Presedintele PSD, Victor Ponta, a declarat, miercuri seara, dupa reuniunea BPN al formatiunii de la Romanesti, ca partidul isi doreste ca opozitia sa fie unita la nivel parlamentar si local, mentionand ca mesajul oficial in acest sens va fi transmis probabil chiar luni catre liberali si conservatori, scrie Mediafax.

Ponta a subliniat, la finalul reuniunii care a durat sapte ore, ca sunt judete in care "PDL isi tine baronii in functii cu diverse aliante".

El a spus ca unul dintre subiectele discutate a fost legat de "dorinta" PSD de a avea o opozitie unita alaturi de PNL si PC.

"Trebuie sa ne aliem toti cei care ne dorim democratie in aceasta tara, sa-i dam jos pe Traian Basescu si pe Emil Boc. (...). Am discutat foarte mult despre dorinta noastra de a avea o opozitie unita si in Parlament dar si la nivel local, va fi un mesaj pe care probabil chiar luni o sa-l dam la nivel oficial colegilor liberali si conservatori, sa fim uniti in opozitia parlamentara si in opozitia locala, pentru ca asta asteapta oamenii de la noi acuma si nu vreau sa-i dezamagim", a spus Ponta.

Presedintele PSD a spus ca ideea de a face o opozitie unita alaturi de liberali si conservatori atat la nivel parlamentar cat si la nivel local este "opinia unanima" a colegilor sai de partid.

Liderii PSD reuniti, miercuri, la Romanesti, la o sedinta informala a BPN, i-au mandatat pe Victor Ponta, Ion Iliescu, Adrian Nastase si Liviu Dragnea sa continue discutiile cu PNL, fara insa a se fixa un obiectiv precis in afara unei motiuni de cenzura.

Surse din PSD au declarat, pentru Mediafax, ca Victor Ponta, Ion Iliescu, Adrian Nastase si Liviu Dragnea, au fost mandatati sa continue discutiile exploratorii cu PNL in vederea identificarii unor cai de colaborare, cel putin pentru o motiune de cenzura care ar putea fi depusa in sesiunea februarie-iunie 2011.