Presedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat joi, in orasul Hateg, ca si reprezentantii PDL sunt invitati la intalnirea politica de luni propusa de liberali formatiunilor politice parlamentare din opozitie si de la putere, transmite Agerpres. El a aratat ca a primit deja confirmari de participare de la toate partidele si formatiunile politice cu exceptia democrat-liberalilor.

"Vom avea aceasta intalnire. Sper sa vina si PDL si sa discutam cu cartile pe masa chestiunile mari ale Romaniei de astazi. Si sa le dam, daca se poate, o rezolvare", a spus Crin Antonescu.

Liderul liberal a precizat ca PNL nu doreste "sa pozeze" in coordonator al intalnirii, apreciind ca este nevoie de un dialog intre fortele politice. In opinia sa, presedintele Traian Basescu "nu mai poate fi un moderator sau o gazda buna" pentru asemenea intalniri politice.

"Noi nu dorim sa pozam in coordonatori, lideri si asa mai departe. Nici moderatori - ca am vazut ca au sarit imediat in sus prietenii lui Basescu din presa ca ma substitui eu presedintelui Basescu. Nu ma substitui. Pur si simplu cred ca e nevoie de dialog. Presedintele asa cum s-a aratat nu mai poate fi un moderator sau o gazda buna. Ne vom intalni fara moderator. Eu sau PNL nu avem pretentia ca suntem organizatorii acestei intalnirii. Pur si simplu am facut o propunere. Am spus ne intalnim oriunde, la orice ora, in ce formula vor ca sa discutam care sunt problemele functionarii vietii politice din Romania si pe ce putem sa punem pana la urma toti o semnatura. Asta trebuie facut in Romania si asta nu mai trebuie facut niciodata in Romania. Eu spera sa vina si PDL pentru ca este si interesul sau", a spus Crin Antonescu.

Liderul PNL s-a aflat joi la Hateg unde a insotit-o in campanie electorala pe Mariana Campeanu, fost ministru al muncii, candidatul liberalilor la alegerile partiale din Colegiul Hateg-Tinutul Padurenilor.