Liderii PDL si UNPR au semnat, marti, un protocol de colaborare politica ce vizeaza sustinerea guvernamentala si parlamentara reciproca. Documentul a fost semnat la sediul central al PDL.

Protocolul prevede infiintarea unui comitet de conducere format din cate sapte reprezentanti ai celor doua partide, se arata in comunicatul trimis pe adresa redactiei HotNews.ro.

Europarlamentarul PDL, Cristian Preda, a criticatpe blogul sau acordul incheiat spunand ca "PDL crede ca va consolida sprijinul dat guvernului printr-un protocol cu un partid format din dezertori". Amestecul de anarhie, duplicitate si incoerenta e irespirabil, mai scrie acesta.

Textul comunicatului:

Parteneriatul politic dintre PDL şi UNPR a fost întărit astăzi, 18 mai, prin semnarea, de către cele două partide, a unui Protocol de colaborare care are ca obiectiv major realizarea programului de guvernare şi, implicit, reforma statului. Durata Protocolului cuprinde actualul mandat legislativ.

În protocolul semnat de preşedinţii celor două partide, Emil Boc şi Gabriel Oprea, de prim-vicepreşedintele PDL Adriean Videanu, de secretarul general al Partidului Democrat Liberal, Vasile Blaga şi de preşedintele executiv al UNPR, Marian Sârbu se precizează că cele două formaţiuni se angajează să susţină Guvernul şi actuala majoritate parlamentară.

La nivel naţional s-a creat Consiliul de Conducere al Parteneriatului PDL-UNPR alcătuit din câte şapte lideri ai celor două partide. Consiliul se reuneşte în şedinţă ordinară în fiecare lună şi în şedinţă extraordinară, de câte ori este nevoie.

Departamentul de Comunicare al

Partidului Democrat Liberal