Meciul de box castigat sambata trecuta de Lucian Bute a fost luni subiect de discutie in Camera Deputatilor, pe langa criticile formulate la adresa televiziunii publice deoarece nu a transmis partida de la Montreal, parlamentarii ironizandu-se reciproc legat de "apartenenta politica" a pugilistului, relateaza Agerpres.

Tonul discutiilor privind meciul in care Bute si-a aparat centura de campion mondial a fost dat de catre social-democratul Ioan Damian, care a venit la tribuna sa critice televiziunea publica pentru ca nu a difuzat partida, refuzand 'o oferta prietenoasa' de 100 de mii de euro a clubului canadian Interbox unde activeaza romanul.

"100 de mii de euro nu insemnau la ora asta decat poate cat a insemnat scena lui Ridzi sau infinit mai putin decat frunza lui Udrea. (...) Hai sa incercam totusi ca urmatorul meci, care se anunta mult mai greu, sa se desfasoare in tara, iar de aici, din Parlamentul Romaniei, sa il felicitam, sa-l aplaudam si sa-i adresam un simbolic buchet de alese cuvinte de multumire", a spus reprezentantul PSD.

Criticile lui Damian la adresa televiziunii publice au fost sustinute si de deputatul PDL Mircea Toader, care a spus ca presedintele institutiei ar trebui luat la intrebari in comisia de specialitate pe acest subiect.

"Nu cred ca suma de 100 de mii de euro este o problema pentru orice buget. (...) Il felicit si eu, sa fim alaturi de el pentru urmatoarele competitii", a afirmat Toader.

"Poate te antreneaza un pic, domnule Toader", i-a replicat presedintele de sedinta, Ioan Oltean, in timp ce colegul sau pedelist parasea tribuna.

"Noi il vom sarbatori, pentru ca este o comuna liberala, domnul Toader stie", a intervenit si liberalul Victor Dobre.

Despre televiziunea publica, liberalul i-a spus lui Mircea Toader: "Este asa cum v-ati dorit-o, asa cum ati impus-o, in ciuda regulamentelor si legii, un consiliu de administratie care face ca si dvs ceea ce vrea si ceea ce ii dispuneti. Nu este neutru (n.r. - consiliul de administratie), domnule Toader. Lasati demagogia acasa, nici n-ar fi trebuit sa veniti la microfon".

Revenit la tribuna, Ioan Damian le-a spus colegilor sai deputati ca este un arbitru de box care a participat la sase campionate mondiale, trei dintre acestea alaturi de Lucian Bute.

"Il cunosc de la 14 ani, este o bomboana de baiat. Este un caracter deosebit", a afirmat Damian.

"Vezi sa arbitrezi si in Camera cand e nevoie, te rog frumos", a intervenit Ioan Oltean.

"El (n.r. - Lucian Bute) este dintr-o comuna liberala si este un pedelist. Niciodata nu fac rau (n. r. - pedelistii) la altii. Isi fac rau lor", a sustinut, la randul sau, democrat-liberalul Cezar Preda.

"Nu stiu daca comuna Pechea este penelista, daca boxerul este pedist, dar ceea ce a spus Cezar ca pedistii isi fac rau, pe cuvant de onoare daca faceam motiune. Necazul este ca pedistii, cu Boc si cu Guvernul, face rau intregii Romanii", a fost replica social-democratei Aura Vasile.

In final, la propunerea deputatului PSD Doru Claudian Frunzulica, deputatii l-au aplaudat pe pugilistul roman si au trecut la dezbaterea ordinii de zi.

"Sa-l aplaudam pe Lucian Bute, un roman care aduce speranta ca putem sa ajungem acolo sus, in varf", a fost solicitarea lui Frunzulica.