Ministrul Turismului, Elena Udrea, a declarat, in Timis, ca, precum Fat Frumos, care a aruncat buzduganul, iar apoi a fost nevoit sa se duca dupa el, si ea a facut promisiunea ca pana la finalul anului se vor semna contracte de trei miliarde de euro din fonduri europene si a trebuit sa o onoreze.

"M-am bucurat ca am reusit sa ating un angajament pe care mi l-am luat. Dar am facut precum Fat Frumos: am aruncat prima data buzduganul si pe urma am fost obligata sa ma duc dupa el. Am spus ca pana la finalul anului semnam contracte de trei miliarde de euro si am fost obligati sa facem toate eforturile pentru a putea sa atingem acest obiectiv. Pentru ca este extraordinar de important sa nu ratam sansa pe care o avem de a folosi bani europeni", a afirmat Elena Udrea, la Primaria Sannicolau Mare, relateaza Mediafax.

"Ati adus noroc celui care si-a anuntat candidatura in urma cu un an, pentru ca a ajuns presedinte si imi aduceti noroc si mie pentru ca acum am aflat ca angajamentul pe care mi l-am luat ca pana la sfarsitul anului sa semnez contracte pe fonduri europene de trei miliarde de euro se indeplineste cu acest contract. Cu acest contract am reusit sa semnam contracte de trei miliarde si un milion de euro la ministerul pe care il conduc", a continuat Udrea.

Ministrul Dezvoltarii Regionale si Turismului a precizat ca cele 20 de milioane de euro reprezinta bugetul localitatii pentru urmatorii 20 de ani.

Ministrul Dezvoltarii Regionale si Turismului s-a aflat, vineri, la Sannicolau Mare, unde a semnat doua contracte de finantare din fonduri europene nerambursabile.

Primul proiect vizeaza reabilitarea sau asfaltarea mai multor strazi si trotuare din orasul Sannicolau Mare si are o valoare de 83,6 milioane de lei, din care 64,2 milioane de lei sunt fonduri europene nerambursabile. Al doilea proiect, in valoare de 1,8 milioane de lei, din care 1,4 milioane de lei sunt fonduri europene, vizeaza instalarea in localitate a 35 de camere de supraveghere, pentru prevenirea criminalitatii.