"Plombe puse in jurul greilor din PDL, niste tinerei care se lasa ademeniti de o oferta de trei zile" - a fost prima reactie a liderului social-democrat Mircea Geoana dupa anuntarea numelor tehnocratilor de pe lista noilor ministri propusi de premierul desemnat.

  • "Greii din PDL, cei cu indemanare la alegeri, cei cu indemanare la adunarea de resurse, cei cu indemanarea la organizarea campaniei domnului Basescu au ramas nestingheriti pe pozitii, nu pacalesc pe nimeni" , a comentat Mircea Geoana, citat de NewsIn.

In plus, Mircea Geoana a tinut sa dea asigurari ca "Ramane cum am stabilit", iar Guvernul Croitoru nu va primi votul majoritatii parlamentare alcatuite din PSD+PC, PNL si UDMR.

Declaratia lui Mircea Geoana vine dupa ce 7 componenti ai Cabinetului Boc apar si pe lista de ministri a lui Lucian Croitoru, iar 4 dintre acestia sunt lideri importanti ai PD-L: Vasile Blaga, Adriean Videanu, Radu Berceanu, si Gheorghe Pogea.

  • UDMR: Nu vom vota Guvernul Croitoru in Parlament

Si liderul UDMR, Marko Bela, a anuntat ca parlamentarii Uniunii nu vor da votul de investitura Cabinetului Croitoru, potrivit NewsIn.

  • "Ma intereseaza ce fel de guvern a reusit domnul Croitoru sa constituie, sa propuna Parlamentului. Ne intereseza ideea de structura a Guvernului, persoanele care si-ar asuma functii de ministri, dar, in continuare, trebuie sa va spun ca UDMR isi sustine candidatul, impreuna cu celelalte formatiuni politice, domnul Klaus Johannis. Având aceasta sustinere a unui alt candidat, care in aceasta perioada ar fi fost cel mai potrivit, nu vom putea vota guvernul propus de domnul Croitoru", a anuntat Marko Bela.
  • Relu Fenechiu: Guvern facut pentru campania electorala a lui Basescu

"E de fapt Guvernul Basescu, nu e Guvernul Croitoru. Bineinteles ca Basescu si-a lasat in Guvern oamenii care i-ar fi creat probleme daca i-ar fi dat afara Blaga, Videanu, Berceanu. Acestia sunt oamenii care trebuie sa rezolve si problemele de partid pana la sfarsitul campaniei electorale si in rest a incercat sa nominalizeze ministrii care au o imagine buna dar care sub nicio forma nu vor putea gestiona ministerele pe care le au", este de parere Relu Fenechiu, vicepresedinte PNL, potrivit Mediafax.

El a mai adaugat ca Elena Udrea nu face parte din noul Cabinet, fiind sacrificata de Traian Basescu din cauza ca i-ar aduce "prejudicii de imagine" si a subliniat ca noul Guvern nu are sanse sa treaca de Parlament.

La randul sau, liderul PNL Crin Antonescu a anuntat in repetate randuri ca liberalii il sustin pe Klaus Johannis si nu vor valida, in Parlament, un alt premier.

De altfel, parlamentarii, mai putin cei PDL, au votat, miercuri, o declaratie comuna in care ii cereau sefului statului sa renunte la desemnarea lui Lucian Croitoru si sa il numeasca, in locul acestuia, pe primarul Sibiului, Klaus Johannis.