Premierul Emil Boc le-a dat asigurari ambasadorilor UE acreditati la Bucuresti ca Romania va respecta toate angajamentele asumate fata de FMI si CE, in ciuda evenimentelor politice interne din ultimele zile. De asemenea, prim-ministrul a asigurat ca echipa guvernamentala va fi completata "potrivit procedurilor constitutionale", se arata intr-un comunicat remis joi de Guvern.

Premierul Emil Boc a avut joi, la Palatul Victoria, o intalnire cu ambasadorii statelor membre UE la Bucuresti. La intalnire au mai participat ministrul Finantelor, Gheorghe Pogea si ministrul Justitiei, Catalin Predoiu.

"Seful Executivului a dat asigurari ca, in ciuda evenimentelor politice interne din ultimele zile, Romania isi va respecta toate angajamentele financiare asumate in fata institutiilor internationale, respectiv FMI si Comisia Europeana. Guvernul isi va continua proiectele incepute si va duce la bun sfarsit legea privind reforma pensiilor si pe cea a responsabilitatii fiscale", a declarat Boc in cadrul intrevederii.

Premierul a subliniat ca Executivul isi va continua activitatea ca si pana acum, iar echipa guvernamentala va fi completata, potrivit procedurilor constitutionale.