Vicepresedintele PDL Gheorghe Flutur a declarat marti, la finalul sedintei BPN, ca s-a decis ca reprezentantii PDL si ministrii sa poata participa emisiuni TV, ridicandu-se interdictia stabilita pentru posturile de stiri, anunta Mediafax. Potrivit lui Flutur, scopul este acela de a se comunica masurile Executivului.

Flutur a aratat ca in sedinta conducerii PDL s-a stabilit, la propunerea premierului Emil Boc, ca este necesar ca formatiunea, prin reprezentantii sai si in special a ministrilor, sa comunice populatiei masurile Guvernului in perioada urmatoare.

El a aratat ca aceste masuri trebuie prezentate in mod corect, pentru a se combate aceasta tendinta de distorsionare a adevarului, de panica exagerata care se incearca in momentul de fata.

"Trebuie spus clar care este foaia de parcurs, ce inseamna reducerea de cheltuieli in perioada urmatoare si la ce masuri sa se astepte populatia. PDL va iesi la comunicare pe aceste teme, in perioada urmatoare", a mai spus Flutur, precizand ca reprezentantii PDL vor participa la toata mass-media, din nevoia de a explica corect, transparent si la timp masurile care vor fi luate in perioada urmatoate.

Flutur a mentionat ca vor iesi la televiziuni in primul rand ministrii, pentru ca acestia sunt in masura sa prezinte masurile Executivului, in special in privinta acordului cu FMI.

"Apar multe stiri distorsionate si este nevoie sa apara la televizor ministrii si reprezentantii partidului", a mai spus vicepresedintele PDL.

Presedintele Traian Basescu a declarat, luni, la intalnirea cu Guvernul si cu parlamentarii puterii, ca decizia PDL ca democrat-liberalii sa nu participe la emisiuni TV trebuie reevaluata, mentionand insa ca trebuie puse si conditii televiziunilor.

Un parlamentar PDL s-a plans sefului statului in legatura cu decizia partidului de a interzice democrat-liberalilor sa participe la dezbateri televizate. Basescu a raspuns ca "acesta decizie trebuie reevaluata", dar anumitor televiziuni trebuie sa li se puna conditii.

"Ei intotdeauna cheama patru, cinci si unul singur din arcul guvernamental", a spus Basescu, referindu-se la televiziuni, fara a nominaliza. El a precizat ca ar trebui invitati, in talk-show-uri, cate un reprezentant de la PDL, UDMR si independenti, pentru ca astfel ar fi reprezentate mai echitabil opiniile politice.