Presedintele Traian Basescu a cerut PSD sa inchida ochii, pentru moment, la abaterile de la regulile democratice din Parlament si sa voteze legile considerate esentiale pentru reforma statului, a declarat luni liderul social-democratilor, Victor Ponta, la iesirea de la consultarile de la Palatul Cotroceni, precizand ca este vorba de o interpretare a sa atunci cand vorbeste despre sintagma "a inchide ochii".

"Ne-a solicitat sa inchidem ochii - este o interpretare a mea - pentru moment la abaterile si frauda doamnei Anastase si de la abaterile de la regulile democratice din Parlament ca sa adoptam aceste doua sau trei legi", a spus el.

Victor Ponta, care a mers la Cotroceni insotit de Liviu Dragnea si de Constantin Nita, a precizat ca l-a intrebat pe Basescu ce se va intampla ulterior daca PSD procedeaza in acest fel. "Primul pas nu trebuie sa vina de la noi", a argumentat Ponta, care a adaugat ca PSD poate respecta regulile democratice dar, "din pacate, in special in Camera Deputatilor, in fata actiunilor constante si de rea credinta ale doamnei Roberta Anastase, situatia nu va reveni prea curand la normal".

El a precizat ca nu este normal ca presedintele sa ceara colaborare din partea PSD si in acelasi timp Roberta Anastase sa incalce toate regulile democratice si ale statului de drept.

"Dl Traian Basescu stie ca in PSD va avea fie un adversar categoric in ceea ce priveste schimbarea fundamentelor statului de drept fie un partener, daca e vorba sa intarim acest stat de drept", a comentat liderul social-democratilor, care i-a cerut sefului statului ca, pe viitor, invitatiile de participare la consultari sa nu mai fie transmise in ultimul moment, "ci din timp pentru ca vom participa la consultari doar alaturi de partenerii de opozitie, PNL si PC".