AUDIO Ce le-a spus Traian Basescu pedelistilor la intalnirea cu usile inchise de la Parlament

de Luminita Parvu, Attila Biro     HotNews.ro
Luni, 10 mai 2010, 21:16 Actualitate | Politic


Basescu premier?
Foto: AGERPRES
Traian Basescu a participat luni, impreuna cu premierul Emil Boc, la o intalnire cu grupurile parlamentare ale PDL, UDMR si ale independentilor la Palatul Parlamentului unde i-a avertizat pe membrii coalitiei de guvernamant ca sunt cei care pot scoate tara din criza sau o pot ingropa. Presedintele le-a atras atentia membrilor PDL ca au girat “clientela si tot felul de neaveniti au fost numiti in diverse functii”, ca au aprobat “toate nazbatiile de programe inventate in perioada prieteniei parlamentare: pampersi pentru copii”. Presedintele le-a mai transmis si ca reducerea fondului de salarii in sectorul bugetar se va face prin rectificare bugetara si ca prin masurile luate deficitul bugetar va ramane la 7,8% si ca acest deficit putea ajunge la 9,8% fara masurile drastice preconizate in acordul cu FMI.


In prima parte a discutiilor cu reprezentantii coalitiei de guvernamant, presedintele le-a transmis nemultumirile sale. HotNews.ro a intrat in posesia unei inregistrari facute de catre unul dintre participantii la discutia de luni dintre presedintele-premier si politicienii PDL, UNPR si ai minoritatilor.

Audio: Ce le-a spus presedintele la Palatul Parlamentului. Atentie, inregistrarea are o calitate proasta!

Iata cele mai importante afirmatii facute de presedinte:
 • Sper ca macar acest program va fi implementat. Prima parte a programului a fost ratata, n-am reusit sa ne incadram inclusiv cu cheltuielile aparatului bugetar. Or, suntem responsabili cu misiunea de a guverna ori ne lasam. Si va spun asta foarte responsabil.
 • In primul trimestru s-a intamplat ceva absolut nepermis: sa ne sabotam punctele de vedere exprimate prin faptul ca s-a dat in liber clientelei si tot felul de neaveniti au fost numiti in diverse functii.
 • O spun in mod egal pentru guvern si pentru parlamentari. Prezentarea pe televiziuni a unor infractori ajunsi pe functii de directori in numele partidului si prezentarea pe televiziuni a unor domni cu venituri foarte mari pe la cabinetele voastre nu au facut decat sa discrediteze actiunea guvernamentala. Era clar ca toate actiunile Guvernului, numirile, sunt in atentia presei.
 • Situatia in care am ajuns sta in felul urmator: impunem masuri de austeritate pentru categorii  largi. Orice exceptie nu face decat sa discrediteze. Orice indreptare de bani spre Cluj, de exemplu, este in neregula daca pentru alte judete nu se dau bani pentru posturi de politie. N-am venit sa va spun nici un fel de poveste, ci o realitate.
 • Aveti sansa sa fiti cei care au scos Romania din criza sau cei care au ingropat-o. Daca veti fi cei care veti scoate Romania din criza, veti fi cei care veti culege beneficiile in 2012. Daca nu veti fi cei care veti scoate Romania din criza si vor continua actiunile clientelare bine evidentiate de presa centrala si presa locala, veti fi cei compromisi pentru totdeauna. Ma refer in primul rand la PDL.
Masurile luate contravin total programelor oricareia dintre cele trei formatiuni
 • In ceea priveste programul care trebuie executat, vreau sa va spun ca inteleg foarte bine dificultatile pe care fiecare parlamentar le are. Nu ma refer PDL, ci la cei din grupul independentilor, cei din UNPR si chiar si UDMR. Sugestia mea este austeritate de sus pana jos. Va fi foarte greu sa ii explici unui pensionar ca i s-a redus pensia pentru nu stiu ce obiectiv de investitie care nu e necesar imediat.
 • Va fi foarte greu sa ii explici unuia din sectorul bugetar, din minister, directie sau primaria in care lucreaza ca el trebuie dat afara, si in ceea ce priveste micile obligatii pe care si le-au asumat parlamentarii in colegii nu se pun in discutie. 
 • Depinde de fiecare dintre dumneavoastra sa credibilizati actiunea serioasa a Coalitiei. Sigur, masurile luate contravin total programelor oricareia dintre cele trei formatiuni plus grupul minoritatilor in ceea priveste actiunea in perioada urmatoare. Nu exista nici o alta solutie pentru Romania.
Nazbatiile de programe inventate au facut din bugetul Romaniei un buget de asistenta pentru nevoi
 • Cheltuielile sociale au ajuns la un nivel insuportabil, 37% din cheltuielile bugetului de stat sunt cheltuieli sociale in care sunt incluse toate nazbatiile de programe inventate in perioada prieteniei parlamentare: pampersi pentru copii, toate nazbatiile care au facut din bugetul Romaniei un buget de asistenta pentru nevoi.
 • Nici o tara nu isi permite cheltuieli, nu neaparat ca volum, ci pe capitole, asa cum isi permite Romania pentru protectie sociala. Guvernul va trebui sa ajusteze foarte multe din aceste programe, obligatie care este prinsa in acordul cu Fondul.
 • Sunt un adversar al venitului minim garantat. Este programul care iti garanteaza banii pe nemunca.
 • Rog Guvernul sa aiba in vedere ca acest program sa fie redus strict la cei care au nevoie. Stiti foarte bine ce se intampla in agricultura. Stau oamenii sau fermierii sau cei care au teren, nu au cu cine culege, nu au cu cine insamanta...
 • Sunt multi insa care stau si primesc venitul minim garantat si nu se duc sa culeaga o pruna din livada. Mergeti in mediul rural si veti vedea ca nimeni nu merge sa munceasca cu ziua. Sunt realitati create din strategia voastra a politicienilor.
Asistatii sociali, trimisi la munca pamantului
 • Va trebui sa taiem fara menajamente aceste programe. De aceea va spun ca vizez modificari la Codul Muncii pentru flexibilizarea raportului de munca, trebuie analizat cat de rapid trebuiesc facute.
 • Exista prevederi in Codul Muncii care blocheaza angajamentul angajatului cu ziua, angajarea temporara. Foarte bine ca esti intr-un program de ajutor social, dar trebuie sa gasim solutia prin care sa munceasca fara sa il obligi pe angajator sa ii faca contract, sa munceasca pe perioada determinata, sezoniera pentru ca agricultura e sezoniera. 
 • Il pun pe angajator sa ii faca contract ceea ce ii creeaza dificultati uriase. In schimb am gasit formula sa dam ajutoare sociale. Trebuie sa terminam cu demogogia si cu incuranjarea nemuncii. Romania nu poate fi un stat social. Le-am spus-o si colegilor de vreo trei ani.
 • Nu m-am putut intelege cu Guvernul Tariceanu. Trebuie sa oprim dilema statului social. Sigur e foarte greu sa spui asta la Bruxelles unde se contruieste Europa sociala dar vedem cum e Europa sociala in Spania si in Portugalia.
Daca nu luam aceste masuri deficitul ar fi fost de 9,8%
 • Puteam sa marim TVA la 25%, cota unica la 20% si o reducere a salariilor din sectorul bugetar. Impreuna cu premierul, am decis ca nu mergem pe cresterea taxelor, si am decis sa amputati pe programele sociale, pentru ca aici avem probleme. Amputari de venituri la pensionari si reducerea fondului de salarii in aparatul bugetar cu 25%.
 • De ce am recurs la aceasta solutie? Pana acum, sindicatele si toti cei care erau impotriva reducerii cheltuielilor ieseau la televizor si spuneau ca trebuia sa se faca o evaluare. Acum, la 1 iunie, pe rectificare bugetara se reduce fondul de salarii cu 25 si pana la sfarsitul anului sa se faca comisii, ce vor ei impreuna cu sindicatele sa se stabileasca criterii, nu cine pleaca dar criterii care pot fi discutate cu sindicatele in asa fel incat dupa ce se stabilesc criterii sa se treaca la reducerea de personal pentru ca altfel nu se poate face revenirea nivelului de salariu dupa opinia mea.
 • Daca nu luam aceste masuri deficitul ar fi fost de 9,8% asta ar fi insemant bani imprumutati, adica fiecare procent inseamna 1,2 miliarde euro. Asa ramanem la un deficit bugetar de 7,8%.


Este posibil sa avem un val II al crizei in Europa. Vantu si Voiculescu deprima populatia

Serviciul datoriei publice este la nivelul acestui an de 10 miliarde de euro. Ca sa vedeti efectul imprumutului o sa va spun ca numai dobanzile sunt de 1,8 miliarde de euro. Deci mai mult decat doua transe de la fond. Practic, noi imprumutam bani sa facem doua lucruri: sa platim dobanzile si sa sustinem salariile si pensiile. In trimestrul I am avut de platit in contul datoriei publice 860 de milioade de euro, rezonabil, in trimestrul doi avem de platit 2,2 miliarde de euro, in trimestrul III 3,2 miliarde de euro iar in trimestrul IV 2,4 miliarde de euro.  

Suntem putin credibil din cauza erorilor in cazul numirilor in deconcentrate, acordarii de Consiliile de Administratie la apropiati. Din acest punct de vedere suntem necredibil.  Rugamintea este ca acesta problema generata de noi insine sa dispara. Altfel aceasta problema va fi pusa in antiteza cu reducerile de salarii. In cadrul ministerelor legat de masinile de serviciu. Inteleg ca ministrul, ca secretarii de stat dar s-a ajuns la cazul in care sefi de serviciu au masini de serviciu, s-a ajuns ca fiecare directoras sa aiba masina la dispozitie.

Daca acest program se face sunt optimist in privinta evolutiei Romaniei. Iesim din criza. Si singurii beneficiari ai iesirii din criza sunteti dumneavoastra. Nimeni nu va putea sa justifice neimplinirile in conditiile in care avem majoritate. Trebuie sa fim solidari mai ales ca PSD si PNL nu inteleg sa fie solidari in perioada de criza. Nu au aceasta capacitate. La noi lucrurile sunt tratate cu usurinta, este tratat cu usurinta pentru ca asa vor Vantu si Voiculescu care nu s-au impacat cu gandul ca au pierdut alegerile si a rezultat o putere din aceste alegeri si ca este timpul sa devina macar corecti. Pentru ca opinia pe care merg aceste doua trusturi de presa pur si simplu demoralizeaza populatia.

Audio-partea a II-a a discutiilor dintre Traian Basescu si parlamentari. Atentionare: Calitatea inregistrarii este proasta.Nici o natiune nu face fata unui razboi cand este demoralizata

Va rog sa aveti in vedere ca se pare ca va veni un al doilea val de criza. Spun se pare fiindca nu am elemente sa spun ca da. S-a creat un fond de 750 de miliarde de euro pentru a fi gata sa nu se mai intample ca in cazul Greciei. Sa fie gata pentru Spania, Portugalia, Italia sau cine o fi. Este un semnal foarte clar ca in Europa criza este departe de a fi gata. Va rog sa aveti in vedere aceste masuri in prisma a ceea ce se intampla in vecinatatea noastra. Sa stiti ca ne influenteaza puternic amploarea crizei din Grecia.

Grecia detine cel mai mare segment din piata bancara din tara noastra circa 27%. Cel mai important lucru pentru noi este sa dam Guvernului sustinerea de care are nevoie astfel ca legile pe care trebuie sa treaca ele sa treaca in timp util. Probabil ca se va adopta formula Ordonantelor de Urgenta care sa fie rapid discutate in Parlament pentru a evita situatiile de neconstitutionalitate.

Este prima data cand ma implic personal pe un program. De aceea vreau sa va spun ca nu se pune problema nici macar a unei remanieri. Acest Guvern trebuie sa scoata tara din criza. Orice instabilitate nu face decat sa ne decrebibilizeze. Optiunea mea este, si sper sa fie, si optiunea voastra.

Sper ca si regiile autonome sa fie in atentia Guvernului alaturi de contrabanda. Sunt doi indici pe care i-am avut in vedere in discutiile cu Guvernul legat de responsabilitatea fata de evaziunea fiscala si contrabanda si am atentionat ministrul de Finante si ministrul de Interne. Au responsabilitatea majora si pot aduce cu usurinta la buget jumatate de miliard de euro. 


Un parlamentar ii explica presedintelui ca ii va fi greu atat lui cat si colegilor sai sa explice alegatorilor de ce Guvernul anunta doar scaderi de pensii si salarii dar nu prezinta si posibilele beneficii.


Eu va spun optiunea mea ca daca nu largim baza de impozitare putem sa avem o usoara crestere economica la finalul anului si asta-i tinta. Dar largirea bazei de impozitare este obligatorie. Va dau doua exemple dintr-un sector drag noua, Agricultura. In ultimii zece ani subventiile acordate de Guvern in Agricultura se ridica la 30 de miliarde de euro. In timp ce incasarile la bugetul de stat au fost de 460 de milioane lei. Este inadmisibil. Stim toti povestile cu nu e bun graul, il incarcam in vapoare si se intoarce vaporpul cu acelasi grau care e bun si il importam. Va trebui sa facem norme legislative care sa impiedice acest lucru. Mai este un lucru pe care toti cei care aveti firme il stiti bine. 1% din inspectorii Garzii Financiare sanctioneaza neregula principala constatata. Dupa cateva controale consecutive isi fac spaga de la cativa agenti economici si lasa neregulile sa curga. Aici trebuie sa intervenim cu norme legislative.

Din cele 9 milioane de hectare pe care le avem declarate la Comisia Europeana avem o mare parte de suprafete nelucrate. Subventiile sunt in unele cazuri mari, merg pana la 400 de euro pe hectar, subventii cumulate. Si chiar si daca nu lucrezi terenul primesti 135 de euro subventie iar impozitul este de 35 de euro. Sigur ca iti convine sa nu il lucrezi avand in vedere ca iei subventia. Fiscalitatea agriculturii este obligatorie si trebuie facuta. Ultima gaselnita pe care am aflat-o de la matusa mea care este notar este ca nu se mai platesc impozite pe tranzactiile cu terenuri. Se pune pamantul pe un SRL si acest SRL se vinde altui SRL si nu se plateste impozit. Pana la sfarsitul anului trebuie sa avem o noua politica de taxe si impozite.

Au fost multi membri ai Guvernului care au sustinut ideea afectarii graduale si in zona pensiilor si in zona salariilor, dar pana la urma am mers la o afectare liniara. Cel care are pensia sau salariul de 4000 de lei cu 25% pierd 1000 de lei cel care are 400 de lei pierde 100 de lei. Este adevarat ca una e sa ai 4000 de lei si alta e sa ai 400 de lei, dar gradual ar fi inceput dezbaterea nationala cui sa ii iei 28%, cui sa ii iei 20% si asa ne-am fi impotmolit si la legea pensiilor. Daca se merge pe reducerea asistentei sociale pentru ca sunt unii care beneficiaza de trei-patru programe de asistenta sociala se vor crea resure pentru ca cei aflati in dificultate sa fie sprijiniti. 

Pana la intrarea in vigoare a noii Legi a Pensiilor, pana la clarificarea povestii cu Consiliile de Administratie, unde un functionar participa la mai multe astfel de consilii si face vreo 30.000 de euro pe luna, sau stimulentele la Finante, Guvernul poate analiza crearea unui fond de solidaritate. Atunci cei care au pensiile gen Gica si judecatorii care au salarii de 7000 de lei si inainte cu o luna de pensionare au venituri de zeci de mii de lei si apoi primesc pensii de 18 mii de lei se poate aplica o taxa de solidaritate de 90% care sa intre in fondul de solidaritate.

Audio-partea a III-a a discutiilor dintre Traian Basescu si parlamentari. Atentionare: Calitatea inregistrarii este proasta.


Primariile, ministerul Educatiei, minitsterul Sanatatii, ministerul Apararii si cel de Interne si ele au nevoie de restructurare

 • Daca aparatele bugetare din primarii si ministere se restructureaza cu 25% se revine, daca nu, guvernul si bugetul urmator va asigura aceiasi anvelopa de 25%, sigur ca obiectivul este ca ca pana in 31.12 sa limpezim aparatul bugetar si nu ma refer numai la ministere, ca astea au fost in focul dezbaterii publice, dar sunt primariile, ministerul Educatiei, ministerul Sanatatii, ministerul Apararii si cel de Interne, si ele au nevoie de restructurare.
 • Cand ma refer la minsterul Apararii, nu ma refer la numarul de militarii operativi, dar nu pot sa nu privesc in minister ce aglomeratie de generali este. Multi dintre ei se cred generali facand numai munca de secretariat, nu au fost nici in Irak, nici in Afganistan, nici in Balcani. La ministerul Apararii este deficit de trupe operative vreo 18.000  mai putin militari cu contract, dar pe cand este un excendet de personal in minister.
 • Am dat un exemplu insa, daca venim in zona unde sunt resurse uriase, adica in zona educatiei si sanatate, la ei sistemul are propriile lui resurse sa-si plateasca oamenii bine, binisor catre bine. Nu mai putem continua cu 200  de spitale in care nici nu te poti face bine. Din 400 de spitale, 200 trebuie sa fie inchise.
 • Practic mor oameni cu zile daca e o boala mai complicata putin. Asa ca spitalele trebuie transformate in institutii de asistenta pentru batrani, pentru copii, pentru cine vreti dumneavoastra dar, trebuie inchise. Pentru ca altfel consuma inutil, nu mai vorbim de scoli. Stiti bine, sunt colegiile dvs, sunt comune cu trei sate-trei scoli dar in fiecare sat, sapte copii la scoala.
 • Nu mai poate continua treaba. Ideea de a dota cu microbuze a fost fixata in aceasta sens, sa putem sa-i concentram intr-o singura scoala, sigur ca e greu sa spui lucrul asta ca politician. Eu va asigur ca reformam asta, fie ca vorbim de reducerea aparatului bugetar, reducerea numarului de scoli ineficiente, de spitale ineficiente, veti culege roadele in 2012 pentru ca se va diminua risipa din sistem. Noua lege a educatiei exact asta face.
In perioada 2005-2008 s-au dat 42 de acte normative de marire de salarii si sporuri plus pensii
 • As spune ca, daca Guvernul isi atinge obiectivul de reducere a costurilor cu 25% in zona aparatului bugetar, tot ce inseamna structura bugetara, daca pana la 31 a 12-a se produce restructurarea care sa ne permita reducerea cu 25% a cheltuielilor, se revine pe salariile din lege. Aceasta reducere cu 15% la pensii se produce pe fondul unui transfer de 1,7 miliarde de euro din veniturile bugetului de stat in venituri de pensii.
 • Cresterea exploziva a numarului de pensionari de varsta dar si pe caz de boala a facut ca, pentru a avea un fond suficient de pensii, ar mai trebui 500-600 milioane euro . Pana la urma, nu putem inchide tara de tot. Avem toate argumentele legate de responsabilitate. In perioada 2005-2008, s-au dat 42 de acte normative de marire de salarii si sporuri, plus pensii.
 • Eu am spus de cand a facut Tariceanu in colaborare cu PSD marirea pensiilor, am spus ca e nesustenabila cresterea. S-a dovedit ca e nesustenabila a trebuit sa renunte la 45%, a trebuit sa venim cu banii din bugetul de stat si va trebui inca multi ani inainte sa venim cu bani de la bugetul de stat dar cand vor creste veniturile vom incerca sa revenim la pensiile din noua lege a pensiilor.
 • Trebuie sa va spun ca este unul din obiective: nu poti sa ajungi in 2012 cu pensiile reduse dar va trebui sa crestem veniturile, si asta insemna fiscalizarea intregii economii romanesti in mod corect, fara parti-pris-uri pentru o categorie sociala sau alta.

Un senator a ridicat problema aparitiilor parlamentarilor PDL  la posturile Realitatea TV si Antena 3. Raspunsul presedintelui Traian Basescu:

Cred si eu ca trebuie evaluat acest lucru dar in acelasi timp cred ca trebuie puse conditii celor doua televiziuni despre care vorbiti. Ei intotdeauna cheama patru, cinci persoane, din care doar una singura din arcul guvernamental. Trebuie sa stie ca daca chemi partide din opozitie sa fie reprezentate la dezbatere chemi si partidele si grupurile de la putere. Deci nu numai unul de la PD-L sau unul de la UDMR si dupa aia mai aduci cinci de la Opozitie ca nu mai intelege nimeni nimic. Da, cheam un PD-L, un UDMR, un Independent ca sa fie reprezentare echilibrata.

Sunt determinat sa sustin acest program dar in egala masura sunt determinat sa sanctionez iesirile din austeritate ale majoritatii parlamentare. Deci voi fi partas cu majoritatea parlamentara, dar mi-am asumat sa fiu partas pe program, iar aceasta pozitie nu trebuie sa fie inteleasa in sensul ca imi voi asuma si numirile aiurea, abuzurile in administratie si asa mai departe. Stiu cum s-a facut acea ordonanta cand era PDL si PSD la guvernare. Am sanctionat-o public de la aparitia ei. Ceea ce spunea Gelu Visan, sa revin o corecta desmnare de oameni in administratia locala si deconcentrate, se pare ca este o solutie corecta. Nu veti putea duce programul la capat cu incompetenti, fie ei si ai nostri.

E o sugestie pe care o fac dar tot voi va trebui sa luati decizii fiecare in parte. S-a mers prea deprate cu propunerile facute ministrilor care, de buna credinta, le dau numirea si te trezesti cu lautari. Nu se mai poate. Aici trebuie sa revenim la realitate, la realitatea pe care o suporta si populatia pentru ca in mod egal trebuie sa aveti grija ce raspundeti peste un an la colegiul dvs, raspunsul la "ce oameni aduceti ma acolo?". Pe cel care canta pe la nunti l-ati facut director de directie sanitar sau la Casa de Santate. Interesant.

Atentie ca sunteti pe punctul sa faceti ce n-a facut nici PSD si, aici, speranta ca merge si asa, va aduce partidului prejudicii uriase.

Masurile adoptate va vor crea prejudicii atat personale cat si in nivelul intentiei de vot al partidului. Daca vreti, atunci partidul va fi gruparea care a scos Romania din criza si veti recupera tot si mai mult decat atat pentru ca aveti argumente extraordinare: liberalii nu se implica si n-au vrut sa vina la guvernare, PSD a plecat in plina criza de la guvernare pentru un ministru care a transformat serviciul de informatii in mosia lui Vanghelie si Voicu. 


NOTA: Inregistrarea a fost facuta de catre unul dintre participantii la discutia de luni dintre presedinte si premier si politicienii PDL, UNPR si ai minoritatilor. Din acesta cauza calitatea audio este slaba. HotNews.ro a transcris cele mai importante afirmatii facute de catre Traian Basescu.


Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

25049 vizualizari

 • +27 (49 voturi)    
  Comentariu sters de utilizator (Luni, 10 mai 2010, 20:49)

  [anonim]

  • +55 (85 voturi)    
   Adevarat, dar Basescu are dreptate (Luni, 10 mai 2010, 22:48)

   Lucius [utilizator] i-a raspuns lui

   Incredibil, Basescu chiar vrea sa reformeze Romania ... respect! Din pacate restul politicienilor sunt o sleahta de prosti incompetenti si corupti (din toate partidele inclusiv PDL) asa ca reformarea chiar si facuta la presiunile lui Basescu mi-e frica ca se va duce de rapa in urmatorii ani ... doar Macovei ce mai imi suna in minte a om politic competent si poate Funeriu asta din educatie ... in rest numai hoti (de genul Videanu)
   • -29 (61 voturi)    
    Tovarase, ne crezi prosti? (Luni, 10 mai 2010, 22:46)

    Anonim [anonim] i-a raspuns lui Lucius

    Daca Basescu vroia sa reformeze Romania o facea de mult.
    Nu si-a vazut visul cu ochii cand a facut alianta cu PSD?
    Nu el i-a investit pe Ritzi, Udrea, Videanu, Pogeam, Berceanu?

    Zici de Macovei -- de ce n-a pus-o Basescu in functia de ministru al Justitiei?
    De ce l-a lasat tot pe Predoiu?
    • -9 (13 voturi)    
     REFERENDUM ! urgent (Marţi, 11 mai 2010, 13:02)

     adrian [anonim] i-a raspuns lui Anonim

     eu vreau sa faca repede un referendum si sa intrebe populatia ce parere are despre scaderea salariilor si pensiei. si sa tina cont de referendum.
    • +6 (6 voturi)    
     asa o fi? (Marţi, 11 mai 2010, 15:55)

     panadol [anonim] i-a raspuns lui Anonim

     Macovei a fost mazilita, sau ai uitat?
   • -20 (50 voturi)    
    Ce naiv... (Marţi, 11 mai 2010, 0:08)

    Catalin [anonim] i-a raspuns lui Lucius

    Fratioare, tu nu ti-ai dat seama ca tot ce au facut PDL-istii pana acum cu deconcentratele, etc. a fost pentru a face rost de bani de campanie de la cei pe care i-au pus in functii ? Campanie pentru CINE ?

    Toate sacrificiile noastre, inclusiv imprumutul de la FMI pe care tu acum si copiii tai mai incolo o sa-l platiti si cu care tot ce am facut a fost sa intarziem criza cu un an, au fost pentru a-l tine pe acest incompetent in functie !
    • +28 (34 voturi)    
     l-ai auzit pe Isarescu? (Marţi, 11 mai 2010, 6:32)

     naiv [anonim] i-a raspuns lui Catalin

     sau pe Franks? Bugetele aiurea din 2007 si 2008 au fost facute pentru campania lui Basescu? In campania din 2008 erau PDL la deconcentrate? Iar te-au instruit aiurea de la partid?
     • -14 (22 voturi)    
      eu l-am auzit pe franks (Marţi, 11 mai 2010, 9:51)

      adrian [anonim] i-a raspuns lui naiv

      l-am auzit cand a spus ca guvernul ar fi putut evita situatia de acum. dar cred ca mi s-a parut. sau era un filmulet al lui patriciu in care ii punea cuvintele in gura lui franks. ca eu am vazut filmuletul la antene. cred ca d-aia nu stie hotnews de declaratia asta. ca defapt este un film al lui patriciu si stiu ca e trucat si d-aia nu apare.
      @hotnews. puteti sa nu publicati comentariul. voi nu va schimbati. fanaticii portocalii nu se schimba. doar ca eu m-as simti mai bine necenzurat.
   • +27 (45 voturi)    
    Basel respect! PDL de kkt! (Marţi, 11 mai 2010, 1:15)

    ShoboLingoZauR [utilizator] i-a raspuns lui Lucius

    Ma bucur sa vad ca Basel se implica si incearca sa miste ceva!

    Din pacate insa nu are cu cine!

    PDL are scosi la inaintare numa hotii si incompetentii iar oamenii de valoare sunt tinuti in esalonul 2 sau 3!

    Pana nu avem un parlament unicameral cu 300 de senatori nemti n-avem nici o sansa!
    • -10 (10 voturi)    
     Pai (Marţi, 11 mai 2010, 8:22)

     Observatore [utilizator] i-a raspuns lui ShoboLingoZauR

     se cam implica de 6 ani !
     • +12 (14 voturi)    
      Gresesti. (Marţi, 11 mai 2010, 12:24)

      Audit [utilizator] i-a raspuns lui Observatore

      Sau poate ca s-a implicat si initial dar numai chibitz vreo 4 ani!
      Tariceanu si Vosganian au facut ce au vrut cu banul public: angajari de la 800000 la 1400000 la buget, deturnare bani din privatizare BCR, marire pensii cu 50% cu toata opozitia lui Basescu (a promulgat DUPA ce poetul Vosganian i-a trimis ca are de unde plati muuuuult timp), etc.
      Mi se pare ca a trecut campania electorala. Hai sa gandim si logic, fara patima.
    • -7 (13 voturi)    
     Draga Dexter (Marţi, 11 mai 2010, 9:19)

     tasha [anonim] i-a raspuns lui ShoboLingoZauR

     Bai geniule ia explica tu la poporul asta de tampitii - din care faci si tu parte desteptule - ce sau cine il incurca pe preaslavitul Base sa nu faca ce zici tu cu oamenii de valoare din PDL - care or fi aia nu stiu da poate ai tu o lista cu ei - iar treaba cu unicameralul cu 300 de deputati (nu senatori) asi vrea sa o mai gandesti putin, in cazul in care ai cu ce. A si inca ceva voua chiar va e dor de Ceausescu!?!
    • +19 (25 voturi)    
     Aici este adevrata problema (Marţi, 11 mai 2010, 9:39)

     gelu [anonim] i-a raspuns lui ShoboLingoZauR

     Basescu si o mana de patrioti chiar vor sa reformeze statul.Dar... credeti ca toti din PDL vor ? Aici ca peste tot nu exista padure fara uscaturi.In PDL exista oameni care au interese economice mai presus de orice.Si nu ii doare capul de economica tarii.El sa manince.
     Cum credeti ca rata un corupt?Cu coarne si limba de foc? Nu , este un domn la costum armani,grizonat,poarta ochelari de aur,impune respect si pare onorabil.In fapt el este un corupt.Fura bani de la buget prin licitatii trucate.El zice ca este on de afaceri si are voie.Dupa ce fura banii se duce si cumpara mancare si se duce acasa.Copii lui mananca din furat si nevasta.Asa se transmite microbul la generatia a 2 a.Si ei se apuca de furat.Nu existe morala.Sant crestini si merg la biserica de ochii lumii .cand ies de acolo iar se apuca de furat.ignorand porunca:Sa nu furi!
     • +10 (10 voturi)    
      Coruptul (Marţi, 11 mai 2010, 12:13)

      Nicolae Balcesu [anonim] i-a raspuns lui gelu

      Un domn putin grasut ,cu costum armani,grizonat si ochelari de aur.Respect impune ca la romani impune respect haina care face pe om si masina daca este jipan mare de mare.Romanii respecta hotii si vor sa fie ca ei. Tineri au modele de urmat ,hoti sau traficanti contrabandisti si proxeneti .
    • -9 (9 voturi)    
     WoW (Marţi, 11 mai 2010, 9:52)

     Mihai [anonim] i-a raspuns lui ShoboLingoZauR

     Astia au eslonul doi de specialisti???? Mai sa fie!!
    • -7 (11 voturi)    
     Pai cum ? (Marţi, 11 mai 2010, 10:42)

     papa paul [anonim] i-a raspuns lui ShoboLingoZauR

     Credeti ca lumea nu stie ca dl.Basescu e pedelist de frunte?
   • -10 (20 voturi)    
    majoritatea (Marţi, 11 mai 2010, 7:44)

    Arlecchino [utilizator] i-a raspuns lui Lucius

    Inteleg ca majoritatea chiar il credeti pe Basescu? Incredibil! Nu vedeti ca tot discursul lui e un fel de "ce bine ar fi sa fie bine" in care spune ceea ce stim si noi? Dar ce il impiedica sa faca ceva? L-am pus eu pe Boc? L-am pus eu pe Videanu? Pe Udrea? Udrea are un buget de 2,6 miliarde RON (puteti verifica). Ce face cu banii astia? Ce investitii intra in economie? Stiti ca se putea acoperi cu ei deficitul de la bugetul de pensii? Erau suficienti. Si mie imi place Monica Macovei dar de ce nu e ministru? Cine n-a vrut? A pus Boc piciorul in prag si a zis "Nu o vreau pe Monica!"? Voi realizati ce spuneti? Sigur ca masura de acum e necesara dar si mai necesar si mai inteligent ar fi fost sa scada cheltuielile diferentiat, exact acolo unde sunt salarii mai mari si pile mai multe. Nu vedeti ca baietii astia, adevaratii pilosi raman neatinsi prin companiile de stat iar mama contribuie la bunastarea lor cu 100 de RON din pensie? Vi se pare normal? hey, desteptarea! Nimeni nu zice ca topaitorul de Geoana sau ipocritul Crin erau mai buni. Nu erau. Dar asta nu il face pe Basescu nici bun, nici competent. Adevarul e ca, efectiv, nu e nici macar un politician in care sa poti avea incredere. Sunt o casta in care nu poti intra decat daca esti hot si ticalos.
    • +4 (12 voturi)    
     Nu cunosti diferenta dintre bugetar si (Marţi, 11 mai 2010, 10:50)

     Audit [utilizator] i-a raspuns lui Arlecchino

     cei ce lucreaza la stat. Bugetarii sunt platiti din taxe si impozite (sanatate, educatie, administratie centrala si locala, justitie, politie, diplomatie, armata) iar societatile cu capital majoritar de stat se autofinanteaza prin ceea ce presteaza. Nu iau nici un ban de la stat dimpotriva achita taxe si impozite atat pe salarii cat si pe fondul de salarii si TVA, etc. Prin urmare nu din pensia mamei tale sunt platite salariile lor.
     • +9 (13 voturi)    
      partial adevarat... (Marţi, 11 mai 2010, 10:39)

      sami [utilizator] i-a raspuns lui Audit

      Si Metrorex-ul este companie de stat...si asta nu inseamna ca nu a primit subventii pentru investitii, energie consumata, etc. Culmea este ca ei s-au considerat pe + (profit) chiar si in conditiile acestor subventii- si au cerut majorarea salariala...Dar probabil esti unul dintre grevestii aceia de aperi asa infocat companiile de stat ???!!
     • +1 (7 voturi)    
      la care lucrezi? (Marţi, 11 mai 2010, 11:18)

      adrian [anonim] i-a raspuns lui Audit

      pai aceste societati cu capital majoritar de stat au fost facute tocmai pentru oamenii puterii (rosii, portocalii, nu conteaza). pai aceste companii au contracte cu cetatenii si-si fixeaza singuri tarifele. normal ca fac profit daca au monopol. cum ar fi sa fie si scolile si spitalele societati cu capital majoritar de stat si apoi sa platestic at vor ei, cu factura pentru dus copilul al scoala sau al spital? exemplul nu este cel mai bun dar dar de ce loteria nationala sa fie de capul ei si sa aibe salariile alea (ma refer la sefi)? este a statului, salariatii ar trebui sa fie bugetari. e logic.
      • +4 (6 voturi)    
       Ai dreptate in ceea ce spui (Marţi, 11 mai 2010, 12:26)

       Audit [utilizator] i-a raspuns lui adrian

       Eu nu am facut sa arat ca cei din societatile respective NU iau bain de la buget ci chiar il alimenteaza achitand taxe si impozite lunar.
      • +4 (4 voturi)    
       Continuare in ceea ce priveste (Marţi, 11 mai 2010, 12:28)

       Audit [utilizator] i-a raspuns lui adrian

       spitalel si ce vrei tu altceva sa le faca. Nu-i problema insa vor da faliment pentru ca cei din privat sunt mai eficienti economic implicit mai ieftini. Un spital de stat are mai multi economisti decat medici.
       • +1 (1 vot)    
        asta e diferenta (Marţi, 11 mai 2010, 13:16)

        adrian [anonim] i-a raspuns lui Audit

        ca spitalele ar avea concurenta dar loteria are monopol
     • +4 (6 voturi)    
      Mai sa fie (Marţi, 11 mai 2010, 11:27)

      Marius [anonim] i-a raspuns lui Audit

      Poate nu stii cate companii de stat nu isi platest CAS si alte cotizatii
      • 0 (0 voturi)    
       Pentru acelea am inteles (Marţi, 11 mai 2010, 15:27)

       Audit [utilizator] i-a raspuns lui Marius

       ca este stipulat in acord sa achite lunar 2,5% din datorie.
     • -1 (1 vot)    
      aparentele (Marţi, 11 mai 2010, 19:42)

      Arlecchino [utilizator] i-a raspuns lui Audit

      De la Titu Maiorescu incoace nu s-a schimbat nimic in aceasta tara. Tot formele fara fond au ramas esentiale in tara asta. Ati sarit pe mine pentru ca am spus ca si cei din companiile de stat ar trebui sa plateasca. Nu am spus nicaieri ca sunt bugetari dar, pe diverse cai, aceste companii reprezinta o adevarata plaga pentru bugetul de stat. De fapt, statul nu are companii care sa opereze pe piata libera. Singura astfel de entitate care imi vine in mine este CEC-ul care se supun concurentei. Din restul, multe sunt companii alimentate masiv de subventii (vezi regia huilei, lignitului, samd), companii care au, intr-adevar, profit dar despre ce fel de profit vorbim cand o mare parte din veniturile tale vin sub forma de pomana de la stat? Altele sunt companii create special pentru a colecta anumite taxe. Printre acestea celebra companie nationala pentru autostrazi, drumuri, etc. Banii pe care ii dam, cei care ii dam, pe roviniete si taxa de pod Giurgiu - Ruse se duc la bugetul acestei companii. Pe langa asta, compania mai primeste pentru intretinerea drumurilor si bani de la buget. Sigur, imi imaginez ca e foarte greu sa faci profit in aceste conditii... Ba mai mult, as spune ca e chiar in neregula sa faci profit, inseamna ca nu ai folosit eficient banii. Exemplele ar putea continua. Ideea e urmatoarea: oamenii acestia nu lucreaza in mediul privat. Ca le spune intr-un fel sau altul, fundamental, tot de la bugetul de stat sunt platiti. Cum mai spunea cineva, e ca si cum as face Compania "Spitalul de Urgenta" la care as varsa, eventual, aceleasi fonduri ca pana acum. Dar nu mai sunt bugetari, nu?
      Sunt dezamagit de acest forum. Daca scriu in favoarea lui Basescu ma umplu de plusuri. Daca scriu impotriva lui Basescu ma umplu de minusuri. Efectiv, nu are importanta ce scrii. Oricat de agramat ar fi cineva, mesajul "Traiasca presedintele" ii aduce doar plusuri. Relaxati-va! Nu e nimeni perfect. Cei care nu sunteti platiti: nu mai puneti atata pasiune, ganditi cu capul vostru.
   • -10 (10 voturi)    
    Cu adevarat incredibil (Marţi, 11 mai 2010, 9:08)

    tasha [anonim] i-a raspuns lui Lucius

    Tu te auzi ce spui acolo, tu mai ai in momentul de fata legutura cu scoala? Din spusele tale se pare ca nu ai avut nici cand trebuia, altfel nu imi pot explica cum il poti numi pe caricatura de om ca Funeriu - om politic competent. Cat despre tuta de Macovei.....
   • -6 (10 voturi)    
    Bine orchestrat (Marţi, 11 mai 2010, 10:19)

    Mordor [anonim] i-a raspuns lui Lucius

    Asta s-a vrut sa credem toti: ca Basescu vrea cu adevarat reforma. Basescu si-a ales cu grija tot ce a spus acolo incat sa iasa justitiarul si reformatorul no.1 al Romaniei. Pun pariu ca e o chestie care a transpirat in presa via SRI.
    Voi mai credeti in spiridushi?
   • +13 (13 voturi)    
    daca s-ar reduce furtul din primarii cu 25% (Marţi, 11 mai 2010, 10:34)

    gheorghe [anonim] i-a raspuns lui Lucius

    tot pomelnicul de taieri de mai sus ar fi compensat.
    In Romania bugetele primariilor se excrocheaza in ultimul hal:
    - 500mil. pentru "reparat" un drum, si rezultatul: 3-4 bascule de balast imprastiate pe drum
    - 1miliard "renovat" scoala: 3 rigipsuri si dat cu glet
    - izolat blocul cu ajutor peste 50% de la primarie: pretul lucrarii e asa de umflat ca suma platita de locatari era aceeasi daca ar fi contractat lucrarea fara banii primariei (care sunt efectiv dati cadou)
   • -7 (7 voturi)    
    Poate trebuie observat (Marţi, 11 mai 2010, 10:40)

    papa paul [anonim] i-a raspuns lui Lucius

    Poate trebuie observat ca dl Basescu are o singura grija si anume , ca in 2012(alegeri parlamentare),respectiv 2013 , sa nu ramana fara coledzi.Vrea sa-si asigure pozitia de presedinte de partid,din 2013 incolo,pozitie de pe care sa-si poata promova linistit prietenii si odraslele.Pentru asta nu conteaza ca in loc de 400000 de pensionari/an vor muri 600000 iar cei care vor ramane vor trebui sa voteze PDL,pentru ca chiar cu doua luni inainte de alegeri va mari pensiile si salariile(reduse acum cu 15-25%))cu 2-4%.Iubiti-l asadar,eu nu ma opun.
   • -2 (4 voturi)    
    Reforma ... (Marţi, 11 mai 2010, 12:14)

    Mihai [anonim] i-a raspuns lui Lucius

    Cum poti sa reformezi fara o strategie, fara sa tai cauzele de 20 de ani care au adus unde au adus ?

    Asta e reforma lui Peste sa tai indemnizatiile maternale , sa scazi salariile si pensiile de 2-3oo EUR si sa omori cainii vagabonzi 1

    Statul a ajuns el insusi un ASISTAT SOCIAL incapabil sa mai ASISITE SOCIAL.
    A vandut TOTUL BAROSANILOR si vad ca are intentia sa vinda tot.

    Asa ca..ne meritam soarta !
   • -1 (5 voturi)    
    si care e reforma su basescu? (Marţi, 11 mai 2010, 12:52)

    Partzescu [anonim] i-a raspuns lui Lucius

    Si care sunt reformele alea care le-a facut Basescu ? Ia, enumera-le. Aia 50 km de autostrada care au fost construiti cu banii cu care ar fi trebuit costruiti 200 km ? Vezi sa nu te trezesti ca ai cascat gura la televizor degeaba, si cand colo sa-ti dai seama ca ai fost dus de nas mai rau decat te-a dus Ilici sau Constantinescu.
   • +1 (1 vot)    
    AM TRAIT S-O CITESC SI P-ASTA!!!!!! (Miercuri, 12 mai 2010, 13:37)

    db [anonim] i-a raspuns lui Lucius

    Basescu stie cu exactitate situatia, la care a pus si el umarul din plin de-a lungul timpului, ca nu a aparut azi din spuma marii si e neprihanit! De ce insa nu le-a spus astea de la inceputul guvernarii PD? Nu stia ce se intampla dupa ce se accede la putere? Ba da, fiindca e in politica din anii '90. Acum face pe maica Tereza? Cine a numit cei mai multi generali de armata si nu numai - TB. Cine l-a numit premier pe Boc de 2 ori si a validat membrii guvernelor? TB. Cine a luat apararea guvernelor Boc de fiecare data? TB.
  • +21 (31 voturi)    
   asa e, de kkt (Luni, 10 mai 2010, 23:06)

   Vlad [anonim] i-a raspuns lui

   Problema e ca ce vrei tu nu prea se poate. Ca sa fie deficit 5.8% deja ar trebui micsorate salariile cu 50% in loc de 25, si pensiile cu 30% in loc de 15.

   Pe urma, ca sa-l aduci la 2 cat vrei tu, ar mai fi nevoie si de vreun TVA de 25%, si cota unica 20%.

   Chiar nu poti sa recuperezi in 7 luni ce s-a risipit in 5 ani. Poti sa stai si in cap.

   Pana una alta, valul 2 de criza s-ar putea sa ne ajute. Daca se devalorizeaza euro, avem mai putin de dat inapoi.
   • -4 (28 voturi)    
    foiae verde s-o lalea (Marţi, 11 mai 2010, 0:12)

    Cardinal Richelieu [anonim] i-a raspuns lui Vlad

    Bla-bla bla si lala. Inregistrare scapata "intentionat" pentru a mai indulcii pastila pt fraieri: bugetari, pensionari si programatori. Asta i-mi aminteste de bancul ala: Un dictator lasa 3 plicuri urmasului zicindu-i: cind ai o problema desfa un plic. Dictatorul2 desface primul plic in care scrie: da vina pe predecesorul tau. Tine un discurs .... bla-bla-bla. Iar proble, deface plicul 2: fa-ti autocritica, iese dictatorul:bla bla bla. Iar probleme, desface plicul 3 in care scrie: "Scrie si tu 3 plicuri". Cam asta e ideea interceptarilor. Cei mai multi bani se duc pe coclauri (elvetia) din cauza retardatilor din guvern si coborind pina la functionarul de rind numit "pe criterii politice". Bugetul=(bani pentru cei care muncesc+aia numiti politic care nu fac nimic) + (bani pentru investitii trucate "misiunea caltabosul sau placinta" si investitii pe bune) . Aici trebuie umblat. Foaie verde s-o lalea tralala si bla bla bla
    • -5 (9 voturi)    
     ha ha ha (Marţi, 11 mai 2010, 7:26)

     sandraAAA [utilizator] i-a raspuns lui Cardinal Richelieu

     Corect!!! Cum se face ca o sedinta cu usile inchise cu PDL seamana cu un discurs in toata regula...e un mister pt mine, evident nu pt cei care inca mai cred ca tot ce zboara se mananca!!!
   • +16 (20 voturi)    
    reducere deficit (Marţi, 11 mai 2010, 0:56)

    IRQ [anonim] i-a raspuns lui Vlad

    Reducerea deficitului se poate face si prin cresterea incasarilor: eliminarea evaziunii, cresterea exporturilor, cresterea productivitatii, cresterea competitivitatii, mobilizarea puturosilor, etc
    Exemplu: in Romania nu se lucreaza in 3 schimburi si nici in weekend decat sporadic.
    • +15 (15 voturi)    
     esti OK! (Marţi, 11 mai 2010, 6:36)

     pragmatic [anonim] i-a raspuns lui IRQ

     pana si pe vremea lui Ceasca existau zilieri! In agricultura si in constructii. In 2003 s-a modifcat Codul Muncii (la presiunea sindicatelor) asa ca nici daca-l bate pe coleg/sef/patron nici daca jefuieste zilnic firma nu-l poti da afara, sau daca vine beat zi de zi. NU, trebuie intai mustrare, apoi.., apoi, . Absenta nemotivate de la servici timp de 3 zile nu mai e motiv de concediere. Iar daca are chef, salariatul te anunta EL ca-si suspenda contractul si trebuie sa-i pastrezi postul. Ai vazut membru de sindicat la bugetari lucrand in 2 schimburi? pana si reparatiile de strazi se fac cand e traficul mai mare!
     • +9 (11 voturi)    
      corect... (Marţi, 11 mai 2010, 10:04)

      Abhora Ratio [utilizator] i-a raspuns lui pragmatic

      ... dupa revolutie, cred ca primul lucru pe care poporul roman l-a invatat, a fost sa nu mai munceasca. asta inseamna pentru majoritatea romanilor democratia: daca nu am chef, nu muncesc. punct. fara consecinte. daca sunt consecinte ale lenei si incompetentei noastre, iesim in strada imediat!
      :|
    • +4 (4 voturi)    
     foarte adevarat (Marţi, 11 mai 2010, 9:56)

     Vlad [anonim] i-a raspuns lui IRQ

     Dar nu se poate face intr-o luna ce zici tu. Avem nevoie de banii FMI acum, nu peste un an.

     Si da, intrebarea e de ce s-a asteptat pana in ultimul moment. Aici sa raspunda politicienii.

     Probabil partial un optimism nejustificat (hai ca poate trece criza si nu mai e nevoie), combinat cu frica de a lua masuri dureroase.
  • +5 (5 voturi)    
   75%-80% (Marţi, 11 mai 2010, 6:29)

   pragmatic [anonim] i-a raspuns lui

   din buget se duc pe asistenta sociala. Cu ce mai ramane trebuie sa faci restul: drumuri, poduri, scoli noi, anveloparea blocurilor, spitale, cofinantare pentru bani europeni s.a.m.d . Valul 2 al crizei va micsora exporturile RO.
  • -5 (5 voturi)    
   Deficitul de 7,8 este o monstruozitate (Marţi, 11 mai 2010, 8:45)

   Decebal [anonim] i-a raspuns lui

   Guvernul a negociat cu FMI directionarea a dou transe catre pensiile si salariile bugetarilor. S-au pus conditii de reducere si nu s-a facut ABSOLUT NIMIC pentru ca era campanie electorala! Am mituit bugetarii si pensionarii pentru ca sa-l realegem pe Basescu! Este ceva inimaginabil sa platim fiecare, din buzunarul propriu sume de mii de euro pentru o minciuna gigantica. Primul pas ar fi sa cerem sa-si dea demisia si sa fie un exemplu pentru ca nimeni sa nu mai faca asa ceva in viitor!
  • +10 (12 voturi)    
   "revolutionari" (Marţi, 11 mai 2010, 9:56)

   paraipan [anonim] i-a raspuns lui

   Deficitul ar fi probabil si mai mic daca s-ar declansa o procedura de identificare a "revolutionarilor" mincinosi (vreo 99% din cei cu certificate), care primesc rente viagere, scutiri de impozite si alte cadouri pe spinarea noastra.
   In plus, poate c-ar trebui sa aplece urechea la ce spunea onor dl- genral Voicu despre politistii care sunt bagati in tot felul de afaceri...cu infractori in uniforma nu se poate stopa nici contrabanda, nici evaziune.
  • +4 (6 voturi)    
   in state (Marţi, 11 mai 2010, 10:20)

   danila prepeleac [anonim] i-a raspuns lui

   care state ?!
   razvaneee, nu te mai uita la previziunile dela realitatea unde kireak sperie lumea. nici la mani cenal un' e o sleahta de "specialisti" .
   auzi la ei, stendard end purs.
   habar n'au de engleza, dar au nume inglizesc la cenalu' lor.
   nu vine niciun valul doi, nici in state nici aiurea.
   capitalizm inseamna dezvoltare in salturi, n'ai invatzat la economia politica, sau, nu se mai face ?! :-)
   crize sunt si vor fi atata timp cat e economie libera. este o autoreglare a pietzei.
   in state, numai cei cu mana intinsa, mai inchisi la coloare, sufera. cei ce au mers la scoala stiu ca atunci cand esti "pe val" tre'sa pui d'oparte, pentru zile negre, aia trec criza mai usor.
   asa cum a facut guvernul tarliceanu, aaaaa ?!
   a pus deoparte, a investit....my foot !
   sa va fie invatzatura de minke, ma !
   cand avetzi parale, nu papatzi tot. investitzi, economisiti !
  • 0 (0 voturi)    
   deficit (Marţi, 11 mai 2010, 12:15)

   jj bkl [anonim] i-a raspuns lui

   crezi ca este atat de usor sa rezolvi problema deficitului? deficitul vine din activitatile care merg in pierdere si care nu au fost eficientizate pana acum. cat despre imprumuturi, atat timp cat mergem in pierdere, ele sunt necesare. totul este sa reusim sa reducem pierderile cat mai repede si, pana atunci, sa ne mentinem cat de cat pe linia de plutire. problema este ca reducerile de cheltuieli de fac prost (drept dovada, dupa prima incercare, a avut loc o crestere a cheltuielilor in loc sa scada) si nu este propusa nici o alternativa pentru cei care sunt afectati de masuri. va fi in felul acesta initiat un cerc vicios groaznic - pentru reducerea cheltuielilor se iau masuri tembele, oamenii vor iesi in strada si vor avea loc greve care vor scadea randamentul economiei si vor face sa devina necesare alte masuri de restrangere a salariilor si a pensiilor, care vor naste alte proteste, care........... si tot asa.
  • -1 (3 voturi)    
   Alta manipulare marca Basescu ! (Marţi, 11 mai 2010, 14:47)

   Nicolae [anonim] i-a raspuns lui

   Rusinos !
   Ne crede mai prosti decat suntem !:((((
 • -33 (83 voturi)    
  Lasati-ne! (Luni, 10 mai 2010, 20:51)

  Mihai [anonim]

  D-le presedinte, dati-va demisia impreuna cu incompetentul guvern pe care tot dvs l-ati pus, cu toate comisiile prezidentiale pe care le-ati infiintat in paralel cu alte comisii din parlament pentru a inghiti bani de la stat.
  Mi-ar fi rusine sa vin razand si sa le spun oamenilor pe care i-am mintit ca sa imi dea votul ca le voi taia doar lor veniturile iar celor din clientela politica nu vor suferi nimic. Daca ati fi corect ati incepe de la dvs urmand cu consilierii, guvernul,parlamentarii si tot restul.
  Sub dvs s-a ingrasat si mai tare grasanul care sta in carca celui slab, a acelui care munceste.
  Nu veniti sa ne spuneti acum ca tre sa strangem cureaua atat timp ati stat si nu ati fcut nimic, dora ati tuns oi si mers la serbari campenesti.
  N
  • +33 (45 voturi)    
   solutie? (Luni, 10 mai 2010, 22:24)

   Ady [anonim] i-a raspuns lui Mihai

   daca afirmi ca vrei sa isi dea demisia presedintele cu guvernul ....ia spune tu ce solutie ai vedea ? aaaa psd-ul nu? cel care a adus tara in situatia in care se afla acum?
   • +26 (30 voturi)    
    Comentariu sters de utilizator (Marţi, 11 mai 2010, 0:02)

    [anonim] i-a raspuns lui Ady

    • +1 (1 vot)    
     psd+pnl (Miercuri, 12 mai 2010, 11:48)

     BUN [anonim] i-a raspuns lui

     ce alegeri anticipate? sa mareasca datoriile,asa cum au facut in propriile partide?...au 9.000.000 de euro datorii si vor sa conduca o tara...?
   • -2 (18 voturi)    
    Cercopitec (Marţi, 11 mai 2010, 0:10)

    Catalin [anonim] i-a raspuns lui Ady

    Nu PSD-ul a adus Romania in starea asta ! Guvernele de acum 50 de ani au facut asta ! PDL-ul e foarte competent, incearca sa ne salveze de incompetenta lui Burebista si ale altor comunisti !
    • +7 (7 voturi)    
     deci Burebista (Marţi, 11 mai 2010, 6:41)

     curios [anonim] i-a raspuns lui Catalin

     a facut intre 1998 si 2004 3,5 milioane de n oi pensionari. La o varsta medie de pensionare de 53 de ani, la fiecare pensionar de 63 de ani exista unul de 43 de ani. Sau minte si aritmetica?
   • -4 (4 voturi)    
    sigur gasim o solutie... (Marţi, 11 mai 2010, 7:28)

    sandraAAA [utilizator] i-a raspuns lui Ady

    Ai dreptate...in tara asta nu putem gasi pe nimeni mai capabil decat PDL si Basescu. Hai ma lasi? Ca sa citez o mare inteleapta: e plin cimitirul de oameni care sunt de neinlocuit!!!!
   • 0 (0 voturi)    
    Numai la partide te gandesti (Marţi, 11 mai 2010, 17:04)

    Mihai [anonim] i-a raspuns lui Ady

    Partidele nu sunt o solutie, una dintre solutii ar putea fi sa punem in posturi de ministri oameni competenti, oameni care stiu cu se mananca ministerul pe care il conduce, care nu merg din gafa in gafa si care nu trimit scrisori la UE daca pot primi bani pentru firmele lor, sa fie pusi oameni calificati nu doar cei care pupa mai mult sau mai putin mana lui Basescu, nu lacheii.
    Sa fie adusi cei mai buni oameni din toate partidele ca impreuna sa scoata tara din rahatul in care cu totii au bagat tara asta.
    Nu psd, nu pnl, nu pdl, nu partidele sunt solutia, oamenii calificati sunt.
  • +18 (28 voturi)    
   smart-ass (Marţi, 11 mai 2010, 2:38)

   toma [anonim] i-a raspuns lui Mihai

   Mai citeste o data inregistrarea. Bun! acuma citeste declaratiile lui basescu de acum 3 zile. Asa, si declaratiile lui Boc de ieri. Gata! acuma dati o palma si spune: reducere unitara cu 25% inseamna la TOATA LUMEA, nu doar la cei care nu au o relatie buna cu PDL.
   Pasul 2: Citeste cati bugetari au propus sa isi doneze salariul pana la sfarsitul anului intr-un fond?
   Gata cu pasii acuma gandeste-te putin si spune-mi cine a refuzat sa faca orice fel de reforma in aparatul social de al revolutie incoace? TOTI OAMENI POLITICI. Cred ca doar PNT-ul si-au dorit o reforma cu adevarat pana la moartea lui Coposu. M-am saturat de toti "inteligentii" care speculeaza fara probe si dau vina doar pe ultimul guvern, parlament, etc. In loc sa te plangi atata mai bine ai pune mana si lucra(FARA LENE si INDOLENTA) sa reconstruim tara, ca doar asta a ajuns sa fie sportul national de 20 de ani incoace!!!
   • +1 (3 voturi)    
    ai uitat de meseriade baza a romanului! (Marţi, 11 mai 2010, 8:34)

    lucian [anonim] i-a raspuns lui toma

    ai uitat de meseriade baza a romanului!

    Agitatia si Propaganda!

    intru si eu in aceasta meserie. fac pe mine de ras cand vad cata incultura si minciunain randulpoliticienilor, cand vad solutii ata de simple la ce este acum si ei dau din protocoale in protocoale cu FMI and co pe la palate urland ca e criza. de le-ar sta cartnatul in gat. :))
  • +6 (8 voturi)    
   ai auzit? (Marţi, 11 mai 2010, 6:39)

   curios [anonim] i-a raspuns lui Mihai

   ce-a spus Isarescu si Franks? sau fituica de la partid spune altfel? cand s-au angajat 250 000 de bugetari (aproape 25% din efectivul de azi)? cand s-au facut bugete cu venituri de 39% (nerealizate) si cheltuieli de 39% depasite? nu in 2007 si 2008 cand PNL cu PSD erau la guvern?
  • +3 (3 voturi)    
   Daca crezi ca un nou an electoral (Marţi, 11 mai 2010, 12:33)

   Audit [utilizator] i-a raspuns lui Mihai

   ne-ar face bine, noua intregii natiuni, nu poti fi decat Antonescu!! Ma mira ca si Ponta, care este un tip responsabil, zice aceasta ineptie. Lui Antonescu n-ai ce sa ii ceri.
   An electoral inseamna a da nu a lua.
 • -12 (30 voturi)    
  facatura (Luni, 10 mai 2010, 20:58)

  Dan W. [utilizator]

  Critica clientela politica si el i-a numit pe udrea, boc si videanu in guvern....pe criterii de competena soto.
 • -7 (31 voturi)    
  Inregistrarea este incompleta (Luni, 10 mai 2010, 21:26)

  Frobenius [anonim]

  Lipseste pasajul in care le spune si lor povestea cu grasul de 200 de kilograme. Sigur le-a spus-o.
  De-acolo i-a venit "profesorului" Boc ideea sa impoziteze tichetele de masa (adica sa le desfiinteze).
  De tichetele de vacanta nu a indraznit sa se lege. Nu a zis nici sefu' si... daca ii dadea Udrea cu poseta in cap?
 • +36 (84 voturi)    
  Felicitari lui Basescu! (Luni, 10 mai 2010, 21:35)

  Dorin [anonim]

  Un discurs corect si la obiect. Am speranta ca PDL si guvernul vor intelege ca au sansa sa scoata Romania din criza chiar si cu riscul pierderii de popularitate. Fara favoritisme si fara clientela politica!!! Basescu trebuie sa puna biciul pe ei pentru ca se pare ca este necesar. Si asta si face.
  • +17 (29 voturi)    
   PDL este letargic din pdv reforma,Basescu isi (Luni, 10 mai 2010, 22:03)

   Eneas [anonim] i-a raspuns lui Dorin

   raceste gura de pomana-sunt firme de stat la care PNL au angajat ,pe organigrame umflate de 3 ori mai multi directori -adusi din pensie,din loji masonice,din privat ,nu conta PNList sau PSdist sa fie-decat in organigramele de pana in 2006! si astazi dupa 1an jumate de guvern PDL organigramele firmelor de stat sunt la fel de pline -culmea -tot cu PSDisti si PNListii mentinuti in functii de directori !
   Rusine PDL!
   • +21 (27 voturi)    
    Comentariu sters de utilizator (Marţi, 11 mai 2010, 0:19)

    [anonim] i-a raspuns lui Eneas

    • +9 (9 voturi)    
     pana atunci (Marţi, 11 mai 2010, 6:44)

     dudu [anonim] i-a raspuns lui

     ce-ar fi sa cerem bon fiscal la butic, la restaurant/bar/carciuma, la service-auto? Injuram de zor pe cei de la hypermarket, dar acolo se colecteaza TVA si se munceste cu carte de munca. Fac si samsarii tzigani din piata la fel? Poate ca ar trebui sa cumparam mai putine tzigari de contrabanda si alcool la negru? Daca nu putem face asta, degeaba racnim contra evaziunii fiscale!
     • +2 (2 voturi)    
      cred (Marţi, 11 mai 2010, 17:37)

      coacaza [anonim] i-a raspuns lui dudu

      ... ca mai intai trebuie sa ne schimbam noi oamenii de rand si apoi sa le cerem parlamentarilor sa se schmbe.

      e usor pentru toata lumea sa strige pe forum-uri ca vrea o Romanie mai buna dar cand e vorba sa faca fiecare ceva, cat de putin, cum ar fi sa ceara un bon fiscal de la magazinul din colt, de la instalator etc., atunci se gandesc ca nu e mare lucru si trec mai departe. dar daca inmultesti acel lucru neinsemnat (mica evaziune fiscala) de 22 de milioane de ori iese o gaura data bugetului de multe ori mai mare decat dau toti parlamentarii la un loc.

      vorba aia: teoria ca teoria dar practica ma omoara!

      parerea mea!
    • +1 (1 vot)    
     Respect (Marţi, 11 mai 2010, 14:55)

     bilbofil [utilizator] i-a raspuns lui

     Nu pot decit sa fiu de acord!
  • -8 (26 voturi)    
   limba (Luni, 10 mai 2010, 22:10)

   geo12 [utilizator] i-a raspuns lui Dorin

   ai dreptate : "un discurs"...in 6 ani, fapte deloc.
  • -7 (29 voturi)    
   ? (Luni, 10 mai 2010, 22:11)

   CMihai [utilizator] i-a raspuns lui Dorin

   Inca mai tii partea lui Basescu? Nu vezi ca da acordul la clientela politica si stie prea bine ca tot guvernul Boc de cand exista a furat la greu? Tu chiar nu pricepi la ce se intampla si inca mai divinizezi pe basescu?
   • +8 (8 voturi)    
    deci (Marţi, 11 mai 2010, 6:46)

    hy [anonim] i-a raspuns lui CMihai

    tot ce s-a intamplat rau in tzara asta de intampla de cand e Boc premier? Inainte curgea lapte si miere? Iar Isarescu minte? si Franks minte? si Mihai Tanasescu minte?
    • +2 (6 voturi)    
     nici vorba (Marţi, 11 mai 2010, 9:49)

     CMihai [utilizator] i-a raspuns lui hy

     Este clar ca nu. Aici se fura la greu din 90 incoace. Pana in 90 fura numai unul, acum mai toata lumea. Dar nu este indiferent daca furi cand este o crestere economica constanta sau cand ai criza econimica. Imi zici de ce sumele lui Udrea pentru promovarea tarii sunt atat de orbitante? Cum se cheltuieste 500 milioane de euro pe un site informatic? Avem nevoie de sistem informatic de jumatate de miliard (!!!) intr-un an de criza? Daca esti in informatica, stii si tu prea bine, ca portalul ala nefunctional chiar si cu cele mai schumpe hardweruri si cei mai buni 10 programatori soft din Romania, nu costa mai mult de 50 milioane de euro ...

     Cum evaziunea fiscala si economia subtrena face pagube de 27 de miliare de euro anual? De ce nu se intaresc legile si de ce nu se pedepsesc mai tare evazionistii? Vedem in TV ca vai evazionist mic, avea 50 de pachete de tigari de contrabanda si risca amenda si inchisoare intre 5-10 ani. Tata: trebuie oprit importul si micii nu ar mai avea ce sa vanda ... Ce e asta? Omoram pe oamani cu reduceri salariale, insa lasam evaziunea fiscala si economia subterana sa infloreasa mai departe?

     Guvernul Boc face cele mai stupide decizii posibile in perioada de criza, si mai si mint populatia. Imi vine in minte numai momentul de revelion cand se sarbatorea cu Basescu iesirea din criza ...
  • -7 (23 voturi)    
   esti dus (Luni, 10 mai 2010, 22:29)

   Dan [anonim] i-a raspuns lui Dorin

   Si asa aveam diaree, mai trebuia sa vad si comentariul asta. Nu incerc sa te conving de nimic, ai si tu o misiune si cu asta basta.
  • -12 (40 voturi)    
   raspuns lui dorin (Luni, 10 mai 2010, 23:00)

   herman [anonim] i-a raspuns lui Dorin

   Dorineeee, trezeste-te la realitate ,fratiorule ! Tot ce spune Basescu sunt texte...cine a semnat promulgarea legii privind cresterea salariilor profesorilor in 2008 , cand stia prea bine ce ne asteapta...cine spunea anul trecut ca din ianuarie 2010 iesim din criza?! trezesste-te frate, nu mai pune botul...ca de aia profita toti politicenii de noi..ca sunt oameni ca tine
   • +9 (17 voturi)    
    lol (Marţi, 11 mai 2010, 1:13)

    zaboo [utilizator] i-a raspuns lui herman

    si ce SPUN altii sunt FAPTE? mai usor, bre, ca te incurci!
   • +10 (10 voturi)    
    esti alaturi total! (Marţi, 11 mai 2010, 6:51)

    pragmatic [anonim] i-a raspuns lui herman

    presedintele NU poate refuza o lege decat odata (salariile diplomatilor s-au intors cum au fost si altele). Legea cu 50% a fost votata in parlament in unanimitate (in 2008 nu PDL avea majoritate): cum s-ar fi intors??? Cand s-a opus cresterii pensiilor cine urla la TV, nu Vosganian si Tariceanu si PSD??? Iar iesirea din criza e mai complicata decat pare: unele industrii au iesit, iar altele nu se vor mai trezi vreodata (lohn, textile etc). In afara de geniul care este Radu Soviani care prezice exact cumj se intampla (TREI LUNI DUPA) cine in Europa a fost precis? Sarkozy, Gordon Brown, Merkel? Obama (n-au avut in T1 o noua crestere a somajului in USA)? Ce vine in Spania e tot vina lui Basescu?
  • -11 (25 voturi)    
   Incapabilii nu au nici o sansa! (Luni, 10 mai 2010, 23:00)

   Grammaticus [anonim] i-a raspuns lui Dorin

   Fiindca fara proiecte generoase, care sa angajeze intreaga societate, care sa mobilizeze energiile spre interesul comun nu se va putea face nimic! Ori Basescu se arata UN OARECARE, nitel mai istet ca Geoana, LIPSIT DE VIZIUNE. Am votat cu marinar care n-are scrupule, numai de frica sa nu iasa prostalaul.
   Nu-i nimic, sa vedeti IDIOTIA LUI BASESCU SI A PD-L ce apa la moara duce PSD-ului, cu care s-au aliat rahatii in 2008, impotriva votului anti PSD clar exprimat! Ponta abia isi tinea bucuria cind deplingea cu lacrimi de crocodil "genocidul". Si nationalistii or sa reapara etc.
   UN OARECARE MARDEIAS DE CARTIER CU MIRCIA SI CU TOT NEAMUL. NU BARBAT DE STAT, nici macar de statura lui Sarkozy.
  • -7 (27 voturi)    
   Felicitari Dorine ! (Luni, 10 mai 2010, 23:02)

   Cetateanu. [utilizator] i-a raspuns lui Dorin

   Usor mai esti de manipulat dorine .

   P.s A da si speranta moare ultima e adevarat , dar pentru PDL cred ca a murit deja!
  • -5 (5 voturi)    
   biciul lui Dumnezeu (Marţi, 11 mai 2010, 8:51)

   dima c [anonim] i-a raspuns lui Dorin

   Si pe strambalemne cine sa puna biciul?Tariceanu a facut cheltuieli uriase, psd a parasit coalitia, populatia consuma mai mult decat produce, la aparare sunt prea multi generali, se munceste la negru, se face o colosala evaziune fiscala, se face contrabanda cu tutun si alcool, in spitale nu se pot insanatosi bolnavii s iatunci inchidem 200 spitale si, si, si........
   presedintele pe unde o fi fost in ultimii sase ani?Ne-a amenintat ca va fi jucator, dar ajucat numai pentru interese partinice si ambitii personale, nu are nevoie de spitale ca el se trateaza la Viena
  • -1 (5 voturi)    
   Sa mori tu? (Marţi, 11 mai 2010, 9:44)

   haha [anonim] i-a raspuns lui Dorin

   Ce idiotenii poti sa spui! Daca ar fi vrut sa faca ceva trebuia sa o faca pana acum si nu cu pretul infometarii poporului roman - doar pentru ca asa dicteaza fmi.
   La ce se va ajunge? - cred ca la multe procese pe rolul instantelor interne si externe si nu in ultimul rand la alegeri anticipate
   p.s. - il ascultam pe batranul pensionar ieri care spunea, citez: "daca se atinge de pensia mea, va fi de foarte rau" - intelegeti si voi ce doriti
 • -11 (31 voturi)    
  O mizerie (Luni, 10 mai 2010, 21:57)

  Elena [anonim]

  Am citit azi ca vor sa reduca si indemnizatiile pentru cresterea copiilor. Sa le fie rusine. Basescu, Boc si toti care ne conduc sunt niste hoti si niste incompetenti.
  • +12 (20 voturi)    
   unde ai citit? (Marţi, 11 mai 2010, 1:05)

   suca [anonim] i-a raspuns lui Elena

   in jurnalul national? adevarul? gandul?

   ieri la tv basescu a spus raspicat, ajutoarele pt persoanele cu handicap si indemnizatiile pt copii nu se modifica!!!

   unde ai citit? sau esti pus doar sa arunci fitile???

   m-am saturat de carcotelile si marlaniile de acest gen!!!
   • -1 (5 voturi)    
    Esti planta (Marţi, 11 mai 2010, 10:11)

    Ouroboros [utilizator] i-a raspuns lui suca

    http://www.hotnews.ro/stiri-esential-7256924-vass-consiliera-premierului-emil-boc-discuta-reducerea-alocatiei-pentru-mame-cel-mai-probabil-scadea-procentul-85.htm


    Dar cand esti orb esti orb si in somn :))
    • +4 (4 voturi)    
     Iar tu ANALFABET (Marţi, 11 mai 2010, 12:38)

     Audit [utilizator] i-a raspuns lui Ouroboros

     Se vorbeste aici de persoane cu handicap si indemnizatii copii (alocatii!!!) Nu mame!
     • +2 (2 voturi)    
      Continuare: (Marţi, 11 mai 2010, 15:29)

      Audit [utilizator] i-a raspuns lui Audit

      la mame nu s-a luat nici o decizie.
      • 0 (0 voturi)    
       SI tu esti planta (Marţi, 11 mai 2010, 16:34)

       Ouroboros [utilizator] i-a raspuns lui Audit

       Daca te uitii e un sistem de raspunsuri .....dar noah .....la tine probabil 1+1 =5 :))))))))))))))))))
  • +8 (10 voturi)    
   ura! sa vina PSD (Marţi, 11 mai 2010, 6:55)

   juju [anonim] i-a raspuns lui Elena

   sa mai angajeze 200 000 de bugetari. Sa faca 100 000 locuinte din banii statului. Sa faca companie unica de farmaceutice de monopol. Sa creasca pensiile la 103% din salariul mediu, sa dea ajutor de incalzire pentru palatele tziganesti s.a.m.d Am citat din campania electorala a PSD. Si sa puna impozit de 120% pe averea lui Patriciu si Tiriac (care n-au domiciliu fiscalin Romania). Sau sa vina si PNL dupa ce intelege Crin ca Patriciu vrea exact pe dos din ce spune Crin pe sticla.
   • -1 (1 vot)    
    Aiurea (Marţi, 11 mai 2010, 18:36)

    kinn [anonim] i-a raspuns lui juju

    Aiurea, stimabile. La finalul guvernarii PSD din 2004 sistemul de pensii era EXCEDENTAR si numarul de bugetari mai mic cu cateva sute de mii. Nu mai pupam noi un ministru de finante cum a fost Tanasescu...
 • +1 (35 voturi)    
  "scapari in presa" (Luni, 10 mai 2010, 22:02)

  gorzila [anonim]

  Inregistrarea a fost data de oamenii lui Base, sa iasa bine tot Base (ca e ingrijorat si preocupat de soara tarii, ca ii cearta pe PD-Listi care nu se tin de treaba, s.a.).
  Pana si Catalin Botezatu si Bianca Dragusanu isi inscenau mai bine materialele pentru presa "scapate fara acordul lor".
  • +4 (6 voturi)    
   A3 colaboreaza cu Base? (Marţi, 11 mai 2010, 8:34)

   dodu [anonim] i-a raspuns lui gorzila

   Am trait sa o vad si pe asta! asta e de prima pagina in "teoria conspiratiei"...
   cred ca mai degraba a cumparat-o A3 de la cineva care a inregistrat totul cu telefonul... sunt curios cat au platit!
   • 0 (0 voturi)    
    Sigur (Marţi, 11 mai 2010, 18:39)

    kinn [anonim] i-a raspuns lui dodu

    Sigur, a cumparat A3 cu bani grei o inregistrare in care Base lupta pentru salvarea tarii cu parlamentarii cei rai :)) Dar ce, a trecut mogulul de partea lui Base?
 • -3 (31 voturi)    
  de unde a aparut Basescu??? (Luni, 10 mai 2010, 22:02)

  taranistu [utilizator]

  pare ca acest domn, Basescu pe numele lui, a aparut din neant sau din strainatate unde a trait pana acum si a intrat brusc in rolul de ”Mesia”. Nici macar nu se simte responsabil de ceva...
 • -4 (16 voturi)    
  Zi-le Basescu (Luni, 10 mai 2010, 22:06)

  john [anonim]

  neavenitilor din guvern si Opozitie....
 • +18 (36 voturi)    
  Felicitari!!!! (Luni, 10 mai 2010, 22:08)

  nelu [anonim]

  Pentru aceasta afirmatie basescu are nota 10+ din partea mea si aprecierea mea ca cel mai bun presedinte care a existat in ultimii 60 de ani in romania. Uitati aici o afirmatie perfecta, care arata o intelegere reala a economiei de piata:

  "Trebuie sa terminam cu demogogia si cu incuranjarea nemuncii. Romania nu poate fi un stat social. Le-am spus-o si colegilor de vreo trei ani. Nu m-am putut intelege cu Guvernul Tariceanu. Trebuie sa oprim dilema statului social. Sigur e foarte greu sa spui asta la Bruxelles unde se contruieste Europa sociala dar vedem cum e Europa sociala in Spania si in Portugalia."

  Felicitari domnule presedinte !!!!!!!

  Cel mai capitalist presedite care l-a avut romania. Pacat ca nimeni nu intelege in adevaratul sens al cuvantului adevaratul capitalism.
  • -1 (11 voturi)    
   capitalism inseamna si meritocratie (Luni, 10 mai 2010, 23:54)

   taranistu [utilizator] i-a raspuns lui nelu

   Un parlamentar pedelist participant la discutii ne-a relatat ca presedintele s-a aratat extrem de suparat de faptul ca numirile din fruntea deconcentratelor nu se fac deloc cu perdea ... . (www.ziuaveche.ro)
   Daca dumneata de aici desprinzi ca ar fi vorba de promovare in baza meritelor profesionale...
  • +3 (13 voturi)    
   capitalismul e o iluzie foarte scumpa (Marţi, 11 mai 2010, 0:25)

   maze [anonim] i-a raspuns lui nelu

   Nu exista nici un adevarat sens al capitalismului asa cum nu a existat un adevarat sens al comunismului.

   Priveste global situatia toate stalele lumii sunt inglodate in datorii uriase la care se platesc dobanzi uriase, din care anual s-ar putea salva milioane de vieti prin acordarea de hrana si asistenta sanitara.
   • +2 (2 voturi)    
    cui suntem datori ? (Marţi, 11 mai 2010, 16:49)

    gabriel [anonim] i-a raspuns lui maze

    daca toate statele lumii sunt inglodate in datorii , ma intreb oare cui , lui Dumnezeu , sau altor civilizatii ? Cat ne ia dobanda ? Si daca nimeni nu-si mai plateste datoriile , cine confisca Pamantul , arhanghelii sau extraterestrii ? toate astea sunt gandite in birourile marilor bancheri ai lumii .... pana la urma poate revenim in epoca primitiva , schimb de marfuri , troc ,trai neneaca ...
    • 0 (0 voturi)    
     .... (Marţi, 11 mai 2010, 19:01)

     maze [anonim] i-a raspuns lui gabriel

     Suma totala datoriilor e in jurul a 35.000 de miliarde, daca aplicam un 3% dobanda iese ca se plateste anual dobanda 1200 de miliarde.
     Japonia China dar si fonduri private de investitii de pensii asigurari.
  • -4 (12 voturi)    
   ultimii 60 de ani? (Marţi, 11 mai 2010, 0:46)

   srpc [utilizator] i-a raspuns lui nelu

   tare, frate! primul presedinte si-a inceput mandatul in 1974
  • +3 (3 voturi)    
   Europa are Privat puternic, si taxele se duc (Marţi, 11 mai 2010, 8:31)

   romanasu [anonim] i-a raspuns lui nelu

   Taxele se duc acolo unde trebuie, iar privatul sustine cu varf si indesat contributia la buget. Si daca tot ai buget, cum sa nu dai si asistenta sociala considerabila?

   In Romania Privatul abia palpaie, si cum statl s-a dovedit in ultimii 20 de ani cel mai prost manager... e normal sa avem asemenea situatie!

   Trebuie pus piciorul in prag ! in cel mai pragmatic mod ...
  • -2 (2 voturi)    
   Adevarat (Marţi, 11 mai 2010, 10:13)

   Ouroboros [utilizator] i-a raspuns lui nelu

   Ca si tu esti orb prietene :))
  • -1 (1 vot)    
   MAI GANDESTE........dupa care vorbesti... (Marţi, 11 mai 2010, 10:25)

   ELENA D. [anonim] i-a raspuns lui nelu

   "Trebuie sa terminam cu demogogia si cu incuranjarea nemuncii.,,
   Intreadevar sant si oameni care nu le plac munca dar sant si cei care muncesc, au un loc de munca si mai fac ceva si in timpul liber numai pentru a reusi sa fie in rand cu lumea si tot nu reusesc.De ce? Pentru ca in romania intodeauna sa luat din salarii.Sa adaugat un 5-10 % insa sa luat pe alta parte.Salariile omului de rand sant de GROAZA.Nu trebuie sa ai mare pregatire sa vezi acest lucru.Nu ti se pare ca incerci sa vezi lucrurile din punctul tau de vedere? Mai gandeste ce anume este incurajat? NEMUNCA unde santem nevoiti sa muncim 10 ore pe zi pentru 500 de ron/luna, din care daca mai ai si copii 300 sant numai utilitatile.Deci ce se incurajeaza nemunca sau multe altele?Este normal ca un administrator de bloc sa fure si banii sai puna locatarii pentru ca nu l-au verificat?Aici ce se mai incurajeaza? Sant multe lucruri care nu se iau in calcul.Cum consideri ca a lua dintr-un salariu de 4000 roni 25% este la fel de coresct sa iei tot 25% la suta dintr-un sal. de 400 de ron sau pensie etc.?Daca e scriu pana miine si chiar nu ma interesat vreodata cine este si cine va fi insa acum chiar nu vad ca va mai putea cineva sa faca ceva CORECT. De ce ? Pentru ca este lupta pentru PROFIT nicidecum pentru binele omului de rand.......Mai vb.
  • 0 (0 voturi)    
   demagogia (Marţi, 11 mai 2010, 12:20)

   adolf [anonim] i-a raspuns lui nelu

   Spune base "sa terminam cu demagogia, bla,bla,bla", intr-un discurs pur demagogic, impanat pe ici pe colo cu" taiem aia si ailalta", in timp ce elena (udrea) il privea extaziata ca si prietenul nostru
   nelu. Felicitari domnule presedinte?
 • -2 (20 voturi)    
  Bravo Base, (Luni, 10 mai 2010, 22:32)

  fmi [anonim]

  de bucuria plecarii FMI incepi sa spui adevaruri : deficitul bugetar real,dupa reducerile salariale ,de pensii,etc va fi 7,8 % si nu 6,8 % cum declara reprezentantul FMI !
  Sa muriti bine romani ca v-am mai tras-o inca o data !
 • +16 (22 voturi)    
  Ce gratios (Luni, 10 mai 2010, 22:34)

  dobrica [anonim]

  "venitul minim garantat" pt. lenesi pe spinarea celor care muncesc. Banuiesc ca nici americanii nu-si perimt sa sustina cu bani un cetatean doar pt. ca este din specia homo sapiens, adica sta la carciuma si gandeste. Asta este o forma de al premia pe lenes si al pedepsi pe cel harnic "cine-l pune sa munceasca?" si daca toti romanii ar sta si numai unul ar munci, ce facem ?
 • -1 (11 voturi)    
  concursuri sau recomandari prezidentiale? (Luni, 10 mai 2010, 22:40)

  taranistu [utilizator]

  ”în condiţiile haosului dat de declararea ca neconstituţională a Legii privind numirile în posturile de conducere din deconcentrate, ca pe fiecare post să se ia toate persoanele, numite fie de PDL, PSD, sau de PNL, plus alte persoane interesate de funcţia respectivă, şi să se organizeze concursuri corecte, iar titular să fie desemnat cel care întruneşte cel mai mare punctaj.”

  De ce e musai, dle presedinte , sa fiu recomandat de vreun partid ca sa pot candida (cu succes), la sefia Directiei Agricole de la mine din judet? Cat timp o sa am contracandidati recomandati de partide nu o sa castig niciodata!!! De fapt nici Basescu nu vrea sa se schimbe sistemul instaurat de PD-L, crea numai sa para mai bun...
 • -1 (17 voturi)    
  Intrebare pentru Dl Boc si Dl Basescu (Luni, 10 mai 2010, 22:41)

  worker [anonim]

  Daca promiti ceva in campania electorala si faci invers dupa, daca asiguri ca vei scoate la suprafata resurse si ele se ascund mai tare, daca te bati in piept impotriva clientelismului si chiar guvernul tau se ocupa cu asta..SI TOTUSI NU-TI DAI DEMISIA... atunci cind credeti ca ati trebui sa o faceti? Ma gindesc ca aveti totusi si o definitie a DEMISIEI DE ONOARE sau nu? Nu va speriati, Romania nu e un vas in mijlocul oceanului sa nu se gaseasca un alt capitan daca cel de fata pleaca! Suntem pe uscat, intr-o democratie, pe undeva se mai gasesc si resturi din cei 15.000 de specialisti promisi inca de acum vreo 10 ani. Chiar credeti ca o sa plinga cineva daca va dati demisia? Si asta nu va spune nimic?!!!
 • -1 (11 voturi)    
  Pinocchio-mic copil (Luni, 10 mai 2010, 22:48)

  Neutron [anonim]

  Ce inseamna "boala mai complicata putin"? Asta acum se crede medic. Mai bine avea grija sa nu fure aia de i-a adus cu sacul la putere si sa ramana bani si pentru medicamente si seringi. Cat despre inchiderea spitalelor, nu am auzit o idiotenie mai mare. Sunt spitale de cronici, de psihiatrie, de TBC, etc nu numai de urgenta. Pe alea de urgenta nu poti sa le inchizi, atunci ce faci? Trimitem bolnavii psihic sau cei in tratament anti-TBC acasa? Spitalele din provincie sunt aflate in special in municipii la distante cat de cat rapid de parcurs. Or sa inceapa femeile sa nasca iar in batatura? Daca e nastere cu probleme si are nevoie de o sala de operatii?
  Apropo: ce se mai aude de Ridzi? Lasati-ne ca mi-e mie rusine de nerusinea voastra...
 • -2 (26 voturi)    
  Basescu e incapabil sa stirpeasca clientelismul in (Luni, 10 mai 2010, 22:55)

  Grammaticus [anonim]

  inavutior in schimb, e adversarul "venitului minim garantat"??? Inteligenta duduii Udrea sau a Ebei de exemplu daca n-ar fi don Basescu le-a permite "venitul minim garantat"? Cit costa statul aceste mici lucruri civilizatoare si cit costa statul CORUPTIA FARA FRIU pe care sint incapabili si nici nu vor ca dar n-or sa se autostirpeasca - sa o stavileasca. CE PARERE AVETI TOV. BASESCU, POPOVICIU, PE CAI NORMALE, AR FI FOST DEMN DE VENITUL MINIM GARANTAT?
 • +2 (28 voturi)    
  e de rau dar nu se poate altfel (Luni, 10 mai 2010, 22:56)

  marius [anonim]

  Base mi se pare cel mai lucid dintre boii astia de la guvernare. Bo-Boc et co au aminat-o cit au putut, desi Base ii tragea de urechi si iata ca am ajuns la fundul sacului. Sa speram ca in al 13 lea ceas se vor trezi.
  P.S. Sunt bugetar.
 • +3 (25 voturi)    
  Discursul Presedintelui (Luni, 10 mai 2010, 23:11)

  maria [anonim]

  Cita dreptate are .Sansa noastra este ca T. Basescu are autoritate cunoaste problemele si agasit si solutiile.Poate aceasta coalitie de la guvern e in stare sa scoata tara din criza.Trebuie.Sindicatele,opozitia cre e cea mai vinovata de dezastrul in care sintem sa lase demagogia si sa ajute guvernul media care minte si manipuleaza sa inceteze cu aceste practici societatea civila care e mai politizata decit oricind sa incurajeze guvernul sa ia masurile care trebuiesc ca altfel e jale.Nu mai e timp sa ne lementam. Daca sintem de buna credinta stim ca Presedintele are dreptate.Hai sa l ajutam.
  • +1 (1 vot)    
   draga maria (Marţi, 11 mai 2010, 11:18)

   tasha [utilizator] i-a raspuns lui maria

   Marie, draga tu pe ce planeta traiesti!?! Si inca o intrebare tu unde lucrezi si pe ce salariu?
 • +14 (36 voturi)    
  Domnilor postaci, (Luni, 10 mai 2010, 23:18)

  Costica [anonim]

  Eu va cred ca traiti pe spinarea statului. Si inca ati dus-o mult mai bine ca cei ce va intretin.
  Peste jumatate din muncitori au salariul minim pe economie pe cartea de munca , mai mult de jumatate dintre salariile muncitorilor nu depasesc 1000 ron lonar in vrem ce dezmatul bugetar ne asigura de o clkasa intreaga de spagari la care postul e numai mijlocul...
  Basescu are dreptate. Si daca voi nu vedeti decat ca nu mai primiti bani moaca , ganditi-va ca e usor sa pui tiparnita in fucntie , sa dai bani la cei ce-si incordeaza muschii - exact ce a facut PSD in anii lui Vacaroiu. V-a placut atucni? caci asta e cealalta alternativa , re-pauperizarea intregului popor cu o inflatie galopanta care sa acopere realul deficit (caci bani mai multi vor primi doar cu taraita ceice tipa mai tare-"sindicate" iar cei mai putin numerosi vor fi sacrificati ca si atunci) .
  Cum demonstrati non-stop ca habar nu aveti economie si pe ce lume traiti, va rog , lasati comentatiile lamentoase. Mai bine v-ati apuca de facut ceva . Palpabil !
  • +3 (13 voturi)    
   Dintre bugetari vor pleca aia fara pile si vor (Luni, 10 mai 2010, 23:55)

   Grammaticus [anonim] i-a raspuns lui Costica

   ramine prostii! Credeti ca Udrea a angajat oameni capabili in ministerul ei? E in stare sa-i recunoasca? Q. E.D.
  • +1 (11 voturi)    
   Comentariu sters de utilizator (Marţi, 11 mai 2010, 0:33)

   [anonim] i-a raspuns lui Costica

 • 0 (20 voturi)    
  Bravo ! (Luni, 10 mai 2010, 23:40)

  stan papuse [anonim]

  Basescu merita aplaudat de data asta pentru ca a avut cohones sa spuna lucrurile fara perdea si sa puna piciorul in prag . Avem un sistem bugetar supradimensionat , inghititor de bani ! ... Milioane de oameni care plimba hartii de colo-colo servind un aparat birocratic care nu face decat sa franeze economia . Toate astea pe bani incasati din taxele impuse celor care muncesc si se lovesc zilnic de birocratia asta . Sunt de acord chiar si cu Patriciu aici : in administratie 4 din 5 ar trebui concediati .
 • -1 (11 voturi)    
  Dati minusuri fiindca nu tolerati DEMOCRATIA (Luni, 10 mai 2010, 23:56)

  Grammaticus [anonim]

  sinteti o clientela politica, e clar ca i reprezentati pe cei care s=au imbogatit din afaceri cu necuratul, pardon, cu statul.
  • +2 (2 voturi)    
   de ce minus (Marţi, 11 mai 2010, 10:49)

   1 [anonim] i-a raspuns lui Grammaticus

   Pentru ca nu pot sa-ti dau o suta. Pentru ca suferi de o cecitate venita din lipsa de cultura politica si de mijloacele teoretice atunci cand comentezi cum ai facut mai sus.
   Cobori discursul pentru a manipula mai usor, abuzand de anonimatul unei interventii pe forum.
   Lansezi acuzatii generale, ne fluturi prin fata ochilor principii si concepte esentiale, dand impresia ca le-ai cunoaste, pozezi drept victima, acuzi de agresiune de-a valma grupuri de oameni doar pentru optiunea lor politica, schimbi discutia mereu in interes sofistic, si mai ales, distrugi posibilitatea unui dialog autentic. Daca nu vrei dialog si vrei doar sa afirmi o opinie, foarte bine, dar sustine-o cu argumente autentice. Ce faci tu este dezinformare si manipulare. Ce e si mai grav este ca tu confunzi asta cu o discutie normala.
   Este firesc sa existe insa si oameni ca tine. Ca oricare altul, sper ca vei rezista tentatiei de a replica marlaneste si vei incerca sa intelegi ce iti reprosez. Un forum este o aparitie in public. Ai iesi pe scena asa marlaneste? Eu cred ca nu. Si asta pentru ca in ciuda a celor de mai sus, am incredere in bunele tale intentii, chiar daca, in cazul cel mai rau, ai fi un postac care castiga cativa banuti pentru prostititie anonima.
   Toate bune!
 • -1 (19 voturi)    
  in direct de 0TV (Marţi, 11 mai 2010, 0:07)

  reforma [utilizator]

  UAU, hotnews a "reusit" o mARE inregistrare. La fel de bine putea sa se duca la Dan Diaconescu.

  Dar vai, ce dazvaluiri!? Cred ca e o gluma proasta!!!

  Ce sa spun, bASESCU e singurul care cunoaste realitatile. De fapt nu a spus nimic.
  Absolut toata lumea stie lucrurile astea. S-a prins si el dupa 1.5 ani criza.

  Sper ca usor usor o sa va dea pe nas base & companie.

  RUSINE HOTNEWS. Au reusit sa va manipuleze si pe voi. Sunteti niste verze!
 • +2 (14 voturi)    
  suspect (Marţi, 11 mai 2010, 0:12)

  Ovidiu [anonim]

  Nu m-ar mira sa fie o miscare premeditata. Tinem un discurs bun, inregistrat ascuns de unul dintre participanti.Efect garantat! "Domnule, ce le-a zis-o! E clar, e de partea noastra!" La cinismul pe care il au politicienii nu m-ar mira sa fie totul planuit pana la virgula. Cum sa am incredere intr-un om care-si trimite fata in Parlamentul European cu voturi masluite prin satele din Moldova? Pe banii ei a facut-o, nu? El vorbeste de numiri nedrepte? De cand e legea deconcentratelor in vigoare? Abia acum si-a adus aminte de toate numirile anapoda? Monica Iacob Ridzi a crescut cu el in partid... Nu mai zic nimic...
  • 0 (0 voturi)    
   Ar trebui sa apreciem (Marţi, 11 mai 2010, 16:05)

   FaraCoruptie [utilizator] i-a raspuns lui Ovidiu

   Ar trebui sa apreciem faptul ca Monica Iacob Ridzi a fost anchetata chiar cu partidul ei la putere.
   Nu crezi ca e un lucru pozitiv?
   Pe vremea lui Nastase nu am auzit de vreo ancheta a a unui membru important al partidului de la putere.

   Legat de fiica presedintelui, nu stiu ce e atat de iesit din comun. Profesorul de matematica incearca sa-si directioneze copilul catre aceeasi profesie. Fotbalistul incearca sa-si directioneze copilul catre aceeasi profesie. Nu e nimic anormal.
   Poate lumea ar fi fost multumita ca fiica presedintelui sa fie cersetoare, nu ? Pe mine ma intereseaza mai degraba daca fiica presedintelui face lucruri pozitive; nu ma intereseaza a cui fiica este.
 • +2 (10 voturi)    
  ramaneti aproape...maxima marlanie pe tzeava (Marţi, 11 mai 2010, 0:28)

  Gigel [anonim]

  Fac pariu cu oricine ca in mai putin de o luna vom vedea modificata legea care a adus indemnizatiile de cresterea copilului la 80% din venitul salarial, in sensul readucerii ei la pragul de 800 RON.
  Gigei guvernamentali, sunteti atat de predictibilo-patetici. Eu am undeva convingerea ca in ciuda mastilor sociale pe care le purtam, in sinea noastra stim adevarul, nu ne putem minti.
  Sper ca mai puteti plange in oglinda care se crapa cand va priviti in ea...
 • +1 (19 voturi)    
  "Intalnirea lui Base ... (Marţi, 11 mai 2010, 0:30)

  Vigilante [anonim]

  ...cu grupurile parlamentare'" seamana cu ultima Plenara a Comitetului Central al PCR condusa de "cel mai iubit fiu al tarii" de la acea vreme, Nicolae Ceausescu. Daca nu ma credeti, cautati "Romania Libera" sau "Scanteia" din Noiembrie-Decembrie 1989 si comparati "cuvantarea" lui Nea Nicu cu "cuvantarea" lui Bashescu...
  In alta ordine de idei, constat ca mai exista inca "naivi de serviciu" care, dupa sase ani de manelo-basism, tot mai spera ca acest prichindel cu mecla de clown mai poate oferi ceva bun Romaniei. Vazand cat de fanatici sunt acesti adevarati talibani portocalii care il divinizeaza pe acest ucigas-prin-infometare a batranilor si nou-nascutilor, imi explic de ce Romania a ajuns in halul asta. Nu-mi ramane decat sa sper ca numarul lor se va reduce de indata ce "masurile economice" anuntate de "cel-mai-iubit-fiu-portocaliu" isi vor face efectul. Cred ca abia atunci dragostea-oarba a acestora se va transforma in ura-de-moarte impotriva marinarului-securist. Pana atunci, eu va doresc: 'Sa traiti... dupa cum ati votat!"
 • -3 (9 voturi)    
  uluitor (Marţi, 11 mai 2010, 0:43)

  srpc [utilizator]

  nu mi-a placut niciodata Basescu dar aceste transcrieri (daca nu cumva totul a fost o gulguta) sunt ADEVARURI PURE! nu indraznesc sa sper ca omul si-a schimbat radical gandirea...
 • 0 (16 voturi)    
  da (Marţi, 11 mai 2010, 0:48)

  alin [anonim]

  sincer tre sa ai o minte de gaina sa crezi ca toata aceasta chestie nu a fost aranjata ca sa auda pr..sti ca pe basel il intereseaza dar restul sunt de vina el vrea dar nu are cu cine.Cat de inapoiati ne crede ca sa luam de sincera aceasta inregistrare.
  S-a vazut ca nu avem guvern ca nu avem prim ministru trist este ca de 6 ani nu avem nici presedinte calumea.
  Aceste masuri au fost luate pt ca nu au existat altele inaintea lor.Sincer ce programe are guvernul boc dezastrele rabla si prima casa.Care nu au ajutat cu absolut economia nationala.
  Si dupa ce aceste ultime masuri disperate vor da gres pt ca au fost luate aiurea cine este de vina probabil boc va fi vinovat sigur nu pinochio.
  Nu zic ca celelalte guverne au fost extraordinare dar asta este cel mai incopetent si slab guvern de dupa 89.
  De ce criza asta nu ii afecteaza asa rau pe francezi pe nemti pe polonezi pe austrieci.In primul rand este importanta administratia statului , aceasta criza a demonstrat nu numai invulnerabilitatile economice ci si cele administrative.Cum sa treci cu bn de criza cand nu ai guvern.
 • -4 (10 voturi)    
  vorbe pe fata (Marţi, 11 mai 2010, 1:16)

  nicubila [anonim]

  stim cu totii care ii realitatea, ne lamentam, dar nicunul de la virf nu o zice pe fata. nu stiu daca sa-i zic "curios" sau "in sfarsit" cineva de acolo spune cam cat de negru e dracu.
  e primul pas spre o schimbare de directie. un pas insa fara de care nu se poate. din perspectiva asta il salut.
  insa sa zicem bravo basescule, arata-le biciul, nu-i cred ce trebe facut. in final noi astia de jos suntem cei care tre sa facem ceva. si stim si ce: sa muncim.
 • 0 (8 voturi)    
  si iarna nu e ca vara tovarasi (Marţi, 11 mai 2010, 1:17)

  curca [anonim]

  http://www.britishpathe.com/record.php?id=72318

  cine are chef de cautat, o sa ramina uimit cum se traia in romania....nostra...nu a lor...
 • +1 (17 voturi)    
  nu pot sa cred... (Marţi, 11 mai 2010, 2:08)

  daniel [anonim]

  cat de prosti pot sa fie unii!sau sper ca sunt pusi sa faca astfel de comentrarii ca altfel nu vad bine viitorul tarii. Adica, cat de imbecil poti sa fii sa nu observi ca e o facatura ordinara!Basescu, care are 10 convorbiri zilnice cu Boc si cu varfurile partidului, care merge saptamanal la chermeze cu ei, s-a gasit abia acum sa le faca observatii!Si ei saracii care nu stiau nimic din tot ce li s-a spus....Avea dreptate Brucan! Stupid people!
  • +2 (16 voturi)    
   Scandalos!- Romania, tara tuturor posibilitatilor (Marţi, 11 mai 2010, 3:05)

   Quebecoisfier [anonim] i-a raspuns lui daniel

   Facatura, facatura, facatura. Pana si un neavenit ca mine poate sa-si dea seama ca discursul ''scapat presei'' este montat. Un discurs de 5 km, cu tenta de ''hai sa salvam Romania !''....
   Sincer, nu ma intereseaza absolut deloc ceea ce se intampla in politica romana. Ma intereseaza numai in masura in care o sa trimit mai multi bani acasa, ca sa aiba mama cu ce sa-si plateasca intretinerea.
   Doar ca o parere, modul in care acesti oameni gestioneaza finantele si viitorul economic al Romaniei, vazut de cineva din afara si care nu mai are legaturi de vreo 10 ani cu tara....este scandalos !
 • -1 (9 voturi)    
  da domle asa se face (Marţi, 11 mai 2010, 2:18)

  Cetatean [anonim]

  Deci ca presedinte il apreciez , a avut omul un discurs , a avut fapte, cifre situatii in fata. Nu a povestit din amintiri sau auzite.
  Asa trebuie facut de toata lumea .
  Ura si la gara , lasa ca o sa fie si la noi bine.
 • +1 (11 voturi)    
  Da!! (Marţi, 11 mai 2010, 3:48)

  Deci da [anonim]

  "Trebuie sa terminam cu demogogia si cu incuranjarea nemuncii. Romania nu poate fi un stat social. Le-am spus-o si colegilor de vreo trei ani. Nu m-am putut intelege cu Guvernul Tariceanu. Trebuie sa oprim dilema statului social. Sigur e foarte greu sa spui asta la Bruxelles unde se contruieste Europa sociala dar vedem cum e Europa sociala in Spania si in Portugalia."


  Asta sa va intre in cap .
 • +8 (12 voturi)    
  CCred ca trebuie studiata Germania interbelica (Marţi, 11 mai 2010, 4:48)

  mucenic [anonim]

  Tratatul dela Versailles a creat conditii economice deosebit de grele in Germania, incomparabile cu cele din Romania de azi. Si totusi, numai in cativa ani economia ei s-a redresat, devenind una din cele mai puternice din lume. Poate ar fi bine sa importam niste nemti, vorba lui Arghezi, cativa numai pentru posturile esentiale.
  • 0 (4 voturi)    
   Nu se poate dom'le (Marţi, 11 mai 2010, 8:33)

   Eddie303 [utilizator] i-a raspuns lui mucenic

   ...ca daca presedintele si primul ministru nu e roman, toti romanii tusesc....
  • +3 (5 voturi)    
   Germania interbelica (Marţi, 11 mai 2010, 8:47)

   EC [anonim] i-a raspuns lui mucenic

   Germania si-a revenit dupa razboi prin accedere la putere a nazistilor. Nu cred ca Romania isi poate permite un razboi pentru a iesi din criza, cred ca si Republica Moldova ne-ar invinge la ce moral e in armata. Oricum, viziunea keynesista a iesirii din criza aplicata de Roosvelt in SUA (New Deal)- replica americana la planul nazist, nu ar merge in tara, pentru ca nu exista vointa politica si nici interes.
  • +2 (2 voturi)    
   Zau, cind s-a redresat? Cind s-a inarmat (Marţi, 11 mai 2010, 9:28)

   Grammaticus [anonim] i-a raspuns lui mucenic

   impotriva tratatului de pace?
  • +2 (2 voturi)    
   Studiaza tu Germania interbelica (Marţi, 11 mai 2010, 10:49)

   Moromete [anonim] i-a raspuns lui mucenic

   si ai sa gasesti imediat dupa primul razboi mondial inflatia din Republica Weimar, una dintre cele mai dure inregistrate vreodata in lume: 29500% anual, sau o dublare a preturilor in aproape 4 zile. Imagineaza-ti cum e sa fii platit o geanta de bani de 2 ori pe zi, pe care sa trebuiasca sa ii cheltui imediat pentru ca altfel se devalorizeaza. Crize de magnitudinea asta sint ocazia perfecta pentru tot felul de extremisti sa ajunga la putere. Asa ca incearca sa te documentezi intii inainte de a oferi solutii.
 • +1 (17 voturi)    
  Grecia era la noi (Marţi, 11 mai 2010, 5:05)

  Costel [anonim]

  Tot ne-au spus de Grecia... ca e in criza, incapacitate de plata etc. Lor nu le-a taiat salariile cu 25%, pensiile si alocatiile pt copii cu 15%. Concluzia este ca Grecia era la noi de fapt. Cine mai spera ca in tara aia vreodata va fi bine e copil. Generatii s-au chinuit. Generatii se vor chinui. Alea 10 miliarde deja cheltuite au fost ca marinelu sa fie reales la al 14-lea congres.
  De ce cumpara avioane in conditiile astea? de ce avem trupe in Afganistan si Irak? de ce construim cea mai scumpa autostrada daca nu ne putem permite?
  • +5 (7 voturi)    
   pe alaturi! (Marţi, 11 mai 2010, 7:03)

   naiv [anonim] i-a raspuns lui Costel

   In Grecia s-a marit si TVA! Salariile au fost taiate PE TREI ANI, pensii inghetate pe trei ani. Au luat 120 miliarde imprumut. Si mai urmeaza... S-a cumparat vreun avion? Autostrada nici n-a inceput! In plus, s-a taiat ANVELOPA salariala (in care intra si sporurile si primele!) O sa dispara sporul de zambet, de calculator, de antena, de haine s.a.m.d. Am pescuit un exemplu pe net si pe TV: in comuna Fundata, sunt 60 de elevi si 20 de profesori. Nu te revolta si asta? Dar 19 functionari la o primarie cu 2600 de locuitori?
   • -1 (1 vot)    
    Grecia a taiat doar al 13 si al 14-lea salariu (Marţi, 11 mai 2010, 15:49)

    maxi lopez [utilizator] i-a raspuns lui naiv

    Nu mai scrieti aiureli despre Grecia.

    Grecia a taiat al 13-lea si al 14-lea salariu pentru cei cu peste 3.000 euro pe luna - adica aproape nimeni.

    Faptul ca sunt demonstratii, etc. - astea erau si inainte, e o chestie normala la ei.
    • 0 (0 voturi)    
     asta da naivitate (Marţi, 11 mai 2010, 17:37)

     naiv [anonim] i-a raspuns lui maxi lopez

     cand pierzi 2 salarii din 14 nu tot 15% pierzi. La noi se pot da 24 salarii (la fiecare 2 saptamani). Cauta pe net toate masurile Greciei nu numai ce se publica la noi.
 • +6 (6 voturi)    
  Promovare PDL: director...analfabet!!! (Marţi, 11 mai 2010, 7:21)

  nelu [anonim]

  Stiti pe mana cui au ajuns padurile tarii? La Romsilva Salaj in locul unei economiste competente ,cu peste 25 ani vechime in specialitate si cu studii adevarate ,a fost numita o lipitoare de afise electorale portocalii ,care era vanzatoare la o statie de benzina Petrom si care,asa cum recunoaste , habar n-are de finante si contabillitate
  • +2 (2 voturi)    
   Incompetenta la varf (Marţi, 11 mai 2010, 13:00)

   Aradeanul [anonim] i-a raspuns lui nelu

   "In primul trimestru s-a intamplat ceva absolut nepermis: sa ne sabotam punctele de vedere exprimate prin faptul ca s-a dat in liber clientelei si tot felul de neaveniti au fost numiti in diverse functii."

   Vezi secretarul de stat de la Mediu..COTOSMAN = un incompetent si un inganfat! Cititi in presa cu ce s-a ocupat inainte......RUSINE PDL!
  • +1 (1 vot)    
   Codrule.codrutule... (Marţi, 11 mai 2010, 15:08)

   salajean [anonim] i-a raspuns lui nelu

   Sunteti rautaciosi cu doamna director economic care da dovada de o inteligenta iesita din comun atata timp cat a absolvit o facultate prin telefonul mobil iar carcotasii spun ca acum face si liceul la seral! Dar cu ce se ocupa sotul acesteia,dl Mocanu,un vechi sindicalist la schela Suplacu.si despre care gurile rele spun ca atunci cand se sterge la gura pretinde ca-si face curatenie la locul de munca? Ce-ar putea face un PDList adevarat? Bineinteles ca si-a tras o firma de constructii cu care a castigat o licitatie de miliarde de lei pentru un teren de fotbal!!! si uite asa .cum brasovenii au un patinoar PDList ,salajenii o sa aiba un stadion de....miliarde
 • +3 (5 voturi)    
  Reducerea numarului de parlamentari? (Marţi, 11 mai 2010, 7:38)

  Nick53 [anonim]

  Ce se mai aude D-lor de reducerea numarului de parlamentari la jumatate? Aud..? S-au cheltuit o gramada de bani pentru "imaginea " lui Base. Si...?
 • +6 (8 voturi)    
  PARADISUL ROMANESC (Marţi, 11 mai 2010, 7:39)

  relu [anonim]

  Felicitari Dle Presedinte ! Aveti dreptate totala. In comuna in care lucrez, cred ca sunt printre cei 3% care mai producem ceva. Restul sunt consumatori de ajutoare sociale si sunt sanatosi si voinici bine merci.
  Pamanturile sunt parloaga, ca de... agricultura e nerentabila. Ma duc in supermarketuri si cumpar ardei din Creta, cartofi din Egipt si salata din Italia. Satul e plin de vile si BMW-uri, si birturile gem de clienti. Stau si ma gandesc, ROMANIA E UN PARADIS PENTRU PUTUROSI SI SMECHERI. Halal democratie !
 • 0 (4 voturi)    
  eu (Marţi, 11 mai 2010, 7:43)

  mda [anonim]

  eu in locul lui basescu as incerca sa reformez statul roman..

  daca nu as avea cu cine (sindicatele, mafiotii, partidele care spumega pe la antenele lui voiculescu sau irealitatea)

  as zice.. bine fratilor, eu oricum m-am aranjat.. as da ordin la nivel de partid sa se aranjeze si ei si apoi as mari pensiile, salariile cu 50%, as da toti banii sa multumesc masele si apoi le-as zice

  "luati, saturati-va ca oricum ne ducem dracului cu totii.. macar sa ne ducem dracului in miros de gratare de vacante scumpe si sa murim bucurosi"
 • +1 (5 voturi)    
  investiti si stergeti datorii (Marţi, 11 mai 2010, 8:30)

  lucian [anonim]

  economia da banii la buget. economia e distrusa din cauza creditarii. nu ca nu au primit credite ci cei care au primit le-au fost anulate peste noapte pe motiv de criza. bancile s-au asigurat repede luandu-si banii inapoi. firmele au trebuit sa taie inclusiv platile la buget ca sa acopere banca.
  statul nu va face mult timp de acum incolo nimic. sunt prea multe interese. trebuie sa moara micii intreprinzatori (impozit minim), firmele de un om, chioscurile de la coltul blocului ... ca sa poata concernele americane si conglomeratele sa conduca in voie.

  mai bine sa stearga datoriile la firmele autohtonoe ca sa le dea aer sa-si revina si sa poata lua credite din nou. iar banii imprumutati de la fmis sa-i foloseasca doar in investitii. nu o autostrada ci zece.

  sunt multe de facut si usor fara cheltuieli din partea statului, dar interesele personale ar trebui sa fie lasate la o parte cel putin 6 luni ca romania sa iasa din criza.
 • +5 (11 voturi)    
  in sfirsit!!! (Marţi, 11 mai 2010, 8:34)

  agricultura [anonim]

  In sfirsit aud si eu un politician ca spune ce vedem noi zilnic !Si bine ca-i chiar presedintele . E si mai clar acum de ce sint ca fiarele adversarii lui :e f inteligent , realist si mai ales hotarit , chiar este politician pt care merita sa mergi la vot . Da , Rominia este o tara de asistati , puturosi mincinosi si hoti .Cei care lupta sa faca fata sint f putini si nu sint sustinuti cu legi corecte de stat pt ca statul este plin de neispraviti .In agricultura , da , e durere ! Asa zisii tarani nu vor sa munceasca pt ca au bani din ajutoare si toata ziua fumeaza , beau , se distreaza se cotonogesc si voi ii vaitati .
 • -2 (4 voturi)    
  orice masura (Marţi, 11 mai 2010, 8:59)

  capatu` satului [anonim]

  de reducere de cheltuieli ar trebui sa fie buna, daca are cine s`o aplice;
  problema noastra nu a fost niciodata inexistanta instrumentelor legislative - mai putin in cazul infractiunilor economice - ci proasta lor aplicare;
  pana la urma tarisoara noastra a ajuns o tara de hoti, fiecare incerca sa fure de la bujetu` de stat cat il tin puterile:
  - intreprinzatoru` umfla artificial cheltuielile firmei cu un Q 7 - sigur va merge urmatorii 10 ani in pierdere sau la limita de jos a profitului;
  - militienii, soldatii, jandarii trebuie ocrotiti, ca au multi jenerali la norma prin parlament, iar acestia au pensia legata de solda de grad, normal ca vor fi intodeauna de acord ca soldatu` de rand sa fie dotat cu o solda mare, pt. ca in final si ei jeneralii vor avea o pensie cu mult mai mare ca pana acum;
  - majistratii, astia` s ce`i mai tari - isi baga prin hotarari orice spor posibil si imposibil - cum afla ca parlamentu` a mai scos un spor pt. militieni, functionari, etc., si`l aproba si lor - pt. ca nu se face ca una din puterile statului sa fie mai prejos decat celelalte (citat din d-na pivniceru);
  - guvernantii - fura cat mai mult si cat mai repede (nu se stie cand vine o motiune de cenzura) - cel mai mult la drumuri, borduri, etc. (nimeni nu poate vedea cum s-a construit terasamentu` drumului;
  - parlamentarii - incepand de la primii de dupa `90 ce stiau cate prune are tatuca iliescu in straita, asa ca furau ca`n codru si terminand cu ultimii ce au considerat ca evaziunea fiscala nu prezinta pericol social ridicat ci mai redus ca alte infractiuni, de aceea au votat o reducere a pedepsei pt. aceasta infractiune in nou cod pinal;

  io zic sa ne apucam toti de furat, ca oricum ii sport national, si sa cerem parlamentului sa schimbe numele tarii in FURACIUNEA...
  ce ne place la domnu` prezident este ca ii critica pe membrii de partid, da` uita ca si el o are pe EBA...
 • +2 (4 voturi)    
  vorbe de "claca" (Marţi, 11 mai 2010, 9:16)

  peizanu_roman [anonim]

  nu invatam nimic din istorie.
  geaba il avem pe neagu djuvara si "invataturile" lui de istorie extraordinare. "le pays roumain".
  satul roman este in suferinta de peste sute de ani. au supravietuit cum au putut pina la sosirea comunismului care i-a dat o lovitura grea, urata.
  cei care au ramas legati de "pamant" stiu sa-l lucreze!! sa mearga domnul presedinte de tara sa vada cum munceste romanul la ...altii."capsunarii" de ce muncesc cu spor la spanioli, francezi, portughezi? cati sunt cei asistati sociali care-si duc veacul prin carciumi ? a mers "cuza voda" sa-i vada in afara zilelor de sarbatoare? in saracia cotidiana, in satele desfundate,fara curent electric, in familiile sarace care traiesc ca in evul mediu s muncesc zi-lmina? o tara care nu-si poate proteja alimentar, educationa si sanitar poporul nu s epoate numi "tara dezvoltata"..suntem inca in lumea a treia domnule Presedinte din cauza politcienilor care v-au precedat, care va inconjoara ..pe care-o reprezentati in fapt...
 • 0 (4 voturi)    
  Sa scoata din buget Acad, Oamenilor de stiinta! (Marţi, 11 mai 2010, 9:31)

  Grammaticus [anonim]

  aia de l-a facut doctor honoris causa pe Basescu mi se pare!
  Este inadmisbil cum nu se investeste IN INVATAMINT, in cercetare adevarata! Sa va uitati ce se invata in Marea Britanie.
 • +4 (6 voturi)    
  Si revolutionarii impostori!1 (Marţi, 11 mai 2010, 9:35)

  Lazar [anonim]

  Este foarte bine ce masuri intentioneaza sa ia presedintele Basescu, dar daca nu ia in calcul si modificarea legii cu privire la reducerea sau anularea indemnizatiilor revolutionarilor impostori nu a facut nimic. Sa se reduca aceste indemnizatii luindu-se in calcul salariul minim pe economie si nu cum se face acum cu salariul mediu brut neimpozabil. Sa ramana numai urmasii pt. eroii martiri si cei raniti. Restul sunt numai jigodii , vagabonti care incaseaza 30 milioane vechi pentru ca a re titlul de asaziz ,,REMARCAT'' in revolutie. Am sa fac o sezizare la DNA cu cazuri concrete cum si-au preschimbat unii impostori certificatele de revolutionari cu complicitatea unor experti care au concluzionat in fals pe baza unor fotografii trucate ca respectivii au ,,participat" la revolutie. O sa-i urmareasca blestemul celor care au murit cu adevarat la revolutie. Sa muriti in chinuri nemernicilor ! Cunosc un nemernic care a incasat drepturi restante din august 2004 aprox. 2 miliarde de lei pentru ca a dormit la revolutie dar a obtinut doua declaratii de la alti nemernici in fals.
 • -3 (7 voturi)    
  BASESCU TREBUIE SA ISI FACA HARACHIRI!!! (Marţi, 11 mai 2010, 9:45)

  John Romano [anonim]

  In anii 20-30 aveam Guvern si oameni politici de calitate ... acum e jale ... Sunt numai parveniti, incompetenti si hotzomani ... Uitati-va la min de finante, Vladescu, care e total pe dinafara. Cat despre Boc ... trebuia sa isi prezinte demisia, iar Basescu trebuie sa isi faca harakiri ... caci oricum va ramane in istorie ca omul care a irosit 10 ani din istoria tarii, dupa ce a preluat tara integrata in NATO si in UE (cu negocierile de aderare incheiate!!!) si cu o situatie economica robusta, de care si-a batut joc impreuna cu guvernele de rahat pe care le-a numit ... ASTA E REALITATEA OBIECTIVA! Restul sunt abureli ... Va dau un exemplu doar pentru vedea cum au frecat baietii menta din 2005 incoace: cum e posibil sa nu poti termina autostrada Transilvania, nici macar a 10-a parte ... in 6-7 ani si cred ca nici macar in 10 ani .... Cum e posibil ca in ultimii 6 ani sa nu se definitiveze autostrada soarelui (tronsonul Cernavoda-Constanta)!!!
  Sa le fie RUSINE celor care l-au votat pe Base' si a doua oara, sau mai grav inca il mai sustin ...FRATILOR VIATA E SCURTA ... SI NU AVEM TIMP PENTRU ASTFEL DE DERBEDEI! JOS CU EI!!!
 • +3 (7 voturi)    
  Sa vedem si faptele (Marţi, 11 mai 2010, 9:51)

  ion [anonim]

  Bun discurs. Asteptam asta de ceva vreme. Cred ca mai toata clasa politica ar trebui sa caste ochii. In special Antonescu, care mai e de dreapta doar cu numele, ca altfel se bate pe voturile PSD-ului.

  Acum astept sa vad si faptele. Si repede. Ca nu mai e timp. Anul asta e critic.
  • -1 (5 voturi)    
   Ce asteptati, de fapt ????!!! (Marţi, 11 mai 2010, 10:18)

   lili [anonim] i-a raspuns lui ion

   Asteptati degeaba, nu veti vedea decat cresterea exploziva a taxelor in surt timp si aruncarea Romaniei in dezastru. Dl Basescu si-a asumat acest program dur, o sa-si mai asume inca unul si noi o sa butonam comentarii pe Hotnews pana o sa ne saturam. FALIMENTUL e directia spre care se indreapta Romania.
  • -3 (5 voturi)    
   Cine era presedinte? (Marţi, 11 mai 2010, 10:22)

   Arthur [anonim] i-a raspuns lui ion

   Cand "risipea" Tariceanu banii (la populatie totusi nu la camarila!) cine promulga legile? Poate sa arate Basescu ca areturnat 45 de legi la Parlament si a luptat impotriva lor pana nu a mai avut ce face? Nu cumva s-a laudat cu cresterea veniturilor sub mandatul lui in campania din2009?
   Basescu este presedintele numai a acelor reomani care il voteaza indferent de cat isi bate joc de ei! Sunt curios ce gandesc acum cei dintre bugetari,pensionari ,someri etc care l-au facut presedinte din nou. Lor asa le trebuie ,dar restul de 50% care nu l-au votat ce vina au?
   Cel mai tare ar trebui sa moara de ras diaspora care cica l-au facut presedinte ,caci la e e criza usoara fata de noi!
 • -3 (9 voturi)    
  discurs (Marţi, 11 mai 2010, 10:01)

  take [anonim]

  Inca o data se dovedeste ca base este presedinte de pdl,nu al Romaniei,dupa cum chiar el se exprima "Nu veti putea duce programul la capat cu incompetenti, fie ei si ai nostri. " . De fapt , numai ai lor. Iar ca presedinte al Romaniei,este preferabil Ceausecu!
 • +3 (7 voturi)    
  Bravo Base! (Marţi, 11 mai 2010, 10:04)

  stop criza [anonim]

  dl.Basescu dovedeste acum pentru ce a fost reales presedinte : chiar ii pasa de popor si incearca sa ajute ROMANIA! Foarte bine ca se implica si pune la punct guvernul Boc pentru ce n-au facut pana acum ceea ce trebuia, nici macar n-au incercat.....totusi, dansul isi da silinta, sa speram ca aceste masuri vor avea un efect pozitiv pe termen mediu si lung.
 • +4 (4 voturi)    
  hai ca sunteti amuzanti (Marţi, 11 mai 2010, 10:11)

  shorty [anonim]

  orice s-ar intampla in tara si orice fel de articol ar fi scris aici lumea se cearta in comentarii.
  ala e idiot ca a scris aia alalat e idiot ca a scris cealalta si tot asa. toti sunt idioti si totusi toti stiu cel mai bine.
  sincer, cred ca meritati sa aveti bani putini pentru ca in afara de a va injura unii cu altii nu faceti nimic.

  so long, suckers:)
 • -1 (7 voturi)    
  Acum ??!!! (Marţi, 11 mai 2010, 10:15)

  lili [anonim]

  Deci, Dl Basescu stia tot acest dezastru din administratia publica si nu a spus un cuvant. Abia acum, cand tara e la fundul sacului si deja s-au discreditat total, in frunte cu Presedintele, vine si le spune, ca si pana acum i-a fost interzis sa faca asta. De ce, Dle Basescu nu ati vorbit cu PDL si cu coalitia guvernamentala aceste lucruri pana acum??!!! Eu cred ca este deja prea tarziu , este o simpla chestiune de timp, foarte scurt chiar, cand etapa a 2-a, adica cresterea puternica a taxelor va arunca Romaina in aer. Si sa stiti Dle Basescu ca nu am nici in clin nici in maneca nimic cu trusturile de Tv dragi inimii Dvs, sunt din provincie si simt rau de tot pe pielea mea tot dezastru in care guvernarea portocalie si celelalte dinaintea ei au adus tara. Cum sa mai traim (bine), Dle Presedinte Basescu ???!!!
 • +1 (5 voturi)    
  Cat material de studiu ! (Marţi, 11 mai 2010, 10:35)

  decebal [anonim]

  Din comentariile astea se poate lua pulsul natiunii foarte bine. Cred ca de aceea, de obicei, pagina de comentarii incepe cu cate un comentariu pozitiv la adresa puterii, pentru a vedea ce reactii determina acel comentariu.

  E o sursa foarte buna de date care se pot prelucra statistic pentru a lua "temperatura" natiei.
  Scoateti periodic astfel de rapoarte ?
  Materialul comentariilor mi se pare foarte valoros, mai valoros decat articolul in sine...
 • +2 (6 voturi)    
  Daca Basescu nu ar fi existat, trebuia inventat (Marţi, 11 mai 2010, 11:09)

  valexandru [anonim]

  ...s-ar putea multiplica?

  Excelenta pozitionare.
  Se aud strigatele coruptilor, lenesilor si hotilor!
 • -3 (5 voturi)    
  FMI-ul - esec peste tot!!! (Marţi, 11 mai 2010, 11:24)

  gogu [anonim]

  FMI-ul - gheara trezoreriei SUA a esuat cam peste tot. Masurile lor s-au dovedit proaste, chiar foarte proaste. Vezi recent - GRECIA. Sa nu mai vorbim de Orientul Mijlociu, America Latina etc. Va esua si in Romania. Suntem noi mamaligari, dar cand explodam... Isi trimit aici toti "expertii" sa ne scoata din criza. La noi e criza de cand lumea si pamantul. Si vine el FMI sa ne "scoata". Nu iesim fratilor!!! E demagogie!!! Noi suntem o tzara de "CONSUM". Am muscat-o in 90. Ceea ce puteam oferi noi Europei era "22 milioane de consumatori". Primul ministru postdecembrist spunea ca avem o economie de "fiare vechi". Eu nu cred ca era asa. Aveam o agricultura dezvoltata , aveam energia asigurata, dar trebuia sa le distrugem ca sa luam de la altii. In 20 de ani anu am facut o balanta intre productie si consum. Asta au asteptat sacalii, sa distrugem tot ce avem. Si in cativa ani sa ne dea ei solutii. Singura solutie va fi un nou imprumut. Dar cu niste conditii. Vedeti care sunt. UE ne-a lasat de izbeliste. Oare nu suntem membrii? Noua ne place sa jucam pe 2 fronturi. Asa suntem noi romanii. Si cadem undeva la mijloc. Sper sa iesim din rahatul asta. Solutia aleasa nu va duce nicaieri. Ne va adanci mai mult. Doar ca va fi o agonie de cateva luni si tot la masurile fiscale se va ajunge, pentru ca problema principala a bugetului nu e legata de cheltuieli, ci de venituri.
  • +1 (1 vot)    
   Nene, il regreti pe Ceausescu? (Marţi, 11 mai 2010, 13:41)

   Grammaticus [anonim] i-a raspuns lui gogu

   Daca da, du-te invirtindu-te. Coreea de nord e aproape, poti sa o iei si pi jos.
   NU AM AVUT ECONOMIE! Am avut o mafie securistoida ale carei MENTALITATI SAU URMASI DIRECTI continua sa conduca tara. Du-te bre!
 • -2 (4 voturi)    
  imi vine sa plang... (Marţi, 11 mai 2010, 11:26)

  Codruta N [utilizator]

  Unde era reportofonul pe care s-a inregistrat discutia? In buzunar la Base? >:)
 • -4 (6 voturi)    
  basescu (Marţi, 11 mai 2010, 11:46)

  adolf [anonim]

  Eu cred ca basescu face ce crede el ca trebuie facut.
  Totusi, avand in mana totul (parlament, guvern, procuratura ,DNA, serviciile), nu credeti ca asta miroase a dictatura? Drept ca este cosmetizata sa arate ca o democratie, dar asta nu e bine si asta se vede ! Va fi tot mai rau din pacate!
 • 0 (0 voturi)    
  APROPOS DE DECEMBRIE '89 !! (Marţi, 11 mai 2010, 12:01)

  Titi [anonim]

  Domnilor guvernanti, va jucati prea mult cu focul !! Ce va veti face daca va exploda din nou mamaliga si vor veni peste voi toti romanasii cu facaletele in maini ?! Golania voastra dusa la extrem i-a permis si lui Patriciu ca sa propuna acea "aministie fiscala", mai clar, recunoaste ca in Romania s-a furat pe rupte si astfel, toti hotii sa fie scutiti de raspunderea penala si sa plateasca numai 5% impozit pentru banii furati si ascunsi prin bancile elvetiene !! Ce vreti mai clara recunoastere a talhariilor pe care le-au comis iar el stie foarte bine de ele pentru ca, se numara printre faptasi !!
 • +3 (3 voturi)    
  Ceea ce spune Basescu este (Marţi, 11 mai 2010, 12:19)

  Audit [utilizator]

  supercorect. Ar trebui sa tina cont ca altfel, intr-o prima etapa isi rupe gatul Romania iar in a doua etapa PDL-ul. El va fi singurul care va deconta esecul.

  Este sansa reformarii Romaniei. Realizati-o si veti intra in istorie; lasati sindicate (ale caror lideri FURA si au clientela lor cu FIECARE director ce s-a perindat, ei, liderii, ramanand pe loc), lasati PNL (nu-l inteleg, inca nu a iesit din campanie), lasati PSD pentru ca e de stanga si e menirea lui sa procedeze asa.
  Ajungeti la nivelul anului 2004 (unde culmea a lasat PSD-ul bugetarii) si totul va fi OK.

  Apropos de lautari numiti directori: cautati si pe la RAR. Nimeni nu le zice sa nu aiba hobby-uri dar, din decenta, pe perioada mandatului de director, s-ar putea abtine. Sau sa cante in baie daca nu se poate.
 • +3 (5 voturi)    
  Multe comentarii negative. (Marţi, 11 mai 2010, 12:25)

  etre [anonim]

  Cam tot ce spune Presedintele este corect. Acum depinde daca aceasta scurgere in presa este regizata sau nu. La randul meu sunt sceptic in aceasta privinta.

  Discreditarea fara discernamant a intregului discurs de catre multi dintre cei care au postat comentarii denota lipsa de obiectivitate, incrancenarea intr-o atitudine anti, gen Mircea Badea , Dobro , etc... .

  Antonescu si Geoana nu s-au apropiat nici cand de un asemenea discurs. In fapt, de cate ori ii aud am o impresie amara de gargara.

  Show sau nu, opiniile lui sunt valide. Ar trebui sa invatam sa gandim singuri, sa respectam institutia de varf a statului, chiar daca nu suntem de acord cu persoana care se afla temporar postul respectiv, si intr-o mai larga masura, sa ne respectam noi insine.

  Curentul anti romanesc promovat de asa zisii formatori de opinie ai clasei de mijloc nu ii face pe acestia decat sa se incadreze exact in profilul de care se plang, si mai pe larg ne face rau nou, tuturor.

  Mai trist este ca se speculeaza aceasta situatie pentru propaganda politica fara temere de consecinte, asta cu trimitere la atitudinea PNL in special.
  • 0 (0 voturi)    
   Educatie (Marţi, 11 mai 2010, 14:22)

   vali [anonim] i-a raspuns lui etre

   Aveti dreptate, consider ca multor romani le lipseste in primul rand educatia. Chiar daca vor sa critice, nu stiu sa o faca in mod civilizat, rezonabil si obiectiv. Sub iluzia anonimatului, se exprima jalnic pe la rubrici de comentarii pe Internet.

   Un presedinte ales de 50%+1 din romani, este al tuturor romanilor. Culpabilizarea celor care au votat cu un om, este o dovada de intoleranta si lipsa de educatie.

   Mentionez ca eu nu am votat cu Basescu dar il respect, fiind Presedintele ales al Romaniei.
 • -3 (5 voturi)    
  usile inchise? (Marţi, 11 mai 2010, 12:28)

  aaa [anonim]

  aha...intalnire cu usile inchise dar era unul pe acolo (din intamplare) si a inregistrat cu telefonul, nu? hahahaha...PENIBIL!!!!!! Dar mai penibil este ca unii o halesc:)))))))))
  • +3 (3 voturi)    
   si totusi (Marţi, 11 mai 2010, 13:09)

   olandezu [anonim] i-a raspuns lui aaa

   as vrea sa-i vad pe Geoana,Ponta,Iliescu sau Antonescu, sau Tariceanu facand comentarii asemanatoare, "cu usile inchise" sau nu. Sa nu spui ca nu ar avea motive...

   Tot ce s-a spus se aplica nu numai guvernarii Boc ci tuturor guvernelor care s-au perindat la putere.
 • -3 (3 voturi)    
  Bataie de joc (Marţi, 11 mai 2010, 13:18)

  Alex [anonim]

  "Pampersi pentru copii, toate nazbatiile astea care au facut din bugetul Romaniei un buget de asistenta pentru nevoi. Pana la urma, daca vrei sa faci un copil trebuie sa stii daca ii poti cumpara pampersi."

  Asa a glasuit Basescu. Deci cine nu are bani sa nu mai faca copii. Dar finii lui de culoare tot asa fac? Ca aia se inmultesc ca ciupercile dupa ploaie. Coloratii iau cele mai multe ajutoare sociale. Alora o sa le taie fondurile? Sau aia este discriminare. O sa devenim o tara de colorati.

  Dupa ce imi iei lunar contributii la asigurarile sociale cand trebuie dati inapoi nu mai este bine Basescule? Adica avem dreptul sa va dam bani pt site-uri, dar nu avem dreptul sa primim pensie, ajutor de somaj sau ajutor de crestere a copilului, nu?

  P.S. Pentru balingii care o sa comenteze legat de ajutorul de somaj cu texte din alea cu "la munca" am o intrebare: unde plm sa muncesti mah? La Paris la ambasada impreuna cu Syda?

  SVFG guvernantilor!

  P.P.S. Si nu, nu stiu daca era mai bine cu ailalti. Dar cu astia este clar ca este rau!
 • +4 (4 voturi)    
  Mesajul Presedintelui (Marţi, 11 mai 2010, 14:02)

  Vali [anonim]

  Desi nu am votat cu actualul Presedinte, recunosc cu obiectivitate ca acest om incearca sa faca ceva. Cine a urmarit cu atentie activitatea lui anterioara, ca ministru si primar general isi da seama ca face eforturi sa schimbe mentalitati si actiuni gresite ale celor din jurul lui. Din pacate, in jurul sau, dar si in toate partidele politice au intrat multi oameni corupti sau incompetenti, care se ocupa 90% din timp de propriile afaceri si interese si nu de treburile tarii. Aici este o mare hiba a politicii raomanesti.

  De aceea cred ca daca tot se implica in activitatea Guvernului, Presedintele ar putea schimba mai repede in bine aceasta tara daca ar instala un Guvern de oameni cu adevarat competenti si dezinteresati material sau macar un organism prezidential de control al activitatii fiecarui minstru in parte. Cu evaluari trimestriale si remanieri continue, pana incepe sa mearga treaba bine.

  Legat de recentele masuri de austeritate, care starnesc atata emotie in societatea noastra, a venit timpul sa incepem sa platim pentru dezmatul politic din 2009. Romanii au votat pentru reducerea numarului de parlamentari nu pentru ca il iubesc pe Basescu ci pentru ca s-au saturat de politicieni, care de 20 de ani nu fac aproape nimic bun pentru aceasta tara.
 • 0 (2 voturi)    
  anarhie (Marţi, 11 mai 2010, 14:11)

  Alex 2 [anonim]

  Infiintarea fratiei "Decimarea Coloratilor" nu este necesara, este obligatorie. In India cu ei sau la 2M sub.

  In plus, nu ar trebui doar in fata guvernului sa facem dezastru (printre care linsarea lor) ci si la parlament (linsarea tuturor), dupa care ar trebui sa angajam niste nemti ca sa administreze tara.

  SVFG guvernantilor (si parlamentarilor)!!!!!
 • -2 (2 voturi)    
  da (Marţi, 11 mai 2010, 14:27)

  Alex [anonim]

  un argument care ma face sa imi fie mila de tine.
  Vad de ce isi permite atatea bashinescu ca exista oameni ca tine .Basel incearca de 20 de ani prin toate functiile pe care le-a avut sa faca ceva si nu face niciodata nimic.Eu nu cred ca incearca nimic.Pur si simplu ii duce cu zaharelul pe pr..sti care l-au votat.
  Lucru care a reusit sa il faca singurul care a lasat urme in timp si in viata si istoria romanilor a fost sa faca disparuta flota romana.
  Da mare om .
 • +1 (1 vot)    
  ....... (Marţi, 11 mai 2010, 14:38)

  miky [anonim]

  Si eu sunt perfect de acord cu ce zice presedintele Romaniei , avand in vedere cu ce a iesit in fata PDL-ul in ultimile luni, nu e posibili ca astfel de oameni , infractori de meserie sa fie pusi in functii de conducere. e inadmisibil.
 • -1 (1 vot)    
  penibil (Marţi, 11 mai 2010, 15:14)

  xxxx [anonim]

  .....am ajuns din nou sa fim supusi viziunii unui singur om care se crede Dumnezeul Romanilor. In tara asta nu exista guvern, nu exista prim ministru, nu exista stat democratic....exista doar un presedinte care face ce-i taie capul...pacat de cei 20 de ani de suferinta.
  • +1 (1 vot)    
   dar pe M.Tanasescu l-ai auzit? (Marţi, 11 mai 2010, 17:40)

   curios [anonim] i-a raspuns lui xxxx

   masurile sunt corecte si M.Tanasescu a fost ministru de finante PSD.
 • 0 (0 voturi)    
  astia suntem noi (Marţi, 11 mai 2010, 15:57)

  eu [anonim]

  suntem un popor "las"...pe asta mizeaza politicienii, stiu ca se aprind spiritele acum, dar ca nu vom face nimic ca sa schimbam ceva in tara asta, suntem ca un foc de paie...ne meritam soarta
 • -1 (1 vot)    
  Inregistrare pirat la Presedintie? (Marţi, 11 mai 2010, 16:56)

  Rex [anonim]

  Nu cred ca cineva din Guvern sau Parlament a inregistrat mesajul Presedintelui si l-a trimis presei. Ar fi o mare bila neagra pentru SPP, care nu a oprit la intrare dispozitivele de inregistrare neautorizate. Desigur, mesajul a foar trimis cu buna stiinta catre presa. Scopul? Probabil acela de a mai dezamorsa situatia creata de trusturile de presa, care au creat o atmosfera de panica si pesimism in randul populatiei, legate de masurile de austeritate anuntate de Presedinte. In rest, mesajul dlui Basescu contine informatii perfect reale si arhi-cunoscute.
 • -2 (2 voturi)    
  Nu Basescu e de vina (Marţi, 11 mai 2010, 16:58)

  Doru [anonim]

  Eu nush ce aveti voi toti cu Basescu. Imi pare rau ca voi chiar nu vedeti ca a inceput reforma statului. Oi fi eu nebun dar va invit sa vedeti:

  http://www.youtube.com/watch?v=gqRQf_jzjrc

  http://www.youtube.com/watch?v=E8SQWJgkXR0&feature=related

  Deci nu inteleg ce este in capul vostru? Ce va doriti voi de fapt? Sa fim seriosi si sa linsam toti parlamentarii, judecatorii, profesorii, medicii, elevii, pensionarii, nou-nascutii, studentii si toti cei care sunt impotriva reformei. Ce naiba! Reformarea statului tre' sa continue.
  Succes, Base. Nu te uita la ei!
 • -1 (1 vot)    
  Comentarii politice (Marţi, 11 mai 2010, 18:11)

  Cristi [anonim]

  Din pacate internetu nu a ramas neafectat de interesul partidelor de a mai castiga cativa sustinatori. Imi pare sincer rau ca marea majoritate a comentariilor postate aici seamana cu ceea ce vad si aud si citesc in declaraiile oamenilor politici de pestetot prin presa. Eu cred ca presedintele merita sa fie respectat pentru ceea ce spune, mai ales ca articolul acesta are un ton si un continut foarte rar intalnit la oamenii politici. Si poate ar trebui sa va respectati si voi intre voi cei ce va sustineti cu atata ardoare adversitatea unii fata de altii, sa nu va mai legati atata de ce fac adversarii vostrii politici si sa incepe-ti sa va prezentati solutiile intr-un mod civilizat. Sun convins ca am aveam un viitor mai stralucit astfel. Pentru ca situatia in care a este tara noastra putea fi doar consecinta unei prostii grave care nu cred ca se gaseste in Romania, insa pofta dumneavoastra pentru 'putere' a putut-o inlocui. Sa le dea Dumnezeu intelepcine si intentii bune celor ce ne conduc pentru a ne putea asigura un viitor mai bun. Apreciez realismul discursului domnului presedinte, macar nu minte... cred :).
 • +2 (2 voturi)    
  credeti, popor, ...si inchinati-va (Marţi, 11 mai 2010, 19:34)

  EBA [anonim]

  Eu chiar sunt convins ca Besescu vrea ca PD-ul sa castige si-n 2012!!!
  Fara Udrea n-ar fi deloc mishto pentru El presidente!
  Oare ce-o sa faca singur pana'n 2015?

  Pentru asta le da un sfat sincer:
  "Nu mai furati ...si logic ca tara va iesi din criza!
  ...iar poporul, cu diaspora si turistii electorali, o sa va voteze din nou!" ;)
 • +1 (1 vot)    
  vor urma proteste ale populatiei in nr foarte mare (Miercuri, 12 mai 2010, 14:36)

  Vom ajunge ca grecii!!! [anonim]

  ceea ce au facut pensionarii azi, 12.05.2010 e nimica toata !!!
 • 0 (0 voturi)    
  Romanii NU AU ''verisori'' peste Oc. Atlantic! (Vineri, 14 mai 2010, 1:15)

  Tatiana [anonim]

  Cine naiba v-a dat mana libera sa copiati toate nazbatiile de la Irlanezi si englezi ( auzi la ei, programul ''pampersii...''???DA , e adevarat, ei platesc o caruta de bani prin ajutoare banesti sociale de tot felul DAR diferenta dintre noi si ei este ca noi nu avem ''verisorii'' asa cum au irlandezii peste Oc. Atlantic ( unul in 4 americani este de origine irlandeza) deci pe ei are cine sa-i imprumute in cazul in care devin falimentari , NOI NU !!!
 • 0 (0 voturi)    
  eu nu înțeleg ... (Sâmbătă, 15 mai 2010, 19:39)

  totedati [anonim]

  eu nu înțeleg de ce trebuia să fie privată și secretă discuția aia ...

  ce spune băselu' aici e ceea ce marea majoritate vede și știe de mult timp ... deaia l-am votat să se ocupe de problemă

  nu e nimic rușinos să admiți că sunt probleme mari, că parlamentarii puterii la fel de inconștienți ca și cei ai opoziției sau făcut că nu pricep prin ce criză trecem și au cheltuit și risipit și furat și în 2009 la fel ca în 2008 și că tăierea bruscă, brutală, rapidă și nediferențiată a tuturor pensiilor si salariilor bugetarilor e o soluție de avarie, din cauza faptului că nu sa făcut ce trebuia făcut în 2009 și cele 4 luni din 2010 ...

  lucrurile astea sunt evidente, toată lumea le vede ... respect pentru marinel că le spune verde în față ce crede el despre ei ... deasta l-am ales, pentru că nu are probleme cu dat șuturi în fund oricui nu pricepe că ordinul e ordin și nu se discută, se execută ...

  micul napoleon de dâmbovița are însă o singură problemă ... a fost ales acum 6 ani nu în 2010 ... ce a zis acum trebuia să spună din ianuarie 2009 și nu să aștepte să ne prindă mijlocul lui 2010 pentru a constata că suntem conduși de o clasă politică iresponsabilă ...
 • 0 (0 voturi)    
  eu nu înțeleg ... (Sâmbătă, 15 mai 2010, 19:41)

  totedati [utilizator]

  ce spune băselu' aici e ceea ce marea majoritate vede și știe de mult timp ... deaia l-am votat să se ocupe de problemă

  nu e nimic rușinos să admiți că sunt probleme mari, că parlamentarii puterii la fel de inconștienți ca și cei ai opoziției sau făcut că nu pricep prin ce criză trecem și au cheltuit și risipit și furat și în 2009 la fel ca în 2008 și că tăierea bruscă, brutală, rapidă și nediferențiată a tuturor pensiilor si salariilor bugetarilor e o soluție de avarie, din cauza faptului că nu sa făcut ce trebuia făcut în 2009 și cele 4 luni din 2010 ...

  lucrurile astea sunt evidente, toată lumea le vede ... respect pentru marinel că le spune verde în față ce crede el despre ei ... deasta l-am ales, pentru că nu are probleme cu dat șuturi în fund oricui nu pricepe că ordinul e ordin și nu se discută, se execută ...

  micul napoleon de dâmbovița are însă o singură problemă ... a fost ales acum 6 ani nu în 2010 ... ce a zis acum trebuia să spună din ianuarie 2009 și nu să aștepte să ne prindă mijlocul lui 2010 pentru a constata că suntem conduși de o clasă politică iresponsabilă ...
 • 0 (0 voturi)    
  naivitate? (Duminică, 16 mai 2010, 16:54)

  vercingetorix [anonim]

  naivitate ,rea-credinta,inconstienta, demagogie, partizanat...ce tot vorbiti aici? in ce lume traiti? vorbe, vorbe...de fapt pentru situatia actuala de vina este burebista...cand a fost actualul presedinte a fost ales a confundat tara cu un vaporas. daca nu a stiut sa-l gospodareasca vaporasul s-a gaurit, acum ia apa si se scufunda.cred ca a mai dat si el cateva gauri sa se scufunde mai repede poate primeste vre-o asigurare...nimic, nimic.oamenii de valoare ori au plecat ori au murit .au ramas ..cine se vede


Abonare la comentarii cu RSS
Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by