Nati Meir a fost trimis marti in judecata, in stare de arest preventiv, pentru savarsirea infractiunii de inselaciune in forma calificata, anunta Parchetul de pe langa Tribunalul Bucuresti, intr-un comunicat de presa.

Nati Meir este acuzat ca, in perioada ianuarie - octombrie 2009, "profitand de ascendentul moral pe care il avea, creat prin pozitiile publice detinute, respectiv de fost deputat in Parlamentul Romaniei si candidat la Presedintia Romaniei", a indus in eroare mai multe persoane, carora le-a creat un prejudiciu total de 444.235 lei.

"Inculpatul s-a prezentat partilor civile ca fiind o persoana cu putere financiara care ofera imprumut sume mari in valuta, cu garantii imobiliare, si le-a aratat acestora in momentul incheierii contractelor de imprumut ori pe parcursul derularii acestora, un rucsac plin cu valuta falsa", potrivit sursei citate.

Procurorii au decis insa sa renunte la urmarirea penala pentru infractiunea de detinere si punere in circulatie de valori straine falsificate, in conditiile in care "bancnotele folosite ca mijloace frauduloase, continand mentiunea 'specimen', nu puteau fi considerate ca avand putere de circulatie".