Senatorul PNL Teodor Melescanu face apel la clasa politica sa dea dovada de unitate si sa sustina formarea unui guvern tehnocrat, avertizand ca, in caz contrar, Romania risca sa intre intr-o criza care va dura multi ani.

"Sa dam impreuna o sansa Romaniei prin sprijinirea unui guvern de larga sustinere parlamentara. Un guvern tehnocrat care sa aiba ca misiune Salvarea economica a Romaniei. Nu este timpul experimentelor politice. Esecul nu este o optiune", afirma fostul ministru al Apararii, intr-o scrisoare deschisa adresata clasei politice, semnata 'Teodor Melescanu, om politic'.

Vicepresedintele PNL sustine ca miza actuala "nu este destinul unor oameni politici sau al unui partid", ci "traiul de zi cu zi al romanilor si viitorul de maine al Romaniei".

Teodor Melescanu sustine ca, in conditiile in care Romania traverseaza un moment de cumpana, "in care provocarile la adresa guvernarii, oricare ar fi ea, sunt extrem de complexe si in acelasi timp extrem de urgente" este nevoie mai mult ca oricand de responsabilitate si de echilibru.

"Este nevoie de amanarea bataliilor orgoliilor personale si a conflictelor intereselor de grup pentru binele celor care ne-au votat si care astazi asteapta altceva de la noi: dezbateri reale si masuri concrete care sa ofere sansa unui trai mai bun, un deziderat la care orice roman are dreptul nu doar sa aspire, dar si sa aiba acces", spune el, in apelul catre clasa politica.

In opinia sa, daca actuala clasa politica rateaza acest moment, "Romania nu va depasi criza: "Romania va risca sa intre in criza pentru multi ani. Vom purta toti povara unei Romanii saracite si indatorate. Avem insa si o imensa sansa. Avem sansa de a arata ca, la 20 de ani de la Revolutie, avem o clasa politica matura".