Curtea Constitutionala a amanat pentru 28 octombrie discutarea sesizarii formulate de PNL si UDMR privind neconstitutionalitatea Legii de restructurare a agentiilor din subordinea Guvernului.

Sesizarea fost depusa pe 23 septembrie de viceliderul grupului parlamentar al PNL de la Camera Deputatilor, Eugen Nicolaescu, si urma sa fie dezbatuta miercuri.

Liberalii acuza 'abuzuri incalificabile' ale cabinetului Boc, care a dat dovada de graba si superficialitate atunci cand si-a asumat raspunderea.

Eugen Nicolaescu a identificat si un alt posibil element neconstitutional si anume articolul care prevede ca sefii autoritatilor si institutiilor publice au obligatia de a diminua cheltuielile de personal, in medie cu 15,5% lunar, in perioada octombrie - decembrie 2009, indiferent de modul de finantare - precizeaza Agerpres.

In urma incheierii procesului de restructurare initiat de Guvern, in cele 112 agentii guvernamentale vor mai ramane in functiune aproximativ 33.900 de posturi din cele 43.268 existente la 1 august 2009, fara sa fie luate in calcul posturile din cele 50 de societati comerciale de la Ministerul Economiei care se vor restructura.