Cred ca o sa fac o rubrica permanenta din aceste intrebari, poate - cine stie - voi avea prilejul sa citesc si raspunsurile la ele, nu doar sa le las la nivel retoric. Prima intrebare pentru Dan Nica: daca isi poate acoperi afirmatiile despre fraudarea alegerilor, scrie Doc, pe blogul lui.

Motivul, real sau nu, pentru care a fost demis e dat de declaratiile sale privind pregatirea unei fraude electorale. Aici, si o parte si cealalta sunt de acord, doar ca intr-o parte declaratiile fostului ministru sunt considerate iresponsabile; in cealalta parte fostul ministru si liderul sau de partid spun ca dl Nica devenise un obstacol in calea fraudarii alegerilor si pentru asta a fost schimbat.

Razboiul declaratiilor ma lasa rece, ce vreau eu sa stiu de la cel care a facut acuzatia, si are prin urmare sarcina de a o proba, este daca poate sa faca acest lucru. Daca poate prezenta ceva concret in favoarea ei.

A avut o tentativa afirmand ca nu mai exista autobuze de inchiriat in ziua alegerilor, afirmatie demonstrata de presa a fi falsa. Poate a exagerat, nu stiu - dar in acest caz trebuie sa aiba o proba cat de mica, dar palpabila pentru acuzatia pe care a facut-o.

A doua intrebare este ce masuri a luat sau a initiat, in calitate de titular la MAI, atat pentru prevenirea fraudei cat si pentru expunerea ei si a autorilor odata ce ar fi fost infaptuita.

Aceeasi ultima intrebare si pentru Vasile Blaga, noul ministru de Interne. Sunt absolut de acord ca o astfel de acuzatie e grava si ca e o dovada de iresponsabilitate din partea unui ministru sa o arunce fara probe. Asa cum spuneam in articolul trecut, institutiile nu trebuie sa devina victime in lupta politicienilor. Alegerile sunt o institutie fundamentala a unui sistem democratic; nu doar desfasurarea lor corecta pastreaza integritatea institutiei, ci si increderea electoratului in corectitudinea lor.

Prin urmare, ce masuri intentioneaza noul ministru atat pentru prevenirea fraudei cat si pentru expunerea ei si a autorilor odata ce ar fi fost infaptuita?

Comenteaza pe Inventarul stricaciunilor politice.