Liderul PNL Crin Antonescu i-ar fi spus lui Calin Popescu Tariceanu, cand acesta i-a anuntat pe liberali ca a fost sunat de Traian Basescu si a propus o guvernare comuna cu PDL, ca el este presedintele si ia decizii impreuna cu BPC, adaugand ca, daca vrea guvernare cu PDL, e liber sa plece la PDL.

Surse din PNL au declarat, luni seara, pentru Mediafax ca presedintele partidului Crin Antonescu si fostul lider Calin Popescu Tariceanu au avut o discutie aprinsa in Biroul Permanent Central pe subiectul eventualei guvernari comune cu PDL.

Conform surselor citate, cel mai dur a fost Antonescu, acesta reactionand vehement dupa ce l-a auzit pe Tariceanu spunand ca a fost sunat de Traian Basescu in vederea constituirii unei formule guvernamentale cu PDL, dar mai ales dupa ce fostul premier a inceput sa pledeze pentru o astfel de idee.

"M-a sunat Traian Basescu si mi-a propus un Guvern PNL-PDL. Ar trebui sa luam in consideratie acest lucru, e cel mai bine pentru noi sa contribuim la guvernarea Romaniei", ar fi spus Tariceanu.

Conform surselor citate, Antonescu, dupa ce a ascultat discursul lui Tariceanu, ar fi replicat: "Eu sunt presedintele PNL si eu iau decizii impreuna cu BPC. Nu vreau sa predau partidul lui Traian Basescu. Daca vrei sa predai partidul PD-ului, esti liber sa te duci tu la PD".

Pe de alta parte, sursele participante la BPC au mentionat ca dezbaterea de la aceasta reuniune a fost mai degraba "o ciorovaiala", din care s-au desprins doua extreme: una privind intrarea la guvernare, sustinuta de Tariceanu si presedintele PNL Botosani, Florin Turcanu, iar cealalta, impartasita de Antonescu, Orban, Stroe, Nicolai, Stavarache si altii, referitoare la ramanerea in opozitie si refuzarea unei colaborari cu PDL.

Potrivit surselor citate, pozitia exprimata de majoritatea liderilor PNL ar fi fost ca liberalii nu trebuie sa aiba nicio colaborare cu PDL.