PDL conteaza pe UDMR si pe reprezentantii minoritatilor, dar si pe parlamentari PNL si PSD, la votul motiunii de cenzura, democrat-liberalii dorind cooptarea Uniunii la guvernare, au declarat, duminica, surse din PDL, citate de Mediafax.

Potrivit surselor citate, PDL conteaza pe aproximativ 60 de parlamentari care sa voteze, alaturi de senatorii si deputatii democrat-liberali, impotriva motiunii de cenzura, ceea ce ar duce la respingerea acesteia in Parlament.

Liderii PDL Emil Boc, Vasile Blaga si Adriean Videanu au discutat, duminica, la sediul central PDL, cu liderii UDMR Marko Bela, Kelemen Hunor si Laszlo Borbely. Acesta din urma a declarat ca Uniunea prefera, daca motiunea trece, acest Guvern sa continue pana la prezidentiale.

Borbely a precizat ca UDMR nu doreste ca in acest moment sa existe instabilitate politica si ca ar prefera ca acest Guvern, in formula actuala, "cu aripile taiate", sa-si continue mandatul pana dupa prezidentiale, cand, in mod normal, se va forma un nou Guvern.

Liberalii au depus, in 6 octombrie, la Parlament motiunea de cenzura intitulata "11 impotriva Romaniei". Motiunea este semnata de parlamentarii PNL, UDMR si de sapte reprezentanti ai PSD. Textul motiunii a fost citit, joi, in plenul Camerelor reunite ale Parlamentului, dezbaterea si votul urmand sa aiba loc marti.