Guvernul a decis sa nu modifice niciuna dintre conditiile care vizeaza candidatura la functia de presedinte al Romaniei, iar regulile care sunt in momentul de fata raman in continuare valabile, a anuntat miercuri premierul Emil Boc. Astfel, nu se va schimba numarul de semnaturi necesare unui persoane pentru a candida si nici nu se va introduce depunerea obligatorie a vreunei sume de bani pentru a intra in cursa electorala.

  • "Am discutat astazi intr-o prima formula actul normativ care sa vizeze modalitatile tehnice pentru procedura de alegere a presedintelui Romaniei. Decizia Guvernului este foarte clara: nu se modifica niciuna din conditiile care vizeaza candidatura la functia de presedinte al Romaniei, nici conditiile legate de numarul de semnaturi, nici conditiile legate de cautiune sau numarul de salarii minime necesare."
  • "Regulile care sunt in momentul de fata raman in continuare valabile. Si daca vreodata se va pune in discutie modificarea acestor conditii de accedere la functia de presedinte al Romaniei, altele decat cele prevazute in Constitutie, trebuie discutate numai dupa alegerile viitoare, sa fie cunoscute conditiile cu multi ani inainte si nu in anul in care au loc alegerile prezidentiale."
  • "Modificarile care urmeaza a fi operate in Legea alegerilor prezidentiale se refera modalitatile tehnice care vizeaza organizarea sectiilor de votare, avand in vedere ca acele prevederi care se aplicau la Legea alegerilor prezidentiale din fosta lege a alegerilor parlamentare nu mai sunt in vigoare pentru ca s-a introdus votul uninominal."