Secretarul general al PSD, Liviu Dragnea, a declarat, miercuri, inaintea sedintei CExN, ca nu a demisionat de la conducerea MAI din aceleasi motive ca si predecesorul sau, Gabriel Oprea, informeaza Mediafax.

Reactia vine dupa ce luni seara, la B1 TV, presedintele Traian Basescu a declarat ca poate social-democratul va spune vreodata "in mod real" de ce a renuntat la Interne.

Intrebat daca poate confirma ceea ce a spus seful statului, ca ar fi demisionat de la MAI din aceleasi motive ca si Gabriel Oprea, Dragnea a raspuns: "Categoric nu".

El nu a dorit sa faca alte comentarii referitoare la demisia sa de la conducerea MAI si a declaratiilor facute de presedintele Traian Basescu, luni seara, la B1 TV, precizand ca a spus suficient pe acest subiect.

Presedintele Traian Basescu a declarat, luni seara, la B1 TV, ca, daca social-democratul Liviu Dragnea nu va spune public, la un moment dat, de ce a demisionat de la conducerea Internelor, atunci ii va aminti chiar el motivele.

Basescu a sustinut ca Gabriel Oprea si Liviu Dragnea au refuzat sa faca "un joc al unor numiri la structuri de siguranta a statului, asa cum sunt ele, servicii departamentale, nu servicii nationale". "Nimeni nu se intreaba de ce doi ministri au plecat. Mai ales, toata lumea uita de Dragnea, care a stat 7 zile ca ministru de Interne, dupa care a venit la mine, dandu-mi explicatia de ce isi prezinta demisia", a spus Basescu.

La conducerea Ministerului s-au succedat, la inceputul anului 2009, pentru perioade foarte scurte, Gabriel Oprea si Liviu Dragnea, amandoi preferand sa demisioneze, fara a oferi explicatii concludente, in scurt timp de la preluarea mandatelor.