Adrian Cioroianu afirma, intr-un interviu acordat revistei Playboy, ca actualul presedinte al PNL, Crin Antonescu, si-a amanat nunta ca sa ii faca loc pe listele de la alegerile europarlamentare viitoarei sale sotii, Adina Valean. "Pur si simplu, sunt oameni care nu au dovedit onoare in relatia cu mine si, cata vreme ei conduc partidul, eu pot sa stau linistit in afara". "Nu inseamna ca, daca nu sunt in partidul lui Crin Antonescu, nu sunt liberal. Eu sunt liberal, dar nu sunt PNL-ist", a adaugat el, pentru revista Playboy, care va fi lansata pe piata vineri, 4 martie.

Adrian CioroianuFoto: Agerpres

El afirma ca premierul Tariceanu nu i-a cerut demisia din functia de ministru de Externe, in urma cazului Claudiu Crulic, romanul care a murit in Polonia dupa ce a intrat in greva foamei.

"Nici o clipa Calin Popescu Tariceanu nu mi-a cerut demisia. Eu m-am dus la el, pentru ca simteam ca e un joc pe care nu-l mai controlam. E bine sa ramai la carma cat controlezi carma. Deja atacurile nu mai veneau numai dinspre presedinte. Aparusera semnale destul de nelinistitoare si din propriul meu partid, din partea unor oameni care aveau impresia ca premierul Tariceanu ma pregatea pentru Prezidentiale", sustine fostul ministru de externe.

El afirma ca relatiile dintre el si Crin Antonescu s-au racit din momentul in care actualul presedinte al liberalilor i-a reprosat ca a fost de partea lui Tariceanu la congresul in care fostul premier a pierdut conducerea partidului.

"Inteleg dispute in interiorul partidului, inteleg confruntari, dar nu-nteleg sa pozezi in mare liberal, cand amani nunta numai ca sa dai un loc pe lista viitoarei sotii. Si altuia nu-i dai, reprosandu-i c-a fost in cealalta tabara. Asta nu e liberalism in opinia mea. Ii doresc succes in continuare, dar el e PNL-ist, nu e liberal", explica Adrian Cioroianu.