Presedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, sambata, ca nu este interesat de intalnirea pe care conducerea liberala o va avea cu delegatia Fondului Monetar International (FMI), dar va participa la aceasta intrevedere "dintr-o minima politete".

"Va spun foarte sincer, desi e total nepoliticos, ca nu sunt interesat de intrevederea cu FMI. Dintr-o minima politete institutionala o sa fiu prezent, iar pe continut discutiile vor fi purtate de catre domnul Claudiu Doltu, care este ministrul nostru de Finante si Economie din umbra, insotit de Varujan Vosganian si Daniel Chitoiu. Interesul meu pentru intalnirea cu FMI este scazut, absent", a afirmat Antonescu, citat de Agerpres.

El a aratat ca pozitia sa este o urmare a faptului ca si FMI s-a purtat nepoliticos cu liberalii si in general cu opozitia din Romania.

"FMI ne da intalnire noua pentru discutii a doua zi dupa o motiune de cenzura pe care nici n-o ia in serios, macar din respect pentru aceasta procedura democratica - poate Guvernul cadea - asa incat domnul Franks si (...) insotitorii de pe la Uniunea Europeana, de la Comisia Europeana fac formalitati cu noi. Daca fac formalitati, nu sunt pasionat de formalitati. Le raspund pentru ca ma simt obligat de functie, dar interesat nu sunt", a spus liderul PNL.

Crin Antonescu a criticat atitudinea de excesiva ''deferenta'' a autoritatilor romane fata de seful delegatiei FMI in Romania, Jeffrey Franks, acuzandu-l in acest sens pe Traian Basescu.

"FMI a gasit sat fara caini, domnul Franks nu a mai fost tratat in viata vietilor domniei sale cu atata deferenta de un presedinte de tara. Domnul Franks vine, mai mesteca o guma, isi mai pune ochelarii, isi mai scoate ochelarii, mai spune cat trebuie sa fie deficitul. Domnul Basescu zice 'Sa trati!', ii ordona dupa aceea lui Emil Boc", a declarat Antonescu.

Declaratiile au fost facute la ceremonia de deschidere a Scolii romano-finlandeze din Bucuresti.

Update: Antonescu a declarat dupa intalnirea cu delegatia FMI ca reprezentantii Fondului si-au exprimat interesul fata de ideile din programul liberal de guvernare, precizand ca institutia ar trebui sa aiba in vedere faptul ca actualul Guvern nu va dura o eternitate.