Liberalii si social-democratii sunt invitati din nou, marti, la ora 18:00, la Palatul Cotroceni la consultari pe tema Parlamentului unicameral si a reducerii numarului de parlamentari. Luni, liderii celor doua partide au parasit consultarile cu Traian Basescu din cauza prezentei grupului parlamentarilor independenti.

Seful statului considera ca protestul lui Crin Antonescu si Victor Ponta face parte din "reactiile acestora de inceput", pentru ca sunt presedinti de partide proaspat alesi.

Cand presedintele a trimis invitatiile catre partidele parlamentare, nu se punea problema "ca presedintele sa-si cheme sustinatorii", a declarat presedintele PSD, Victor Ponta.

PNL va merge, marti, la consultarile cu presedintele Traian Basescu, a confirmat pentru Agerpres liderul formatiunii, Crin Antonescu.

Presedintele social-democrat Victor Ponta a declarat ca o delegatie a PSD va merge marti la consultari doar in conditiile in care presedintele Traian Basescu isi va respecta obligatiile de echidistanta fata de partidele politice.

"Daca dl Traian Basescu a inteles de ce am plecat astazi, ca din discursul sau nu rezulta ca a inteles, si daca isi respecta obligatia de echidistanta fata de partidele politice, da, vom merge la consultari. Doar in aceste conditii", a precizat luni seara, pentru Agerpres, Victor Ponta.