Executivul va decide sa isi asume raspunderea pe masurile de austeritate convenite cu Fondul Monetar International, din cauza timpului scurt pe care il are la dispozitie pentru realizarea unui proiect de aplicare, au declarat ministri Radu Berceanu, Vasile Blaga si Adriean Videanu inainte de sedinta de luni a conducerii centrale a PDL, citati de Agerpres.

"Eu intuiesc, dupa ce stiu in momentul de fata, ca pana la urma tot la solutia asumarii raspunderii se va ajunge, pentru ca este si o problema de timp. Pana cand finalizam noi toate amanuntele in varianta unui proiect final, s-ar putea sa fim relativ aproape de 1 iunie. Dar e o apreciere fata de ce stiu eu, la ora actuala", a declarat Radu Berceanu.

Ministrul de interne, Vasile Blaga, a precizat ca este "aproape convins" de decizia asumarii raspunderii a Guvernului. La randul sau, ministrul economiei Adriean Videanu a declarat ca Romania are un deadline dat de FMI pe care trebuie sa il respecte.

"Romania trebuie sa se incadreze in exigentele pe care le-am discutat, deficitul de 6-8%", a mai spus Videanu.

Mircea Geoana a declarat luni ca opozitia trebuie sa depuna o motiune de cenzura daca Guvernul isi va asuma raspunderea pe masurile de reducere a pensiilor si salariilor.

''Daca Guvernul isi va asuma raspunderea pe acest stil de masuri, complet nerationale si antisociale, de reducere de-a valma a pensiilor si salariilor si a avantajelor sociale, in mod obligatoriu opozitia va trebui sa introduca motiune de cenzura. (...) Nu motiunea de cenzura este un scop in sine, ci solutii alternative'', a precizat Geoana, inaintea sedintei Biroului Permanent National al PSD.