Suspendarea impozitului minim, TVA de 5% la constructia de locuinte noi, un procent mai mare de fonduri la dispozitia Consiliilor Judetene sunt numai cateva dintre amendamentele respinse in a treia zi de dezbateri pe bugetul de stat, in plenul Parlamentului. In prezent se dezbat bugetele Ministerelor si ale altor institutii de stat. Vicepresedintele Comisiei de buget din Camera Deputatilor, Gheorghe Ialomitianu si deputatul PSD+PC Claudiu Manda au raspuns intrebarilor cititorilor in direct de la Parlament.

Majoritatea amendamentelor depuse de parlamentarii opozitiei au fost respinse, in cadrul votului in plen. Intre acestea, cele 5 masuri fiscale propuse de PNL, inclusiv suspendarea impozitului minim.

Ieri, 12 ianuarie, au fost aprobate 2 amendamente care completeaza unele articole din Proiectul de lege. Miercuri, 13 ianuarie, un alt amendament sustinut si de Ministerul Finantelor Publice, unul tehnic, prin care Ministerului Agriculturii se autorizeaza sa efectueze virări de credite bugetare in cursul intregului an cu avizul Ministerului Finantelor Publice pentru asigurarea sumelor necesare finantarii schemelor de ajutor de stat conforme cu regulile comunitare, precum si cele ce vor fi notificate si aprobate de Comisia Europeana in domeniul agricol.