Presedintele Traian Basescu a declarat luni ca nu a primit nicio solicitare din partea premierului Boc de remaniere a ministrului de Interne si ca, daca va fi solicitat sa aiba o intalnire cu PSD si PDL, "isi va face timp" pentru aceasta. "Este bine ca ambele partide sa-si bage repede picioarele in apa rece", a comentat Basescu, citat de NewsIn.

Basescu a adaugat ca personal crede ca, in toate actiunile celor doua partide, trebuie sa domine responsabilitatea.

Explicandu-i-se ca PSD a solicitat deja o mediere in privinta situatiei create, seful statului a raspuns: "Vom vedea!".

"Imi pare rau ca nu sunt atat de bine informat ca ziaristii, eu am fost in sedinte", a adaugat presedintele amuzat.

Seful statului a facut aceasta declaratie la finalul intalnirii de la Cotroceni cu omologul sau azer, Ilham Aliyev.

Update: Liderul PSD, Mircea Geoana, a replicat: "Atunci, sa si le bage si dansul in aceeasi apa".

Depunerea demisiilor in bloc a ministrilor PSD si iesirea de la guvernare, sau reconfirmarea lui Dan Nica in functia de ministru de Interne. Acestea sunt cele doua scenarii discutate in BPN al PSD, dupa ce Emil Boc l-a revocat din functie pe Nica. "Daca premierul nu intelege ce-si asuma, il vom face raspunzator pe presedintele Basescu, care a girat aceasta miscare...", a declarat purtatorul de cuvant al PSD. Si Dan Nica a declarat ca "acest atac arunca Romania intr-o criza politica fara precedent, suprapusa peste criza economica".

Surse de la varful PSD au declarat pentru HotNews.ro ca PSD va opta cel mai probabil pentru iesirea de la guvernare.

Premierul Emil Boc a anuntat, luni dimineata, coalitia PSD-PD-L ca il va remania pe ministrul de Interne social-democrat, Dan Nica. PSD are la dispozitie 24 de ore pentru a face o noua propunere pentru aceasta functie. Daca PSD nu nominalizeaza nicio persoana, primul ministru va recurge la numirea unui ministru interimar, a subliniat Emil Boc.

Argumentele primului ministru pentru demiterea lui Dan Nica:

  • Siguranta cetatenilor s-a deteriorat grav in ultimul an, oamenii se simt amenintati pe strada si in casa.
  • Am solicitat informatii de la ministrul de interne legate de faptul ca nu mai exista autocare de inchiriat in perioada alegerilor prezidentiale si aceste afirmatii nu s-au putut confirma.
  • Afirmatiile au fost fara niciun fel de acoperire - o afirmatie grava ce pune sub semnul intrebarii legitimitatea alegerilor prezidentiale.
  • Rata infractionalitatii a crescut cu cel putin 13% in acest an.
  • Strada a fost scapata de sub control.