Premierul Emil Boc se intalneste, miercuri seara, cu reprezentantii grupurilor parlamentare ale PDL, pentru a prezenta o evaluare a ministrilor. Vicepresedintele democrat-liberal Gheorghe Flutur a anuntat, inca de luni seara, ca primul ministru si conducerea centrala a PDL vor avea o intrevedere cu grupurile parlamentare democrat-liberale, la Palatul Parlamentului. El a adaugat ca evaluarea ministrilor PDL se va face in baza criteriilor de eficienta, iar remanierea este "atributul premierului". Miercuri, ministrul Elena Udrea a declarat, referindu-se la performantele Guvernului condus de Emil Boc, ca "este un cabinet bun insa intotdeauna e loc de mai bine".

"Vom vedea in aceasta seara care este opinia premierului legata de functionarea Guvernului si a ministrilor si vom vedea si care este opinia partidului fata de ce ar trebui sa se intample in continuare in Guvern", a spus Udrea.

La randul sau, Gheorghe Flutur a afirmat marti ca "remanierea este atributul presedintelui partidului, primul-ministru in functie, evident, consultandu-se cu presedintele Romaniei. Nu facem remanierile nici la televizor, nici in conferinte de presa. Eu cred ca acestea fac rau. Aceasta durata prelungita de a spune unii si altii despre ce este vorba cred ca nu face un guvern eficient. Ele se executa, nu se discuta. Este atributul primului-ministru... "Se poate si mai bine si atunci trebuie sa eficientizezi. Au fost in cei 20 de ani de democratie remanieri si vor mai fi. Sunt convins ca in perioada urmatoare..., insa este un atribut al primului-ministru si sunt convins ca si-l va exercita".

In ceea ce priveste evaluarea ministrilor din Cabinet care provin din celelalte partide, Gheorghe Flutur a precizat ca ea trebuie facuta de premier, in coalitie.

Inainte de reuniunea de la Palatul Parlamentului, ministrul de finante Sebastian Vladescu s-a declarat "relaxat", in timp ce titularul de la Agricultura, Mihail Dumitru, a afirmat ca "raman in functie cat e necesar".

Miercuri, premierul Emil Boc a acuzat ministrii responsabili cu absorbtia fondurilor europene ca nu sunt suficienti de duri cu beneficiarii, in special cu autoritatile publice locale. "Din nefericire nu ati fost suficient de percutanti si de duri in raport cu cei care implementeaza. As vrea sa aud mai multe situatii in fiecare zi, in fiecare luna, de administratii locale sau operatori privati care nu absorb bani europeni, care nu cheltuiesc bani europeni, odata ce contractele au fost semnate", a fost concluzia premierului dupa ce a ascultat o prezentare facuta de ministri asupra situatiei la zi privind evolutia absorbtiei fondurilor europene.