"Guvernul isi va asuma pe 2 septembrie raspunderea pe proiectul Legii salarizarii unice, celei privind restructurarea agentiilor guvernamentale, proiectul de lege privind interzicerea cumulului pensiilor cu salariile la stat si pe legile educatiei", a declarat premierul Emil Boc, la finalul sedintei coalitiei de guvernare de luni.

"Proiectul Legii salarizarii unice trebuie finalizat pana la 19 august si sunt increzator ca ne vom prezenta in fata Parlamentului la 2 septembrie", a spus premierul, adaugand ca, in ceea ce priveste proiectul restructurarii agentiilor guvernamentale, ministrii vor prezenta miercuri, in sedinta de Guvern, actele normative.

"Ne vom pune de acord cu acestea intr-un proiect de lege cu care ne vom duce in fata Parlamentului", a spus Boc, care s-a declarat convins ca va obtine aprobarea Parlamentului. "Nu vrem sa aiba aceeasi soarta ca proiectul de lege privind interzicerea cumulului pensiei cu salariul. Ori va trece, ori Guvernul pleaca acasa", a spus seful Executivului.

Referitor la legile educatiei, premierul a declarat: "discutam de doi ani de zile pe legile educatiei, am cerut 14 august termen pentru finalizarea acestor legi. Incepe anul scolar si trebuie ca aceasta reforma sa fie incheiata, ca oamenii, copiii, parintii sa stie foarte clar ce-i asteapta in urmatorii 10-15 ani in domeniul educatiei".

"Daca coalitia nu poate adopta aceste legi, nu isi justifica existenta", a declarat premierul, afirmand ca "aceste legi nu trebuie facute fiindca ne cere cineva, ci ele sunt esentiale pentru Romania".