Conducerea Spitalului Clinic de Urgente "Sfantul Ioan" ii imputa doctorului Tudor Ciuhodaru, seful Unitatii de Primire a Urgentelor o suma de aproape 30.000 de lei si il acuza ca ar fi semnat fise de pontaj din care ar rezulta ca medicul a fost prezent in acelasi timp si la spital, si la Camera Deputatilor, relateaza Agerpres.

Potrivit reprezentantilor Spitalului Clinic de Urgente "Sfantul Ioan", in perioada mai 2009-noiembrie 2010, medicul Tudor Ciuhodaru figureaza prezent, in acelasi timp, atat la spital, cat si la Camera Deputatilor, motiv pentru care in sedinta de luni a Comitetului Director s-a decis imputarea sumei 29.343 lei.

"Dupa ce au fost analizate pontajele de la spital si situatia prezentelor la Camera Deputatilor, s-a constatat ca intr-o anumita perioada, dr. Ciuhodaru a fost prezent in acelasi timp, scriptic, la ambele locuri de munca, timp de 151 de zile. Pentru aceste zile remuneratia primita necuvenit de la bugetul statului este de 29.343 de lei. Conform legislatiei, medicii parlamentari pot sa lucreze in unitatile sanitare pana la 50% din timp. Din pacate, aceste aspecte au fost aduse cu intarziere la adresa conducerii, abia la inceputul lunii decembrie 2010. Imediat, in conditii de maxima urgenta, a fost declansata o ancheta interna", a declarat dr. Vladimir Poroch, managerul Spitalului Clinic de Urgente "Sf. Ioan".

Pe de alta parte, medicul deputat Tudor Ciuhodaru sustine ca reprezentantii Spitalului Clinic de Urgente nu ii pot imputa cei 30.000 de lei, intrucat a respectat prevederile legislative. Pentru a demonstra acest lucru, Ciuhodaru este decis sa apeleze la instanta. Mai mult, medicul deputat catalogheaza decizia conducerii Spitalului "Sf. Ioan" din Iasi drept una politica.

"Ma surprinde ca o astfel de decizie apare la nici 24 de ore de la inscrierea mea in Partidul Conservator.(...) La intrarea in Parlamentul Romaniei am obtinut o hotarare ce imi permite sa continui aceasta activitate (medic de urgente - n.r). Am fost in Spitalul de Urgenta zi si noapte, am fost cand putini lucrau, am fost la sfarsit de an sau de sarbatorile legale. (...) Faptul ca am fost un om care a spus de fiecare data ce probleme sunt in sistemul medical, care a militat in permanenta pentru ca imobilul care se construieste in curtea spitalului sa aiba destinatia de Spital de Urgenta, pentru rezolvarea problemei medicale in Romania, ma face sa cred ca decizia are un alt substrat. Ma surprinde ca un coleg mai tanar, medic, care a stat atat timp in spital si a vazut activitatea mea medicala nu si-a dat seama de acest lucru. De ce nu s-a sesizat pana acum pana acum in ultimii ani de zile?", a declarat pentru Agerpres doctorul deputat Tudor Ciuhodaru.

Acesta nu a exclus posibilitatea ca decizia de luni a Comitetului Director al Spitalului Clinic de Urgente "Sfantul Ioan" sa fie data si sub altfel de presiuni, mai ales ca in aceasta perioada se vorbeste despre desfiintarea unitatii medicale ca entitate juridica.

Potrivit unui proiect de hotarare de guvern, este necesara comasarea spitalelor clinice de urgenta "Sf. Ioan" si "Sf. Spiridon" din Iasi prin desfiintarea celui dintai.

Doctorul deputat Tudor Ciuhodaru a explicat ca aceasta comasare a spitalelor de urgenta 'Sf. Ioan' si 'Sf. Spiridon' din Iasi, prevazuta de Ministerul Sanatatii, nu va conduce la cresterea calitatii actului medical, ci doar la temporizarea rezolvarii terapeutice a urgentelor. In opinia sa, o solutie ar fi adoptarea imediata de catre Camera Deputatilor a proiectului legislativ care prevede mutarea Spitalului Clinic de Urgenta 'Sf. Ioan' in noua cladire din Copou, unde lucrarile de finalizare au ajuns la nivelul parterului.

Luni, conducerea Directiei de Sanatate Publica Iasi urmeaza sa trimita la Bucuresti variantele finale privind cele doua spitale.