Solutia pentru sectorul bugetar ar fi reducerea numarului de angajati, si nu reducerea cu 25% a salariilor, iar renuntarea la cheltuielile pentru cazarea parlamentarilor la hotel ar fi o solutie "morala", este de parere senatorul social-democrat Miron Mitrea, potrivit Agerpres.

  • "Stim cu totii, sunt prea multi angajati in sistemul birocratic si, probabil, si in Senat. Dar daca ne apucam si taiem 25% tuturor bugetarilor nu vom face un lucru corect, cel putin din punct de vedere moral: cei care nu au facut treaba cu salariul intreg nu vor face nici cu salariul micsorat, iar ceilalti vor tine in spate toata institutia cu salariul micsorat", spune Miron Mitrea.

Senatorul PSD sustine si renuntarea la cheltuielile pentru cazarea parlamentarilor la hotel, pe care o vede drept "o solutie morala" si nu neaparat una "economica".

  • El a reamintit ca, la inceputul anilor '90, s-a propus sa se construiasca un bloc de garsoniere pentru parlamentari, ca sa se scada cheltuielile, insa ar fi existat o impotrivire puternica din partea taranistilor, aflati la momentul respectiv la putere: "Si asta este o reducere, dar morala, nu economica, pentru ca cheltuielile Romaniei nu stau in Senat".
  • Miron Mitrea sustine ca nu a decontat niciodata cheltuieli cu deplasarile in teritoriu si s-a "ferit" de cele in strainatate: "Cred ca am fost intr-o singura deplasare, cand eram vicepresedinte la Camera Deputatilor, in Italia si am fost in audienta la Papa. Mi-a facut mare placere, politic nu stiu cat a castigat Romania ca m-am intalnit eu cu Papa Ioan Paul al II-lea, eu am profitat. Intelegeti ce vreau sa spun, chiar daca stiu ca imi pun in cap o multime de colegi".

Conducerea Senatului va analiza, pana saptamana viitoare, posibilitatea taierii unor cheltuieli.