Primarul municipiului Constanta, Radu Mazare, intrebat intr-o conferinta de presa despre dezvaluirile facute de HotNews.ro pe marginea contractelor de 800.000 de euro de la Primarie pentru achizitia de stiri pozitive, a declarat: “I-am spus ca o sa ma pupe in fund si pe mine”. Radu Mazare s-a aratat indignat de faptul ca HotNews.ro a publicat un material care arata cum a cheltuit 800.000 de euro din bugetul Primariei pentru a cumpara publicitate de la o televiziune patronata de partenerii sai de afaceri. HotNews.ro a urmarit interesul public al cheltuirii banilor publici de catre politicienii aflati in functii de conducere, la fel cum am facut-o si in cazul ministrilor Elena Udrea sau Sorina Placinta.

Audio Radu Mazare:

Radu Mazare

Asculta mai multe audio Politica

Primarul Radu Mazare a sustinut marti, 4 august, o conferinta de presa pentru a da explicatii dupa ce ANI a anuntat ca primarul Constantei este in stare de incompatibilitate. La finalul conferintei, intrebat de jurnalistii prezenti despre contractele de publicitate facute publice de HotNews.ro saptamana trecuta, Radu Mazare s-a lansat intr-un sir de injurii la adresa HotNews.ro.

Mentionam ca am luat decizia de a face publice cuvintele jignitoare ale primarului Mazare dupa ce acesta s-a exprimat intr-un cadru public. In urma cu o saptamina, intrebat despre cheltuirea celor 800.000 de euro din bugetul Primariei pentru publicitate, Mazare a adresat reporterului HotNews.ro aceleasi injurii, la telefon, dar am considerat ca dialogul era nesemnificativ pentru fondul problemei. La acel moment, am preferat, din respect pentru cititorii HotNews.ro, sa prezentam doar informatiile legate de modul in care Mazare a cheltuit 800 000 de euro pentru contracte de publicitate prin care a achizitionat stiri pozitive.

HotNews.ro a urmarit interesul public in ceea ce priveste cheltuirea banilor publici. La fel am facut si in cazurile ministrului Sorina Placinta (PDL), acum cercetata de ANI, si a ministrului Elena Udrea (PDL) .

Revenind la conferinta de marti, 4 august, Radu Mazare a fost intrebat de reporterii prezenti despre contractele de publicitate si despre ancheta HotNews.ro publicata joi 30 iulie. Iata ce a raspuns acesta:

“Cei de la HotNews, care sunt o institutie de presa care il pupa in fund pe Basescu toata ziua, au facut o ancheta procurareasca (potrivit Dexonline.ro cuvantul procurareasca nu exista:) - n.red.), fara sa... Au facut o ancheta exact ca cei de la ANI fara sa ceara documente. Au facut-o cu rea-vointa exact ca procurorii de la DNA. Le-am spus ca stiu cine sunt, ca il pupa in fund pe Basescu si le-am urat si le-am spus ca o sa ma pupe si pe mine in fund pentru ceea ce ma cerceteaza. Ziaristu'-procuror care il pupa in fund pe Basescu a facut o ancheta rau-voitoare. I-am spus ca o sa ma pupe in fund si pe mine.”

Reamintim ca Joi 30 iulie, HotNews.ro a publicat articolul “Cum a platit Radu Mazare 800 de mii de euro bani publici catre televiziunea partenerilor de afaceri ca sa cumpere stiri si imagine pozitiva pentru Primaria Constanta”. Inainte de a publica articolul l-am sunat pe primarul Radu Mazare pentru a-i solicita un punct de vedere. Dupa discutia pe tema celor doua contracte de publicitate in valoare de 800 000 de euro, Radu Mazare a revenit telefonic cu urmatorul mesaj: “Alo, domnu' ziarist care il pupati in fund pe Basescu, stiti ceva? Sa ma pupati si pe mine in fund! Contractele mele sunt legale. Asta va transmit eu la HotNews: sa ma pupati in fund!”

Radu Mazare nu este singurul politician care injura sau intimideaza jurnalistii.

  • Traian Basescu: “Mai, pasarica, n-ai si tu treaba azi?”. 2007
  • Gigi Becali: “Hai, pa, jigodie!”, 2009
  • Ion Iliescu: “Mai animalelor” 1992, “Eu vad ca sint magari in presa” 2005