Liderul PSD, Victor Ponta, a declarat, vineri, la Cluj, ca nu este nevoie de o marire a taxelor si impozitelor, in schimbul netaierii pensiilor cu 15%, ci ar fi suficienta o reducere a cheltuielilor cu bunuri si servicii din institutiile bugetare.

"Vreau sa va spun de pe acum ca, daca se vor lua decizii de marire a taxelor sau impozitelor, ca sa se acopere ceea ce nu se taie de la pensie este o minciuna. Nu este nevoie de marire de taxe si impozite, atat timp cat doar taierile de la pensii au fost declarate neconstitutionale. Acele taieri de pensii, care reprezentau o suma mult mai mica din PIB si din buget de cat se anuntase initial, vor fi acoperite foarte bine si foarte usor, si fara niciun fel de efect, decat sigur, mai putini bani pentru clientii politici din taierea cheltuielilor de servicii si bunuri pe care societatile comerciale si regiile din subordinea lui Adriean Videanu le fac in continuare sau din cheltuielile pe care ministerele domnului Blaga, doamnei Udrea, continua sa le faca netinand cont de situatia in care se afla bugetul tarii", a explicat Ponta.

Ponta a mai declarat ca este categoric antisocial si creaza un pericol foarte mare sa fii de acord cu taierea nediscriminatorie si nediferentiata a tuturor salariilor celor care lucreaza in institutii bugetare.