Razvan Theodorescu a demisionat luni din PSD. Fostul senator social-democrat si ministru al Culturii in guvernul condus de Adrian Nastase a declarat pentru Mediafax ca PSD a ajuns in derizoriu, dupa "circul" de la Congresul de sambata.

"Tot penibilul circului care a avut loc la acest Congres, cu aplaudaci naimiti, m-a facut sa imi dau seama ca partidul nu a invatat nimic din greselile sale, convingerea mea fiind ca eu nu mai pot sta intr-un astfel de partid, de care am fost profund atasat", a declarat Razvan Theodorescu. El a precizat ca decizia lui nu este legata de rezultatul alegerilor pentru presedintia PSD, care l-a impus pe Victor Ponta ca sef al partidului.

"Demisia mea nu are legatura cu alegerea noului presedinte, Victor Ponta, care este un om onorabil, banuiesc. Imi pare rau, dar eu nu mai pot sta intr-un astfel de partid. Credeam ca acest Congres va fi o zguduitura extraordinara. Faptul ca a fost schimbat Mircea Geoana nu inseamna nimic. Circul si tot ce s-a prezentat in presa, de la oameni naimiti sa aplaude si vrajitoare, m-au convins sa demisionez. Credeam ca flacara violeta si atacurile energetice au fost un episod peste care s-a trecut, dar am constatat ca, de fapt, partidul a intrat in derizoriu", a explicat Theodorescu.

Fostul social-democrat a precizat ca nu si-a mai platit cotizatia de doi ani. Intrebat daca a luat decizia inscrierii intr-un alt partid, Theodorescu a precizat ca deocamdata nu s-a gandit la asa ceva. "Raman un om puternic atasat valorilor de stanga. Deocamdata stau si astept sa vad ce se va intampla in perioada urmatoare. Raman om de stanga si astept sa vad ce oameni sunt in diverse zone. Daca nu, raman la studiile mele", a explicat el.