Biroul Permanent al Senatului a decis, marti, infiintarea unei Comisii parlamentare care sa verifice contractele incheiate de Ministerul Transporturilor, transmite Agerpres. Propunerea de infiintare a comisiei a fost facuta de catre PSD.

Senatorul PSD Sorin Bota a depus in februarie, la Biroul Permanent, o solicitare privind investigarea conditiilor in care au fost incheiate contractele de catre minister incepand cu anul 2004. Potrivit documentului, Comisia de ancheta ar urma sa investigheze modul in care s-au incheiat si modificat contractele pentru Autostrada Transilvania, pentru tronsonul Moara Vlasiei-Ploiesti, pentru o serie de lucrari de modernizare si reabilitare a unor drumuri nationale. Comisia va investiga si cauzele pentru care nu s-au demarat lucrarile la tronsonul de autostrada Deva-Orastie. Buta a solicitat extinderea investigatiilor si asupra activitatii Directiei de Finantari Externe din Ministerul Transporturilor si Infrastructurii, precum si asupra departamentelor din cadrul CNADNR care se ocupa de absorbtia fondurilor europene.

Solicitarea a fost aprobata, in principiu, in urma cu o luna, iar grupurile parlamentare au trebuit sa nominalizeze reprezentanti in Comisie, in functie de algoritm. Pana marti, doar PSD si PD-L au nominalizat cate trei, respectiv doi reprezentanti.

In reuniunea de marti a BP, la pronunerea PD-L s-a decis suplimentarea de la noua la 11 membri ai Comisiei, iar in urma acestei hotarari, grupurile politice urmeaza sa faca noi nominalizari.