a PDL -cu Blaga presedinde - isi mai doreste cu adevarat castigarea alegerilor in 2012? Daca da ,pentru cine ?

 • intrebari (Duminică, 6 martie 2011, 23:39)
  merlin [anonim]

  1. data fiind (s-o numim) lipsa de interes pentru imbunatatirea criteriilor de integritate si aplicarea masurilor prevazute in statut la acest capitol, prin ce se deosebeste pdl de celelalte doua partide?
  2. putem spera ca pdl va deveni un partid motor pentru modernizarea Romaniei sau e prea devreme pentru asta, in conditiile in care si in pdl exista multi membri care doar mimeaza reformele, ei actionand in interesul structurilor din spatele lor?
  multumesc

 • Credeti ca am iesit din criza? (Luni, 7 martie 2011, 10:26)
  Andu [anonim]

  Credeti ca am iesit din criza?
  Dl. Boc spunea ca am cam iesit, dat fiind faptul ca am inregistrat 0,1% crestere economica. Totusi eu nu vad acest lucru, toate se scumpesc in continuare (chiar si salariile bugetarilor pe care nu ati fost in stare sa ii reduceti, deja salariile lor au crescut cu 15%, mai urmeaza inca p crestere de 15% in toamna si gata pierderea).
  Unde s-au dus cele 20 miliarde de Euro? In alte tari se vorbesste de proiecte fabuloase cu 2-3 Mld de Euro, tuneluri, autostrazi, linii de mare viteza, dar la noi s-au cheltuit 20 mld intr-un singur an fara niciun rezultat concret.

  Va multumesc.

 • pentru tineri (Luni, 7 martie 2011, 10:41)
  tehnik [anonim]

  D-le Boureanu in virtutea situatiei privind integritatea, in general in politica, considerati utila formarea unui corp de politicieni care sa functioneze ca manageri pe proiecte si mandate cu obiective clar precizate? Amatorismul merge ca hobby de la liga a-3-a, a-4-a in jos si poate functiona cand nu ai resurse si pui multa pasiune.Ce are de invatat tanara generatie, care in curand va vota din joaca aceasta de-a integritatea, demnitatea si respectul in politica? Ce sa inteleaga ei? Multumesc.

 • De ce ramanem in contextul unor gandiri primitive? (Luni, 7 martie 2011, 10:53)
  Andrei [anonim]

  De ce nu se pregateste PDL, asa cum ar fi logic, pentru alegerile din 2016? Agatarea de iluzia oricarui castig electoral in anul 2012 va conduce PDL spre distrugerea de tip PNTCD. Acum, in ultimii mai putin de doi ani ramasi pana la venirea la putere a "celorlalti", era exact timpul pentru a face toate lucrurile bune si normale: consacrarea integritatii morale in politica de partid, combaterea profunda si cu actiuni finalizate a coruptiei, o serie de masuri economice de stimulare a cresterii, in primula rand prin alocarea rationala fondurilor bugetare pentru investitii, prin proceduri cu adevarat transparente. In schimb, se gata ca disperatii de iluzia continuitatii la putere, neintelegand ca acum aveau cu adevarat marea sansa de a schimba ceva. Cedarea la stimulente pe termen scurt, impotriva chiar a propriilor interese pe termen lung, este, din pacate, specific romaneasca, si, in cazul PDL, va conduce la inca o disparitie si atomizare a unei formatiuni politice care nu a inteles nimic din creditul pe care l-a avut. Aveti ceva de comentat, domnule Boureanu? Tanar fiind, ar fi trebuit sa ganditi pe termen lung.....

 • Explica (Luni, 7 martie 2011, 10:53)
  Mihai [anonim]

  PSD l-a schimbat pe Geoana cu unul mai tanar Ponta(chiar daca este marioneta celor grei din PSD)
  UDMR l-a schimbat pe Marko Bella cu unul mai tanar Kelemen .
  La PDL este exat invers pleaca Boc mai tanar si vine Blaga .
  Cum explicati acest lucru electoratului PDL ,electorat destept ?

 • Despre viitor (Luni, 7 martie 2011, 11:30)
  Jane Doe [utilizator]

  Comentariu: va cunosc pozitia, asa cum a fost ea descrisa, in presa - stiu ca ati fost impotriva reformarii, ca l-ati atacat, chiar, pe unul dintre initiatori, numindu-l ''tampit si nesimtit'', asa incat as vrea sa profitati de sansa care vi se da acum, de a va explica pozitia. .Am doua intrebari, pentru dumneavoastra:

  1. Ca tanar politician, sunteti constient de faptul ca, in lumina acestui refuz de a se reforma, partidul dvs. a pierdut capitalul de imagine, de care s-ar fi bucurat, ca urmare a adoptarii acestor initiative, si s-a rupt de electoratul sau? Ca a dezamagit?

  2. Ne puteti asigura ca, in momentul, probabil si de nedorit ( stiind ca alternativa este USL), al intrarii in opozitie, nu va veti pune la adapost, trecand peste doctrina partidului dvs. si intrand, pur si simplu, in partidul care va accede la putere, indiferent de culoarea acestuia? Altfel spus, ca nu veti deveni un traseist politic?

  Va multumesc, dle Boureanu!

 • videanu (Luni, 7 martie 2011, 11:59)
  andu2 [utilizator]

  deci recunoasteti ca talibanul nu prea si-a facut treaba la ministerul economiei ?.... raspunsul legat de depolitizarea companiilor de stat... :))

 • suspendare (Luni, 7 martie 2011, 12:08)
  andu2 [utilizator]

  http://www.realitatea.net/ciuvica-blaga-si-frunzaverde-complici-in-contrabanda-cu-tigari_72971.html
  Se va autosuspenda blaga in acest caz asa cum a facut-o pasat?3603 vizualizari

 • Reforma (Duminică, 6 martie 2011, 19:56)

  Peter Badesco [anonim]

  Credeti ca a venit timpul pentru formarea unui nou Partid de Dreapta.
  PDL-ul are probleme cu 'tinerii' membrii,...? Talibanii PDL-isti ( Berceanu si Blaga ) au facut 'bot' impotriva lui Preda. Sa nu uitam ca amandoi nu pot strange nici jumatate de voturi cat poate strange C. Preda. Datorita celor trei ( Macovei, Voinescu si Preda ) PDL-ul mai are inca credibilitate, asta este opinia noastra sincera , noi cei din Societatea Civila - Diaspora. Curiozitatea este ca oameni ca Berceanu si Blaga ( care a pierdut pana si in fata lui Oprescu ) nu vad avantajul enorm pe care acesti tineri il aduc PDL-ului. Sa fie asta timpul infintarii unui nou Partid,..?
  • raspuns (Luni, 7 martie 2011, 11:34)

   Cristian Boureanu [hotnews.ro] i-a raspuns lui Peter Badesco

   Nu cred in infiintarea unui nou partid in Romania. PDL are o puternica structura similara cu partidele populare din occident si cred ca acest congres va aduce si o intarire a aripii crestin-democrate, care poate nu a fost atat de vizibila in ultimii ani. Un partid are nevoie si de oameni cu experienta vechii garzi, dar in acelasi timp trebuie sa invete sa dezbata transparent si comentariile mai acide ale unei generatii nu neaparat tinere cat noi in politica. Amuzant este ca taliban inseamna student :)
 • Vot (Duminică, 6 martie 2011, 20:01)

  Catalin [anonim]

  Buna ziua domnule Boureanu,

  Daca nu vi se pare nepotrivita intrebarea, v-as ruga sa imi spuneti 3 motive pentru care ati putea fi votat la urmatoarele parlamentare.

  Multumesc anticipat.

  PS Am urmarit amuzat discutia de la Realitatea cu dl. Dragnea. Intr-un meci de box l-ar fi luat cu targa :)
  • raspuns (Luni, 7 martie 2011, 11:35)

   Cristian Boureanu [hotnews.ro] i-a raspuns lui Catalin

   Cred ca este prea devreme sa ma gandesc la urmatoarele alegeri parlamentare. Sper ca voi putea fi in continuare o voce puternica pe partea dreapta a politicii romanesti si sper ca o sa reusesc in continuare sa simt atunci cand trebuie sa pun interesul individului in fata interesului partidului sau al unor grupuri din partid.

   Multumesc pentru comentariu.
 • sunteti constienti (Duminică, 6 martie 2011, 20:08)

  ddd [anonim]

  ca sambata ati pierdut votanti din nucleul dur?
  • raspuns (Luni, 7 martie 2011, 11:37)

   Cristian Boureanu [hotnews.ro] i-a raspuns lui ddd

   de ce? am dezbatut transparent, cu presa de fata, chestiuni legate de statutul unui partid care se defineste de dreapta. Am preferat o varianta clara in locul unei birocratii stufoase si, de asemenea, am preferat un statut care obliga oamenii politici sa ia decizii la vedere vis a vis de sanctionarea colegilor cu probleme, in loc sa alegem o varianta mai simpla dar netransparenta in care decizia se ascunde in spatele unor reguli si alineate din statut.
 • De ce puneti piedici criteriilor de integritate? (Duminică, 6 martie 2011, 20:09)

  za-k [utilizator]

  PDL chiar crede ca mai poate cistiga voturi (mai ales in diaspora) fara criterii de integritate in statut si fara lupta clara impotriva coruptiei?

  Dumneavoastra personal ce aveti impotriva acestor criterii? Va rog sa nu-mi spuneti ca pierdeti oameni valorosi prin aceste criterii caci asta ar fi doar tipatul coruptiei!

  Numa' bine,
  za-k/
  • raspuns (Luni, 7 martie 2011, 11:40)

   Cristian Boureanu [hotnews.ro] i-a raspuns lui za-k

   90% din criteriile de integritate existau deja in statut sau erau propuse pentru a fi incluse la Consiliul National (institutia autosuspendarii si cea a suspendarii). A existat o dezbatere asupra unei singure propuneri, cea privind excluderea automata a unui membru care are un proces in justitie. Cred ca cei din diaspora vor intelege mult mai usor ce inseamna prezumtia de nevinovatie si ce inseamna sa iei deciziile de excludere pe baza unor fapte si discutii in partid si nu pe baza unor acuzatii facute de un procuror, uneori la o simpla sesizare de presa. De 2000 de ani in justitie exista un principiu: procurorul acuza, avocatul apara si doar judecatorul judeca. Si exista si o vorba: mai bine sa scape zece vinovati decat sa fie condamnat un singur nevinovat. Singurul sistem care a ignorat aceste principii a fost sistemul comunist.
 • Depolitizarea companiilor de stat - o solutie? (Duminică, 6 martie 2011, 20:41)

  Mircea Cernat [anonim]

  Intr-o companie multinationala functiile de conducere executiva sunt ocupate de manageri straini profesionisti ce au un mandat pe 3-4 ani si obiective foarte bine definite legate de profit, cifra de afaceri, cota de piata. Exista companii DE STAT straine care au prezenta chiar si la noi in tara (France Telecom - Orange) la care alegerea functiilor executive nu are legatura cu apartenenta politica. Companiile noastre in schimb au manageri romani alesi politic dar care nu stiu sau nu vor sa le faca profitabile. Preferam sa vindem pachetul majoritar al companiilor cu potential (exemplu Petrom) in loc sa alegem la conducerea lor o echipa de management straina formata din executivi profesionisti. Iar asta se intampla de 20 de ani indiferent de partidul aflat la guvernare. Intrebare: De ce nici PDL-ul nu vrea sa renunte la politizarea conducerii companiilor de stat si nu vede in asta o solutie de a recupera “terenul pierdut”? De ce nici PDL-ul nu vede un lucru firesc: politicianul e pus sa faca politica, managerul e pus sa faca performanta si profit?
  • raspuns (Luni, 7 martie 2011, 11:43)

   Cristian Boureanu [hotnews.ro] i-a raspuns lui Mircea Cernat

   Sunt total de acord cu dvs. Una din marile greseli ale guvernului PDL a fost ca nu a privatizat pe bursa partile minoritare pe care le mai are la marile companii (PETROM, Romtelecom). De asemenea, pe zona energetica, prin absenta unui management profesionist, am pierdut sansa sa devenim jucatori importanti pe pietele regionale, chiar cu companiile de stat, asa cum au facut-o de exemplu cehii cu CEZ. Din pacate, nu doar zona politica, dar si sistemul in general refuza de multe ori sa accepte utilizarea unui management profesionist, strain sau roman, pe zona companiilor de stat. Uneori, cei care le controleaza transced guvernele si au apartenenta politica doar de conjunctura.
 • recuperarea terenului pierdut (Duminică, 6 martie 2011, 20:53)

  George [anonim]

  Pentru a redobandi in ochii alegatorilor o anumita credibilitate, PDL ar trebui sa se concentreze pe rezultate concrete in guvernare. Apreciati ca in prezent si in viitorul apropiat constructia de autostrazi, respectiv reabilitarea de cai ferate va fi o prioritate reala, masurabila in fondurile alocate?
  • raspuns (Luni, 7 martie 2011, 11:49)

   Cristian Boureanu [hotnews.ro] i-a raspuns lui George

   Dincolo de chestiunile legate de restructurarea administratiei si dincolo de alegerile din partid, eu personal sunt extrem de sigur ca daca nu vom reusi sa generam crestere economica reala anul acesta si o relansare a zonei de business, PDL nu are nici o sansa sa recastige increderea electoratului. Aici se potriveste vorba: "dragostea trece prin stomac". Si chiar daca sunt sigur ca masurile pe care le-am luat au fost cele corecte, asta nu inseamna neaparat ca cetatenii ne vor vota daca nu apuca sa vada si rezultatele concrete. In ceea ce priveste proiectele de autostrazi si infrastructura, pot spune ca este pentru prima oara in ultimele patru luni, cand ministerul transporturilor a reusit sa deblocheze lucrarile la culoarul patru de autostrada si la tronsoanele de cale ferata pe ruta Brasov - Bucuresti - Constanta. Aici, un rol important l-a avut si schimbarea legii care reglementeaza exproprierea, precum si a legii privind achziile publice, astfel incat intarzierile intentionate si companiile contestatare de profesie sa nu mai poata afecta proiectele mari de infrastructura.
 • de ce? (Duminică, 6 martie 2011, 21:13)

  banateanul. [utilizator]

  Domnule Boureanu,o intrebare fireasca,de ce ?,de ce trebuie protejati membri PDL care nu dau o imagine buna partidului?cu respect Toni
  • raspuns (Luni, 7 martie 2011, 11:52)

   Cristian Boureanu [hotnews.ro] i-a raspuns lui banateanul.

   Nu trebuie. am explicat si mai sus, dar as adauga un singur lucru: cine este cel mai curat care sa stabileasca asta la cazul general, punand la gramada oameni competenti cu probabil corupti existenti in toate partidele. Orice primar are minim 10 - 20 de plangeri penale si procese in justitie, unii pentru ca nu au vrut sa dea autorizatii de P + 100 in cartier de vile sau sa retrocedeze teren agricol in centrul orasului, altii dimpotriva, pentru ca au intrat in tot felul de retele de coruptie si au prejudiciat interesele societatii. De aceea vorbim de justie, care este singura care separa graul de neghina. Si cei curati, si cei murdari au procese.
 • BUNA ZIUA (Duminică, 6 martie 2011, 22:05)

  carat [utilizator]

  Domnule Boureanu, eu va acord prezumtia de nevinovatie cum e si normal dar, mi se pare ciudat sa va aud vorbind (precum pe multi alti demnitari cu dosare *instrumentate politic* in justitie) de *prea multe coincidente*.
  1) Sugerati cumva ca opozitia manipuleaza justitia si acesta sa fie motivul pentru care va-ti opus propunerilor reformistilor? Va este teama sa urmati calea proceselor fara a avea spatele acoperit de partid ?
  2) Mentionez ca partidul dumneavoastra a avut intotdeauna votul si increderea mea dar am ajuns precum Cetateanul Turmentat: eu cu cine votez ?
  • raspuns (Luni, 7 martie 2011, 11:59)

   Cristian Boureanu [hotnews.ro] i-a raspuns lui carat

   1. Este pentru prima oara cand un guvern si un presedinte de tara au refuzat sa se mai lase angrenati in presiuni asupra justitiei. Sunt trimisi in judecata sau au fost deja dovediti vinovati si sunt in inchisoare primari de mari orase, de la PSD, PDL sau PNL. Sunt consilieri de la toate partidele care au anchete penale si sunt ministri din mai multe guvernari care trebuie sa-si explice faptele lor. Nu sustin ca PDL nu are corupti, dar in mod sigur suntem primii care am lasat justitia sa lucreze. Nu trebuie insa sa ne lasam pacaliti de justitia la televizor si nu trebuie sa confundam decizia procurorilor de a declansa un proces cu decizia judecatorilor care stabilesc vinovatia.

   Astazi, orice parlamentar poate fi anchetat fara nici un fel de acord din partea parlamentului, trimis in judecata si condamnat fara nici un vot din partea parlamentului. Doar la arestare exista vot iar acest gen de protectie exista in majoritatea tarilor occidentale. Inchipuiti-va o dezbatere vitala pe un proiect legat de raspunderea procurorilor sau de ascultare fara mandat a telefoanelor sau de limitare a drepturilor cetatenesti si modul in care ar avea curajul sa se lupte un parlamentar daca ar sti ca in ziua votului ar putea fi retinut pentru 24 de ore. Ministrii parlamentari sunt singurii care au nevoie de acordul parlamentului pentru a fi anchetati pe probleme legate de minister. Un ministru semneaza sute de hartii pe zi si inchipuiti-va ce ar insemna sa fie dat intr-o zi in judecata de 2000 de cetateni afectati de o decizie ministeriala. Atentie, nici ei nu au imunitate pe probleme care nu tin de minister.

   2. va multumesc in numele PDL si al meu pentru sustinere si chiar va rog sa nu luati inca o decizie. Sunt aproape 70% dintre romani nehotarati si cred ca e normal sa mai astepte pana in iunie 2012 sa vada cu adevarat rezultatele masurilor luate in ultimele luni.
 • intrebari adresate dlui Boureanu (Duminică, 6 martie 2011, 22:11)

  gilca sorin [anonim]

  De ce PDL-ul nu promoveaza oamenii in functiile publice de conducere pe baza unor criterii de performanta si pe baza pregatirii profesionale?
  (Comentariu pentru prima intrebare:foarte multe persoane sunt puse in functii de raspundere fara o pregatire profesionala in domeniu sau cu o pregatire profesionala precara ca absolventi ai unor institutii cu un nivel discutabil al actului de invatamant - unitati de invatamant particulare sau invatamant la distanta)
  De ce PDL-ul nu doreste sa se reformeze si prefera sinuciderea politica la viitoarele alegeri?
  (Comentariu pentru a doua intrebare:Prin reforma se intelege oameni noi, principii noi si o strategie bine definita si armonizata cu contextul politic si social actual precum si o competitie deschisa-(alegerile interne la organizatiile locale au avut intr-o pondere mare candidat unic pentru functia de presedinte al organizatiei respective)- bazata pe un plan de dezvoltare reala si sanatoasa a Romaniei ,plan care trebuie sa fie pragmatic,eficient si ale carui rezultate sa fie vizibile pe termen scurt si mediu;nu poate fi din pacate o alternativa la coalitia de interese USL pastrand aceiasi oameni care au avut functii publice de conducere si au avut rezultate nesemificative)
  • raspuns (Luni, 7 martie 2011, 12:03)

   Cristian Boureanu [hotnews.ro] i-a raspuns lui gilca sorin

   1. Organizatiile care au promovat oameni slabi vor suporta consecintele la alegeri. Acesta este unul din modurile de functionare a democratiei. Cei care ajung la putere si se lasa furati de betia puterii iau decizii gresite si platesc pentru ele in alegeri.

   2. In ce priveste alegerile din partid, aici exista si o explicatie legata de prezenta la guvernare. De cele mai multe ori, presedintele care a candidat singur a condus organizatia in alegeri, le-a castigat si e firesc sa aiba sustinerea acesteia. Daca nu reuseste insa sa tina portile deschise pentru noi membri si daca nu are puterea sa-i sanctioneze pe cei sustinuti de partid care nu performeaza in functia publica va avea surpriza sa nu mai primeasca aceleasi voturi si partidul va avea de suferit.
 • In 2012, dupa alegeri, PDL va trece in istorie?! (Duminică, 6 martie 2011, 22:25)

  Mara [anonim]

  «1). De ce propunerile reformistilor Cristian Preda, Monica Macovei si Sever Voinescu nu s-au bucurat de nici cea mai mica sustinere, sambata, la Consiliul National de Coordonare al PDL?

  2). De ce propunerea privind suspendarea membrilor din partid la trimiterea in judecata a fost acceptata acum trei saptamani, dar a fost respinsa in unanimitate de liderii locali?»

  Exact acestea sint si intrebarile mele. Multumesc anticipat pentru raspunsuri.
  • raspuns (Luni, 7 martie 2011, 12:06)

   Cristian Boureanu [hotnews.ro] i-a raspuns lui Mara

   1. Destul de profesioniste intrebarile, Mara :)

   La prima intrebare am raspuns pe larg la inceputul discutiei si o sa te rog sa citesti amanuntele acolo.

   2. Pentru ca somnul ratiunii naste monstri si pentru ca atunci cand cetatenii sau, in cazul de fata, politicienii uita ce inseamna dezbaterea si trateaza cu superficialitate chestiuni importante exista sansa ca propuneri populiste sau irealizabile sa treaca neobservate. Astazi, in urma discutiilor din partid, orice membru poate fi suspendat chiar si inainte de trimiterea in judecata daca aduce prejudicii de imagine partidului, prin incalcarea legii sau principiilor de morala. Din pacate, in prima faza, a lipsit curajul unei dezbateri deschise si transparente.
 • Asemanari si deosebiri (Duminică, 6 martie 2011, 22:47)

  Raluca [anonim]

  Consider ca oricare cetatean roman trebuie sa beneficieze de prezumtia de nevinovatie, deci nu vad de ce ar trebui ca un membru PDL sa fie suspendat din partid la trimiterea in judecata...dar nici nu pot sa fiu de acord cu obstructionarea prin toate mijloacele a justitiei. Iar aici vad doar asemanari intre politicienii din PDL si cei din PSD, PNL, PC. Imi puteti arata dvs. deosebirile, daca exista?...
  • raspuns (Luni, 7 martie 2011, 12:07)

   Cristian Boureanu [hotnews.ro] i-a raspuns lui Raluca

   Raluca, iti multumesc pentru afirmatiile tale. In ce priveste intrebarea, te rog sa accepti raspunsul pe care l-am dat putin mai sus in ceea ce priveste neimplicarea presedintelui Basescu si a guvernului acestei coalitii in actul de justitie.
 • dezamagire (Duminică, 6 martie 2011, 23:16)

  Colette [utilizator]

  D-le Boureanu, PDL, in acest moment, s-a rupt de electoratul sau. Pe "grei" nu-i intereseaza daca mai castiga alegerile din 2012 si chiar daca le vor pierde, relatiile transpartinice le ofera protectie. Am ajuns la concluzia ca nu electoratul decide castigarea sau pierderea alegerilor ,ci negocierile politice intre greii din toate partidele .
  Intrebari:
  1. de ce nu v-ati situat de partea 'reformistilor', asa cum era de asteptat sa o faceti ca politician tanar si cu ceva tentative de reformare interna in PDL?
  2 .de ce opiniile d-lui presedinte Traian Basescu nu mai inseamna nimic pt. actualul PDL?
  • raspuns (Luni, 7 martie 2011, 12:11)

   Cristian Boureanu [hotnews.ro] i-a raspuns lui Colette

   Intr-adevar, acesta este unul din marile pericole ale unui partid aflat la guvernare, si de aceea cred ca la Congres partidul va alege atat grei in conducere, cat si politicieni noi.

   1. am raspuns mai sus.
   2. cred ca ai atins un punct extrem de sensibil. Adversarii politici au incercat sa sugereze ideea ca in PDL poate aparea o fisura si ca intre PDL si presedintele Basescu poate aparea o ruptura. Eu sunt convins ca partidul va iesi unit din alegerile interne si sunt 100% sigur ca oricare din conducatorii unei motiuni la conferinta va avea un proiect, o relatie extrem de stransa cu presedintele Traian Basescu si un program politic care sa cuprinda elemente din programul presedintelui si care sa se bazeze pe o constructie de dreapta generata de presedintele Basescu si sustinuta de actualul guvern de coalitie. Basescu este liderul politicii de dreapta in Romania si toti colegii mei sunt constienti ca eficienta masurilor luate in ultimii doi ani depinde de o continuare a parteneriatului coalitiei de dreapta cu Traian Basescu si dupa 2012.
 • integritatea la romani (Duminică, 6 martie 2011, 23:21)

  desteptarea [utilizator]

  In primul rand apreciez contributia d-lui Boureanu in lupta cu opozitia.
  Intrebarea:
  Acum 20 de ani, 85% dintre romani au votat un presedinte cu mainile murdare nu de praf ci de sangele a sute de romani. Romanii au preferat sa voteze o figura cunoscuta chiar si cu mainile patate decat niste figuri despre care nu stiau prea multe.
  S-a schimbat ceva de atunci?
  Ce aleg acum romanii intre un primarul cu figura cunoscuta dar cu mainile murdare si candidatul necunoscut?
  • raspuns (Luni, 7 martie 2011, 12:15)

   Cristian Boureanu [hotnews.ro] i-a raspuns lui desteptarea

   Multumesc pentru apreciere si sunt bucuros ca acum 20 de ani, pe 23 decembrie 89 am iesit dupa o noapte in Comitetul Central convins ca revolutia a fost furata si Ion Iliescu e o greseala pentru Romania, cand unii nu aveau curaj sa strige inca Jos Ceausescu. Mai 1990 a fost o lectie dureroasa de democratie pe care am invatat-o si mi-au trebuit ani sa accept ca uneori majoritatea decide, chiar si atunci cand nu are dreptate, cand nu are viziune sau se inseala. Daca 70% din populatia unui oras sustine si voteaza un primar, din pacate nu are voie nici o comisie de partid formata din intelectuali sau nu, din reformisti sau nu, sa spuna ca acel primar nu are voie sa candideze. Este esenta democratiei si doar un judecator poate inchide un proces si condamna un primar astfel incat acesta sa dispara din viata publica chiar si cand il voteaza 70% din cetateni.
 • Intrebari (Duminică, 6 martie 2011, 23:38)

  Mihai [anonim]

  Dl.Boureanu ,in calitate de membru PDL si implicit votant PDL ,va adresez urmatoarele intrebari :
  1.DE CE ?
  Blaga - nu a castigat niciodata alegerile in Bihor
  Videanu - nu a castigat niciodata alegerile in Teleorman
  Berceanu - nu a castigat alegerile niciodata in Dolj
  Boureanu - nu a castigat niciodata alegerile in Arges
  2.Cat considerati ca reprezinta votantii lui Traian Basescu ,din electoratul PDL ? Procentual ( %)
  3.Cum comentati atacurile din partea opozitiei la adresa d.nei Macovei ,Preda ?
  4.Daca cei 3 (Macovei ,Preda ,Sever ) parasesc partidul , considerati ca din acel moment vom avea o problema majora cu credibilitatea ?
  5.Viitoarea conducere a PDL -cu Blaga presedinde - isi mai doreste cu adevarat castigarea alegerilor in 2012? Daca da ,pentru cine ?
  • raspuns (Luni, 7 martie 2011, 12:20)

   Cristian Boureanu [hotnews.ro] i-a raspuns lui Mihai

   Super-profesionist Mihai :))

   Blaga a luat 38.000 de voturi in Bihor in 2000, locul doi pe tara la PD si au intrat in Parlament senatori cu 1500 si 2000 de voturi datorita redistribuirii.

   Videanu nu a candidat la Teleorman, dar a castigat alegerile la primaria Bucurestiului. Domnul Oprescu taie astazi panglici numai la proiecte ale lui Traian Basescu sau Adriean Videanu.

   Mi-am castigat alegerile in colegiul meu uninominal cu 42% pe locul 1, la distanta de candidatul PSD si PNL, desi am pierdut in sectiile de votare ale propriului meu primar, foarte aproiat de structura informala a domnului Nicolescu in Arges. Scandalul permiselor, ultimele evenimente si procese, zeci de contracte luate de o singura companie de la CJ si o organizatie PSD sub protectia fostului prim-ministru Vacaroiu au facut intotdeauna ca PDL sa aiba probleme in judet. Cand am candidat primul pe lista in Alianta DA in Arges am scos pentru PNL trei deputati, mai mult decat tot ce avusese un judet timp de 15 ani. Cand am candidat la PDL am scos 4 parlamentari, dublu fata de oricare alegere precedenta pentru PD.
  • raspuns (Luni, 7 martie 2011, 12:26)

   Cristian Boureanu [hotnews.ro] i-a raspuns lui Mihai

   Cred ca 99% din cei care au votat PDL au votat si Traian Basescu.

   Am spus si la Consiliu National ca intotdeauna o voi sprijini si prefera pe dna Macovei in fata lui Victor Ponta, pe Sever Voinescu in fata lui Marian Vanghelie sau pe Cristian Preda in fata oricarui teoretician PSD.

   Cei trei nu au nici un motiv sa paraseasca partidul. Au fost primiti cu bratele deschise in partid direct in pozitii de varf,au primit locuri eligibile pe listele de europarlamentari prin derogari de vechime si sustinere din partea partidului, PDL fiind constient de valoarea lor de intelectuali de dreapta si au primit derogare daca doresc sa candideze la cea mai inalta functie din partid. Dezbaterile au fost deschise si nu vad de ce ar alege un alt partid.

   Orice plecare de membru afecteaza credibilitatea, dar sa nu uitam ca cetatenii voteaza partide si proiecte politice si plecari de la toate partidele au pastrat voturile lor intacte chiar daca au existat scandaluri de presa pe termen scurt.

   Indiferent cine va fi presedinte, PDL va avea ca miza castigarea alegerilor locale si castigarea alegerilor parlamentare impreuna cu partenerii de guvernare. Alegerile trebuie castigate in primul rand pentru romani, pentru a putea pune in practica proiectele de schimbare a Romaniei din ultimul an, pentru a putea pastra cota unica, o piata de munca flexibila si o depolitizare a justitiei cel putin cateva din lucrurile esentiale facute in ultimii ani.
 • intrebari (Duminică, 6 martie 2011, 23:39)

  merlin [anonim]

  1. data fiind (s-o numim) lipsa de interes pentru imbunatatirea criteriilor de integritate si aplicarea masurilor prevazute in statut la acest capitol, prin ce se deosebeste pdl de celelalte doua partide?
  2. putem spera ca pdl va deveni un partid motor pentru modernizarea Romaniei sau e prea devreme pentru asta, in conditiile in care si in pdl exista multi membri care doar mimeaza reformele, ei actionand in interesul structurilor din spatele lor?
  multumesc
  • raspuns (Luni, 7 martie 2011, 12:29)

   Cristian Boureanu [hotnews.ro] i-a raspuns lui merlin

   1. prin faptul ca niciodata nu a impiedicat justitia sa isi faca treaba,chiar daca a fost vorba de membri proprii, primari sau parlamentari. Am raspuns mai mult in intrebarile de mai sus.

   2. Din pacate, si in politica romaneasca, si in PDL exista oameni care merg pe pricipiul "Mircea, fa-te ca lucrezi". Din pacate, multi romani s-au invatat sa nu-si asume raspunderea, sa nu ia decizii si sa gandeasca "merge si asa". Stiu ca avem si noi in PDL astfel de probleme, din pacata uneori pana la nivel de ministri. Curajul politic nu are graninte de partid si cred ca Romania duce lipsa de oameni de stat.
 • intrebari (Luni, 7 martie 2011, 2:09)

  andu2 [utilizator]

  1 cum comentati avand in vedere sustinerea dvs pt vasile blaga: Fiica lui Blaga, angajată la compania care a cîștigat 885 de milioane RON de la CFR.
  http://www.kamikazeonline.ro/2011/02/fiica-lui-blaga-angajata-la-compania-care-a-cistigat-885-de-milioane-ron-de-la-cfr/
  ///
  5 cum vi se pare ideea ca presedintele pdl sa fie cel mai simpatizant pdl-ist din opozitie?(editat de HotNews.ro)
 • Criteri de integritate (Luni, 7 martie 2011, 2:46)

  Darius [anonim]

  De ce va impotriviti asa vehement criterilor sustinute de Monica Macovei. Preferati sa tineti 200 de primari suspecti de coruptie. Daca credeti ca Romania, sau insusi PDL nu poate sa gaseasca 200 de inlocuitori curati, atunci ce mai faceti in politica, ce mai faceti in PDL. Cu ce este mai bun PDL decat PSD? Nu raspundeti ca la PDL se poarta asfel de discutii, caci la vorbe toti sunteti buni, dar cand e vorba de actiuni concrete actionati la fel ca PSD.
  Nu credeti ca s-ar putea introduce criterile de integritate gradual de la urmatoarea legislatura in asa fel incat sa nu afecteze actualii primari? Sau vreti cu tot dinadinsul sa ii pastrati si mai departe?(editat de HotNews.ro)
 • intrebare (Luni, 7 martie 2011, 3:25)

  andu2 [utilizator]

  1 domnul berceanu spunea ca politica nu se face pe blog, ce parere aveti de blogul domnului adrian nastase, cel mai bun premier pe care l-a avut romania, dupa cum sustinea domnul blaga? Credeti ca toti membri pdl isi pot permite sa cumpere posturile realitatea tv din ardeal?
  2 http://www.boureanu.ro/ " romania are nevoie de o noua clasa de oameni politici" . oameni noi care sa-i slujeasca pe cai vechi ca in cazul domnului ponta sau de oameni noi cu ciocu mic? cum sunt in viziunea dvs noii oameni politici care ar trebui incurajati. dati cateva exemple de la dvs din partid. Au ei succes?
 • Domnule Boureanu (Luni, 7 martie 2011, 3:50)

  Mili Page [anonim]

  Din 2004 votez impotriva coruptiei, consider ca cea mai grava problema a tarii este coruptia.

  Daca nu veti exclude din partid persoanele urmarite penal si nu veti continua lupta impotriva coruptiei in special in interiorul partidului imi voi anula votul.

  Intrebare....

  Ce va face partidul pentru a recastiga votul meu si a celor care gandesc la fel.
 • pe cind se va reforma pdl-ul? (Luni, 7 martie 2011, 6:28)

  Vasile Popescu [anonim]

  Domnule,

  Am asistat la sfirsitul saptaminii la refuzul pdl-ului de a sanctiona coruptia din partid si practic de a copia psd-ul.
  Intrebari;
  1. Sunteti constienti ca prezenta cazurilor de coruptie din rindul membrilor pdl va afecteaza definitiv imaginea si increderea populatiei?
  2. Daca da de ce nu curatati partidul de elementele corupte si ii ascundeti in parlament EXACT ca si psd (cazul ridzi, etc)
  Multumesc de raspunsuri.
  Un fost simpatizant al pdl
 • confrunarea din pitesti (Luni, 7 martie 2011, 7:27)

  un domn [anonim]

  buna dimineata / buna ziua

  am remarcat prezenta Dumneavoastra in randurile PDL insa fara sarcasm nu am vazut contributia Dumneavoastra la chestiuni careprivesc activiatea parlamentara cu accent pe proiecte Stringente Romaniei
  1. la conferinta din mai vet sustine un reformator sau nu din PDL la sefia partidului ?
  2. in urma cu 2 sau 3 ani la realitatea tv ati fost in direct cu seful CJ Pitesti Nicolescu, din folclor/barfa am auzit ca erati necajit ca dumnealui a luat un teren la care Dumneavoastra sau apropiatii dumneavoastra aveau interes..ce s a intamplat atunci, de ce at avut acea confruntare televizata ?
 • de ce? (Luni, 7 martie 2011, 7:29)

  sheitan [anonim]

  1. De ce e mai bine sa ai 600 de primari penali in partid, decat in afara (eventual la "dusman", pe care il poti ataca apoi lejer pe tema coruptiei)?
  2. Cati oameni corupti / coruptibili exista in conducerea PDL, daca 500 au votat impotriva unor masuri de curatare a partidului?
 • ce ati castigat? (Luni, 7 martie 2011, 8:05)

  catelu [utilizator]

  Dle Boureanu, va dati seama ca prin renuntarea fatisa la normele morale partidul Dvs a ajuns un fel de Partid Conservator al Dlui Voiculescu? La ce mai e bun un astfel de partid fara televiziunile atasate?
 • gandire locala (Luni, 7 martie 2011, 8:05)

  ion [anonim]

  Care este strategia partidului pentru alegerile locale,tinand cont de faptul ca alesii locali sunt singuri impotriva tuturor si cum va contracara partidul alianta USL?
  Va multumesc!
 • M-a surpins atitudinea Dvs (Luni, 7 martie 2011, 8:10)

  slang [anonim]

  Dle Boureanu, In interviul dat Evz zilel trecute, m-a surprins agresivitatea Dvs la adresa Monicai Macovei.
  Nu credeam ca sustineti coruptii din PDL. Dupa atitudinea generala eu ca alegator PDL, nu din dragoste, ci in urma faptului ca m-a dezamagit PNL in guvernarea dintre 2004-2008, declar PDL NUL.

  Intrebare: ce anume v-a determinat sa votati impotriva includerii criteriilor de integritate in statut, credeti ca in acest fel v-ati pastrat electoratul? Aveti o investigatie statistica prealabila care sa evidentieze optiunea alegatorilor intre cele doua categorii de politicieni: corupti-necorupti?(editat de HotNews.ro)
 • propunere (Luni, 7 martie 2011, 8:11)

  serafim-gugustuc [utilizator]

  de ce nu faceti altceva: Sa depuneti in parlament sau o H.G. prin care orice emigrare de la un partid la altul,sa i se retraga sprijinul politic si excluderea lui din parlament, si chiar sa nu mai faca politica pe viata.

  Comentariu: Eu va stiam un adevarat liberal locul adevaratilor liberali il stiu in PNL care are o traditie de 169 ani nu in acest partid de buzunar infiintat de structurile securisto comuniste, care doreste distugerea PNL-ului, asa ca daca va simti cu adevarat liberal cum va luptati pentru acest partid, care se lupta sa intre in internationala socialista si peste noapte s-a trezit cica de dreapta, sa va luptati in interiorul PNL daca va simtiti adevarat liberal, caci PARTIDUL NATIONAL LIBERAL este unul singur. Daca nu inseamna ca faceti parte din acele structuri securisto comuniste care vrea sa distruga PNL-ul.
 • 2 intrebari (Luni, 7 martie 2011, 9:03)

  NewLevel [anonim]

  1/ credeti ca votantii PDL sint dezamagiti de faptul ca masurile propuse de Monica Macovei nu au fost adoptate?

  2/ cit estimati ca va obtine PDL la urmatoarele alegeri?
 • Afirmatia dlui Cristoiu (Luni, 7 martie 2011, 9:27)

  lili [anonim]

  Buna ziua dle Boureanu!
  1. Intr-un articol aparut in Infopolitics Dl Cristoiu face urmatoarea afirmatie:
  "Nu cred că PDL mai intră în parlament, anul viitor, iar dacă se bazează, cumva, pe furtul la urne, iarăși își fac socoteli greșite, pentru că ar trebui să fure atît de mult, încît rezultatul ar provoca revolte de stradă la nivel național”.

  Acesta este linkul.
  http://www.inpolitics.ro/ion-cristoiu-daca-pdl-cistiga-alegerile-va-fi-revolta-in-strada-art64118.aspx#

  Cum comentati Dvs aceasta afrmatie?

  2. Cum vedeti Dvs viitorul politic al PDL, mai precis care va fi rezultatul pe care-l va obtine PDL la alegerile din 2012 ?
 • idealist...?! (Luni, 7 martie 2011, 9:42)

  echos [utilizator]

  Buna ziua,
  Tin sa imi afirm parerea ca propunerile "tripletei reformiste" tin de idealism si vor fii cu greu aceptate in orice partid politic.
  Dar... faptul ca nu a-ti ajuns la un compromis cu "tripleta", la o cale de mijloc, ma dezamageste(personal, chestia cu "comisia" mi se pare o gluma). M-ar interesa viziunea dvs cu privire la inoirea "garniturii" de politicieni PDL, si o intrebare directa:
  - sunteti constient ca lumea s-a saturat de aceleasi obiceiuri si aceeasi oameni - blaga, videanu, iliescu, nastase, vadim - si vrea oameni noi? Nu poti propune oameni uzati mediatic, cu probleme mai mult sau mai putin "legale", ca "tinere sperante"
 • intrebari (Luni, 7 martie 2011, 9:47)

  veninusrl [utilizator]

  1. va dati seama ca refuzand propunerea reformistilor nu va mai deosebiti de pesede, simbolul coruptiei in Romania?

  2. sunteti constient ca multe din voturile pe care le-a obtinut pdl nu sunt voturi pro ci voturi impotriva pesede? daca da, de ce urmariti cu totul si cu totul sa le semanati?
 • Integritate (Luni, 7 martie 2011, 10:10)

  Gabi [anonim]

  /
  3. Cum o sa reactionati cand Traian Basescu va critica faptul ca nu ati introdus criteriile de integritate, o sa-l suspendati? Cum comentati canditatura in posturi cheie in conducerea partidului a unor oameni care nu au castigat nimic pana acum?
  7. Nu inteleg de ce este Blaga "atat de tare in partid" explicati-mi dvs si nu puneti placa cu "e cunoscut de filiale". Dupa parerea mea unul care a luat bataie de la autostrada suspendata nu mai are ce sa caute in conducerea partidului( si sa nu uitam de ce a facut prin ministerul de interne si ce ce a promis cu "doisiunsfert"). Cum comentati?(editat de HotNews.ro)
 • Buna ziua d-le Boureanu (Luni, 7 martie 2011, 10:13)

  Viorica Alexandru [utilizator]

  1. Cum isi propune PDL sa contracareze mesajele USL ? Nu se vede o strategie .

  2. Cum isi propune PDL sa mobilizeze la vot marea *masa muta* in 2012? Ma refer la disiparea dezgustului majoritatii votantilor fata de clasa politica in general.
 • Credeti ca am iesit din criza? (Luni, 7 martie 2011, 10:26)

  Andu [anonim]

  Credeti ca am iesit din criza?
  Dl. Boc spunea ca am cam iesit, dat fiind faptul ca am inregistrat 0,1% crestere economica. Totusi eu nu vad acest lucru, toate se scumpesc in continuare (chiar si salariile bugetarilor pe care nu ati fost in stare sa ii reduceti, deja salariile lor au crescut cu 15%, mai urmeaza inca p crestere de 15% in toamna si gata pierderea).
  Unde s-au dus cele 20 miliarde de Euro? In alte tari se vorbesste de proiecte fabuloase cu 2-3 Mld de Euro, tuneluri, autostrazi, linii de mare viteza, dar la noi s-au cheltuit 20 mld intr-un singur an fara niciun rezultat concret.

  Va multumesc.
  • raspuns (Luni, 7 martie 2011, 12:42)

   Cristian Boureanu [hotnews.ro] i-a raspuns lui Andu

   Iesirea din criza inseamna cel putin doua trimestre de crestere economica, dar nu genereaza efecte imediate. Daca trendul actual se mentine, companiile vor fi primele care vor simti beneficiile in urmatoarele sase luni, iar efectele pentru cetateni se vor vedea spre sfarsitul acestui an. Este singurul nostru obiectiv politic care ar putea sa ne ajute in alegerile din 2012 si suntem constienti de asta. Din cei 20 de mld euro, 13 mld au ajuns in rezerva Bancii Nationale pentru a putea proteja leul in caz de atacuri speculative si pentru a garanta ca Romania nu intra intr-o inflatie de genul celei din anii 93 - 96, care ar distruge pe termen lung economia romaneasca.
 • pentru tineri (Luni, 7 martie 2011, 10:41)

  tehnik [anonim]

  D-le Boureanu in virtutea situatiei privind integritatea, in general in politica, considerati utila formarea unui corp de politicieni care sa functioneze ca manageri pe proiecte si mandate cu obiective clar precizate? Amatorismul merge ca hobby de la liga a-3-a, a-4-a in jos si poate functiona cand nu ai resurse si pui multa pasiune.Ce are de invatat tanara generatie, care in curand va vota din joaca aceasta de-a integritatea, demnitatea si respectul in politica? Ce sa inteleaga ei? Multumesc.
  • raspuns (Luni, 7 martie 2011, 12:39)

   Cristian Boureanu [hotnews.ro] i-a raspuns lui tehnik

   Politicienii tineri trebuie sa invete sa aiba curajul sa desemneze manageri de proiecte atunci cand au de lucrat fonduri europene, cu companii de stat sau cu proiecte de anvergura. Si de asemenea, trebuie sa aiba curajul sa se sprijine pe oameni fara apartenenta politica. Sper ca noua generatie de politicieni sa faca acest pas.
 • De ce ramanem in contextul unor gandiri primitive? (Luni, 7 martie 2011, 10:53)

  Andrei [anonim]

  De ce nu se pregateste PDL, asa cum ar fi logic, pentru alegerile din 2016? Agatarea de iluzia oricarui castig electoral in anul 2012 va conduce PDL spre distrugerea de tip PNTCD. Acum, in ultimii mai putin de doi ani ramasi pana la venirea la putere a "celorlalti", era exact timpul pentru a face toate lucrurile bune si normale: consacrarea integritatii morale in politica de partid, combaterea profunda si cu actiuni finalizate a coruptiei, o serie de masuri economice de stimulare a cresterii, in primula rand prin alocarea rationala fondurilor bugetare pentru investitii, prin proceduri cu adevarat transparente. In schimb, se gata ca disperatii de iluzia continuitatii la putere, neintelegand ca acum aveau cu adevarat marea sansa de a schimba ceva. Cedarea la stimulente pe termen scurt, impotriva chiar a propriilor interese pe termen lung, este, din pacate, specific romaneasca, si, in cazul PDL, va conduce la inca o disparitie si atomizare a unei formatiuni politice care nu a inteles nimic din creditul pe care l-a avut. Aveti ceva de comentat, domnule Boureanu? Tanar fiind, ar fi trebuit sa ganditi pe termen lung.....
  • raspuns (Luni, 7 martie 2011, 12:38)

   Cristian Boureanu [hotnews.ro] i-a raspuns lui Andrei

   Orice partid intra in alegeri cu gandul castigarii puterii. Aveti dreptate vorbind de masurile pe care le-ati mentionat. In ceea ce priveste 2016, aceasta va fi sarcina conducerii aleasa dupa alegerile din 2012.
 • Explica (Luni, 7 martie 2011, 10:53)

  Mihai [anonim]

  PSD l-a schimbat pe Geoana cu unul mai tanar Ponta(chiar daca este marioneta celor grei din PSD)
  UDMR l-a schimbat pe Marko Bella cu unul mai tanar Kelemen .
  La PDL este exat invers pleaca Boc mai tanar si vine Blaga .
  Cum explicati acest lucru electoratului PDL ,electorat destept ?
  • raspuns (Luni, 7 martie 2011, 12:37)

   Cristian Boureanu [hotnews.ro] i-a raspuns lui Mihai

   Mihai, recunosc ca s-ar putea sa fie unul din lucrurile greu de explicat si tocmai de accea cred viitorul presedinte al PDL va trebui sa-si aleaga cu mare grija echipa si colaboratorii. In plus, Ponta deja gandeste ca Ion Iliescu :)
 • Despre viitor (Luni, 7 martie 2011, 11:30)

  Jane Doe [utilizator]

  Comentariu: va cunosc pozitia, asa cum a fost ea descrisa, in presa - stiu ca ati fost impotriva reformarii, ca l-ati atacat, chiar, pe unul dintre initiatori, numindu-l ''tampit si nesimtit'', asa incat as vrea sa profitati de sansa care vi se da acum, de a va explica pozitia. .Am doua intrebari, pentru dumneavoastra:

  1. Ca tanar politician, sunteti constient de faptul ca, in lumina acestui refuz de a se reforma, partidul dvs. a pierdut capitalul de imagine, de care s-ar fi bucurat, ca urmare a adoptarii acestor initiative, si s-a rupt de electoratul sau? Ca a dezamagit?

  2. Ne puteti asigura ca, in momentul, probabil si de nedorit ( stiind ca alternativa este USL), al intrarii in opozitie, nu va veti pune la adapost, trecand peste doctrina partidului dvs. si intrand, pur si simplu, in partidul care va accede la putere, indiferent de culoarea acestuia? Altfel spus, ca nu veti deveni un traseist politic?

  Va multumesc, dle Boureanu!
  • raspuns (Luni, 7 martie 2011, 12:35)

   Cristian Boureanu [hotnews.ro] i-a raspuns lui Jane Doe

   1. Am raspuns mai sus.

   2. Nu am plecat din PNL, ci am fost dat afara atunci cand am sustinut public ca o colaborare secreta cu PSD este inadmisibila si cu atat mai mult o posibila viitoare alianta. Mi s-a spus atunci ca mint, ca nu este adevarat, dar anii urmatori au dovedit ca aveam dreptate. Am foarte multi prieteni in PNL, am foarte multi colegi cu care am avut proiecte de dreapta si cu care sper ca ne vom putea intalni intr-o structura sau alianta politica PDL-PNL. Daca vreodata voi deveni traseist politic, probabil imi voi semna singur condamnarea sa devin unul din multii politicieni Joe Doe ai politicii romanesti. Si eu va multumesc.
 • videanu (Luni, 7 martie 2011, 11:59)

  andu2 [utilizator]

  deci recunoasteti ca talibanul nu prea si-a facut treaba la ministerul economiei ?.... raspunsul legat de depolitizarea companiilor de stat... :))
  • raspuns (Luni, 7 martie 2011, 12:32)

   Cristian Boureanu [hotnews.ro] i-a raspuns lui andu2

   Asa cum spuneam, este o nerealizare, dar motivul complet este cel complex pe care vi l-am prezentat.
 • suspendare (Luni, 7 martie 2011, 12:08)

  andu2 [utilizator]

  http://www.realitatea.net/ciuvica-blaga-si-frunzaverde-complici-in-contrabanda-cu-tigari_72971.html
  Se va autosuspenda blaga in acest caz asa cum a facut-o pasat?
  • raspuns (Luni, 7 martie 2011, 12:31)

   Cristian Boureanu [hotnews.ro] i-a raspuns lui andu2

   Daca vreun coleg de-al meu a facut astfel de fapte ii urez sa raspunda pentru ele. Istoria acuzatiilor d-lui Ciuvica a dovedit de foarte multe ori ca ne place justitia din trompeta si nu judecata in justitie.
 • cum comentati? (Luni, 7 martie 2011, 12:19)

  andu2 [utilizator]

  1. Organizatiile care au promovat oameni slabi vor suporta consecintele la alegeri. Acesta este unul din modurile de functionare a democratiei. Cei care ajung la putere si se lasa furati de betia puterii iau decizii gresite si platesc pentru ele in alegeri. C BOUREANU
  Blaga - nu a castigat niciodata alegerile in Bihor
  Videanu - nu a castigat niciodata alegerile in Teleorman
  Berceanu - nu a castigat alegerile niciodata in Dolj
  Boureanu - nu a castigat niciodata alegerile in Arges
  • raspuns (Luni, 7 martie 2011, 12:30)

   Cristian Boureanu [hotnews.ro] i-a raspuns lui andu2

   am raspuns mai sus la toate intrebarile
  • raspuns (Luni, 7 martie 2011, 12:44)

   Cristian Boureanu [hotnews.ro] i-a raspuns lui andu2

   Raspuns de final: imi pare rau ca au ramas cativa cititori fara raspuns direct, dar sper ca macar o parte din raspunsurile asteptate se gasesc in cele spuse deja. Va multumesc
 • cati membri ati suspendat pana acum? (Luni, 7 martie 2011, 12:30)

  Bogdan [anonim]

  Ziceati ca statutul actual al partidului deja e destul de dur cu cei suspectati de infractiuni. Cati membri ati suspendat pana acum conform statutului actual? Ce aveti de cand sa faceti relativ la: Pasat, Ridzi, Falca, Poteras, Solomon (a fost arestat preventiv o perioada), Gutau (condamnat definitiv)?
  In Germania un ministru isi da demisia cand e suspectat de plagiat (nici macar nu e fapta penala), la noi oameni trimisi in judecata stau bine-mersi in functii si sunt sustinuti de partid (inclusiv PD-L), ba mai au si aspiratii de a conduce PDL ca domnul Falca. Mie nu mi se pare normala aceasta situatie, dumneavoastra de ce vi se pare normala?
 • mircia? (Luni, 7 martie 2011, 12:36)

  andu2 [utilizator]

  Din pacate, si in politica romaneasca, si in PDL exista oameni care merg pe pricipiul "Mircea, fa-te ca lucrezi" Boureanu. La cine va refereati? la mircia giurgiu care nu e de acord cu noul cod al muncii?
 • la fel ca nastase? (Luni, 7 martie 2011, 12:38)

  andu2 [utilizator]

  Daca vreun coleg de-al meu a facut astfel de fapte ii urez sa raspunda pentru ele. Istoria acuzatiilor d-lui Ciuvica a dovedit de foarte multe ori ca ne place justitia din trompeta si nu judecata in justitie. Boureanu
  La fel a zis si Nastase , nu-i asa?
 • proiect comun (Luni, 7 martie 2011, 12:41)

  andu2 [utilizator]

  Am foarte multi prieteni in PNL, am foarte multi colegi cu care am avut proiecte de dreapta si cu care sper ca ne vom putea intalni intr-o structura sau alianta politica PDL-PNL. C boureanu
  Un prim pas ar fi proiectul de lege care da drumu la constructiile in ariile protejate, proiect sustinut si de pnl? Se va dezvolta sulina domnului vantu? :))
 • videanu (Luni, 7 martie 2011, 13:03)

  andu2 [utilizator]

  nu am inteles de ce nu s-a grabit videanu sa taie panglicile in locul lui oprescu...:))


Abonare la comentarii cu RSSBuchete.ro de 12 Ani: Florarie Online cu Livrare Flori la Domiciliu in Bucuresti

ESRI

Top 5 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version
Marţi