Premierul Emil Boc a declarat ca a preferat sa pastreze unitatea PDL printr-o disciplina "mai laxa" si toleranta, dar ca este hotarat sa aplice si sanctiuni, referindu-se la o discutie lamuritoare cu europarlamentarul PDL Cristian Preda, care poate fi considerata de "cartonas galben", potrivit Mediafax.

"Am preferat sa pastrez unitatea partidului cu toleranta, pentru a utiliza plus valoarea fiecarei persoane, chiar cu consecinte negative pentru mine. Am avut insa o discutie sper lamuritoare cu Cristian Preda, iar dupa cartonasul galben toata lumea stie ce urmeaza", a spus Boc, joi seara, la postul public de televiziune.

Europarlamentarul PDL Cristian Preda s-a intalnit, la inceputul lunii august, cu presedintele partidului, Emil Boc, cu care a avut un schimb de opinii despre ce inseamna guvernarea, despre relatia cu celelalte partide si obiectivele PDL, Preda afirmand ca discutiile au avut loc "in conditii foarte amicale".

Europarlamentarul a adaugat ca a aflat cu aceasta ocazie ceea ce stia, respectiv faptul ca "unii nu iubesc deloc" declaratiile pe care el le face si ca ar fi vrut sa fie sanctionat.

"Premierul, care e presedintele partidului, in aceasta calitate ne-am intalnit, a subliniat insa ca e aparatorul unui punct de vedere potrivit caruia un partid inseamna diversitate, inseamna unitate in diversitate si ca e nevoie de voci diverse si voci care sa duca diverse experiente din societate, pentru ca nu vom reusi nici sa convingem pe membrii nostri, nici pe simpatizanti ca putem sa ne atingem obiectivele si putem sa si castigam alegerile urmatoare daca vom dispretui publicul sau vocile din public. A fost o intalnire foarte buna", a mai spus Preda.

Presedintele Traian Basescu a declarat, miercuri, ca, daca ar fi condus PDL, nu ar fi ramas in partid niciun politician care nu respecta "regula de aur" a democratiei interne, respectiv deciziile luate de majoritate, "indiferent ca s-ar fi numit Preda, Sever Voinescu, Radu F. Alexandru".