Gheorghe Ialomitianu este noul ministru al Finantelor Publice, preluind mandatul de la Sebastian Vladescu. Vicepresedinte al Comisiei de buget-finante din Camera Deputatilor, Ialomitianu este deputat PDL de Brasov. Aflat la primul mandat de parlamentar, Ialomitianu a fost director la Finante in Brasov. A obtinut 51,72% din voturile din colegiul sau. Este conferentiar universitar la Universitatea Transilvania (Brasov), construindu-si cariera in serviciul public ca sef si apoi adjunct al Directiei Generale a Finantelor Publice Brasov.

Gheorghe Ialomitianu preia stafeta de la Sebastian VladescuFoto: AGERPRES

UPDATE (ora 21.25): Theodor Stolojan a declarat pentru HotNews.ro ca noul titular al portofoliului Finantelor "este un om cu multa experienta si cu solida pregatire teoretica. Stie sa lucreze in echipa si e capabil sa continue proiectele de la Finante. Nu are o pozitie puternica in partid, dar nu va sacrifica interesul public in favoarea unor interese de grup".

Date biografice (conform CV-ului de pe site-ul Camerei Deputatilor):

* Locul si data nasterii: 14.09.1959, Comuna Bran, satul Simon, jud. Brasov

* Stare Civila: casatorit, 1 copil

Absolvent al Universitatii de Vest, Timisoara

Activitate profesionala

* 1983-1985 - economist la Intreprinderea de Scule Risnov

* 1985-1993 - profesor la Scoala Comerciala "A. Barseanu" Brasov

* 1993-1997 - lector universitar la Universitatea Transilvania Brasov

* 1997-2001 - director general la Directia Generala a Finantelor Publice (DGFP) Brasov

* 2001-2008 - director executiv adjunct la D.G.F.P. Brasov

* 2008-prezent - conf. univ.dr. la Universitatea Transilvania, Brasov

In luna ianuarie 2010, Gheorghe Ialomitianu declara intr-un interviu HotNews.ro ca sustine introducerea unui impozit pe cresterea de avere: "Toate persoanele fizice care nu pot justifica cresterea de avere prin venituri obtinute in mod legal ar trebui sa plateasca impozite in cote cuprinse intre 30 si 40% daca faptele savrasite nu sunt de natura penala".