Democrat-liberalii spera ca motiunea de cenzura depusa de liberali sa nu treaca in Parlament. "PD-L este optimist si crede ca voturile parlamentarilor responsabili din celelalte partide nu vor declansa o criza si vor face ca aceasta motiune sa nu treaca". Declaratia ii apartine vicepresedintelui democrat-liberal Gheorghe Flutur, care a declarat la finalul sedintei de guvern ca membrii Executivului au vorbit despre marile prioritati ale tarii si despre campania pentru alegerile prezidentiale.

Nimic despre demisia guvernului, vehiculata duminica de surse de la conducerea PD-L. "Nu s-a luat in calcul demisia Executivului. Guvernul Boc merge pana la capat, pentru ca Romania trebuie guvernata", a precizat Flutur.

In ceea ce priveste agenda discutiilor, printre subiectele abordate s-a numarat asigurarea caldurii pentru iarna, medicamentele compensate si subventiile in agricultura.

Liberalii au depus, in 6 octombrie, la Parlament motiunea de cenzura intitulata "11 impotriva Romaniei". Motiunea este semnata de parlamentarii PNL, UDMR si de sapte reprezentanti ai PSD. Textul motiunii a fost citit, joi, in plenul Camerelor reunite ale Parlamentului, dezbaterea si votul urmand sa aiba loc marti.