Presedintele PD-L Sfantu Gheorghe, Dan Manolachescu, a declarat pentru Agerpres ca Traian Basescu are aproximativ 20% din sufragiile electoratului, un 'scor istoric' pentru organizatia judeteana, care nu a reusit pana acum sa depaseasca niciodata 15%, scrie scrie Agerpres.

In opinia acestuia, succesul se datoreaza atat personalitatii lui Traian Basescu, faptului ca PD-L a sprijinit proiectele autoritatilor locale si a 'pompat' foarte multi bani in infrastructura judetului Covasna in ultimul an, dar si campaniei in limba maghiara pe care a derulat-o in judet.

'Am adus multi bani in zona, Basescu e iubit de maghiari iar campania electorala, cu ziar, afise si fluturasi, orientata spre electoratul de limba maghiara e limpede ca a avut succes', a declarat Manolachescu.

Liderul PNL Sfantu Gheorghe, Madalin Guruianu, a confirmat si el faptul ca numaratoarea paralela facuta de liberali indica aceeasi ordine a candidatilor in judetul Covasna.

Acesta s-a aratat insa sceptic in privinta rezultatului inregistrat la nivel national, spunand ca s-ar putea ca luni dimineata, dupa numaratoarea finala a voturilor, 'sa ne trezim cu o alta finala', in care vor juca Basescu si Antonescu.

'Sunt foarte putine judete care il dau pe Geoana peste Crin', a declarat increzator Guruianu.