Deputatul democrat-liberal Sever Voinescu va fi purtatorul de cuvant al candidatului Traian Basescu in campania pentru alegerile prezidentiale, transmite NewsIn, citand surse din PD-L. Anuntul a fost facut de seful statului care a participat, miercuri dimineata, la sedinta Colegiului PD-L.

Potrivit informatiilor, Traian Basescu a spus ca, pe perioada campaniei electorale prezidentiale, Sever Voinescu va fi purtatorul sau de cuvant pentru postura de candidat. In acelasi timp, Valeriu Turcan va ramane purtatorul de cuvant al presedintelui, la Palatul Cotroceni.

Pe de alta parte, presedintele democrat-liberal, Emil Boc, a declarat, referindu-se la Traian Basescu: "candidatul sustinut de PD-L va castiga alegerile pentru presedintia Romaniei!".

Boc a anuntat la finalul reuniunii Colegiului director al PD-L ca formatiunea sa si-a reafirmat sprijinul pentru Basescu in cursa pentru Palatul Cotroceni. Boc a spus si ca democrat-liberalii au aprobat forma finala a strategiei de campanie pentru prezidentiale.

De altfel, seful statului a participat miercuri la sedinta Colegiului Director al PD-L. El a explicat ca astazi urmeaza sa isi depuna oficial candidatura la BEC si a dorit sa le multumeasca democrat-liberalilor pentru sprijinul politic dar si sa ii asigure ca va castiga alegerile.