Emil Boc propune ca tinerii absolventi sa fie angajati in functie de performante, nu de vechime

de Alina Neagu     HotNews.ro
Sâmbătă, 23 mai 2009, 16:01 Actualitate | Politic


Premierul Emil Boc a anuntat sambata ca a cerut ministerelor ca in maximum doua saptamani sa vina cu un program prin care sa fie eliminata conditia vechimii la angajarea tinerilor absolventi, iar accentul sa fie pus pe performantele acestora, potrivit NewsIn.

"Am discutat si cu doamna ministru Monica Ridzi, am conceput si am solicitat ministerelor ca in maximum doua saptamani sa ne prezinte un program prin care sa fie eliminata conditia aceea a vechimii la angajarea in munca a tinerilor, pentru ca in acest moment este o bariera pentru ca tinerii sa isi ocupe un loc de munca, pentru ca oriunde se duc li se cer doi, trei, cinci, opt ani vechime. Va trebui sa punem accent pe performanta in primul rand si mai putin pe vechime, lucru pe care il vom avea in atentie si vom modifica actele legislative, astfel incat tinerii sa aiba mai usor acces in viata profesionala dupa terminarea facultatilor", a afirmat primul ministru, la Iasi, la lansarea candidatilor PDL la europarlamentare.

 • Emil Boc: Efectele crizei s-au diminuat

In ceea ce priveste criza economica, Emil Boc sustine ca efectele acesteia au inceput sa se diminueze incepand cu luna aprilie: "Pot sa va spun ca incepand cu luna aprilie exista unele semne incurajatoare ca lucrurile merg in directia buna. A inceput sa se stabilizeze cursul euro-leu, a scazut dobanda de referinta a Bancii Nationale, incasarile la bugetul de stat sunt mai mari in aprilie decat in lunile anterioare, iar Romania a reprimit statutul de tara in care se poate investi din partea agentiei Moody's".
Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

1342 vizualizari

 • +7 (7 voturi)    
  Cum apreciezi performantele? (Sâmbătă, 23 mai 2009, 16:21)

  Maria [anonim]

  Idee excelenta, dar ca sa evaluezi performantele trebuie sa evaluezi unuversitatile. Criteriul de apreciere clasic este NOTA insa exista o mare diferenta intre o universitate si alta.
  Cum apreciezi corect performanta cuiva?
  • 0 (0 voturi)    
   la ce te ajuta evaluarea universitatilor ?! (Duminică, 24 mai 2009, 22:22)

   turistul [anonim] i-a raspuns lui Maria

   trebuie evaluat OMUL, nu universitatea !
 • +4 (6 voturi)    
  boc e profesor si il intelegem (Sâmbătă, 23 mai 2009, 16:48)

  Patronul [anonim]

  Tampenii prietene!

  Am avut colegi de facultate care erau cu nota 10 pe linie , invatau de rupeau cartea si in viata sunt niste pampalai de prim rang. Ce perfomante frate? Adica daca esti bun la tocit esti bun si la locul de munca? Cum vine aia?

  Eu inteleg ca nea Boc/Poc e profesor si asa dar sa ma lase in pace cu evaluari de performante aiurea. Intotdeauna experienta o sa fie lucrul cel mai de pret pentru o companie nu faptul ca este foarte bun la invatatura.

  Un asbolvent nu stie absolut nimic practic si aici e de vina exclusiv sistemul de invatamant. Pai ia sa intreb pe un sef de promotie la finante banci cum sa salveze practic o banca de la faliment sa vedeti cum se balbaie de radeti si in fund.

  Poate cand o sa avem si noi un invatamant performant ,sa nu mai fie absolventi pe banda rulanta, sa se aplice angajarile in functie de performanta. Pe mine ca patron nu ma incalzeste cu nimic ca ala are 10 pe linie. Sunt o droaie cu note foarte bune in facultate...insa ,la chestii practice, sunt VARZA. Habar nu au nici pe ce lume traiesc.

  Poate avem vreo universitate in top 500 si nu stiu :)
  • +2 (2 voturi)    
   ca la noi doar in africa (Sâmbătă, 23 mai 2009, 17:10)

   investitorul [anonim] i-a raspuns lui Patronul

   "Adica daca esti bun la tocit esti bun si la locul de munca? Cum vine aia? "

   Daca vinzi chiloti atunci iti trebuie numai experienta.

   Sau exista patroni romani care fundamental fac altceva si nu ii cunoastem?
  • +2 (4 voturi)    
   Dl. Premier Emil Bobu nu este profesor, ci conf (Sâmbătă, 23 mai 2009, 17:15)

   Mitică [anonim] i-a raspuns lui Patronul

   Dl. Premier Emil Bobu nu este profesor, ci doar conferenţiar universitar, care se pare că este nivelul maxim la care se poate ajunge prin impostura simplă, adică fără lucrări ştiinţifice remarcabile, fără specializări reale şi vechime dovedită în profesie. Pentru a avansa la gradul de profesor unii o mai scurtează cu ajutorul copiatului, dar se pare că Ysnogood nu a avut posibilităţi materiale de copiat - fie i-au lipsit sursele, fie mijloacele tehnice, căci minte sigur nu are ...

   S-au poate că nu a ajuns la raftul de sus din bibliotecă unde erau puse lucrările de specialitate ?
  • +3 (3 voturi)    
   SI tu esti BATA si te intelegem.. (Sâmbătă, 23 mai 2009, 18:47)

   EccE [anonim] i-a raspuns lui Patronul

   Bai la cat de penibil e comentariul tau, mi-e sila de mine ca ma obosesc sa iti raspund. Tu esti ala cu 5 pe linie dar care stie sa salveze banci de la faliment..cum n-au dat americanii de tine pana acum, la cate chestii practice stii tu?
 • +1 (3 voturi)    
  Premierul Emil Bo(c)bu are idei ... (Sâmbătă, 23 mai 2009, 16:53)

  Mitica [anonim]

  Premierul Emil Bo(c)bu are idei, aşa că la ce îi mai trebuie gândire ?

  Ultimii ani (2005-2007) au pus corect problema selecţiei specialiştilor pentru poziţiile de experţi. Astfel s-a ajuns ca la ponderea expertizei să crească până spre 70% din nota proiectelor prezentate, iar concursurile de selecţie a personalului să fie destul de stricte şi dure, cu criterii bine precizate precum numărul de proiecte realizate, dovezi că persoana a parcurs toate etapele de realizare a unei misiuni, etc.

  Pe alocuri au luat aspectul dosarului de la PCR, deoarece au fost solicitate ca piese de susţine a expertizei scrisori de referinţă din partea foştilor angajatori, lideri de proiecte, beneficiari, profesori, pe lîngă diplome univeristare şi post-universitare (*), dar procesul a fost urmat cu stricţe de angajatorii guvernamentali, sub monitorizarea Agenţiei pentru Funcţionarii Publici.

  Premierul Ysnogood se pare că a sesizat că nu are nici un fel de aderenţă la tinerii alegători, mai ales la cei cu diplome univeristare noi - şi aruncă acum noi fumigene de genul desconsiderării vechimii şi practicii profesionale la selecţia pentru angajare.

  Oare cum îşi închipuie dl. Premier Bocustâng că s-ar putea face o selecţie obiectivă, pe bază de rezultate palpabile ale muncii prestate, fără a lua în considerare şi vechimea şi experienţa în muncă?

  Chiar dacă este eliminată formal vechimea în muncă dintre criteriile de selecţie - ea va transpare indirect prin cerinţe privind cantitatea şi calitatea realizărilor profesionale. Iar aceste realizări se obţin în timp - căci majoritatea profesioniştilor nu plagiază precum dl. Min. Beuran, d-na Ministru Apotropica Ecaterina, sau iau grade universitare fără lucrări ştiinţifice publicate - precum Elena Ceauşescu, Emil Boc sau Elena Udrea (ca să enumerăm doar câţiva miniştri cunoscuţi pentru contraperformanţele lor ştiinţifice şi pentru poziţiile ocupate de formă în universităţi).

  (cont.)
 • 0 (2 voturi)    
  Premierul Bostangolu şi vechimea în profesie (Sâmbătă, 23 mai 2009, 17:08)

  Mitică [anonim]

  Premierul Bostangolu se pare că vrea să introducă noi criterii de selecţie pentru tinerele cadre din ministere. Cum nu putem decât intui ce se află sub calota craniană a d-lui premier, nu avem decât să nbe uităm în istoria recentă a selecţiilor făcute de domnia-sa printre cadrele tinere din partid. Avem astfel următoarele criterii:

  1. sfânta taină a căsătoriei - l-a selectat pe dl. Rareş Niculescu-Ghioagă pentru poziţia de parlamentar european pentru că îi este fin de căsătorie. Lipsa de experienţă parlamentară este compensantă prin puterea de convingere cu pumnul şi gustul pentru alcool, acest domn fiind mai prezent în cărciumile din Cluj-Napoca beat unde bate femei, decât la Bruxelles la sedinţele Parlamentului European

  2. "selecţia naturală" - a folosit-o atunci când şi angajat nepoţica la Guvern, pe post de consilier privat. Am fost izbit nu de relaţia de rudenie dintre Prim Ministru Bostangolu şi respectiva domnişoară raportoare, cât de denumirea poziţiei, identică cu cea al d-lui Immanuel Kant, de profesie cel mai mare filozof (cel puţin până acum)

  3. întărirea prin relaţii de transfer de resurse financiare - a selectat-o pe d-na Udrea Nuţi, cadru univeristar la fel ca dl. Premier Ysnogood pentru o poziţie de demnitar, chiar dacă nu avea vre-o vechime dovedită în administraţie publică

  Ar mai fi şi altele, dar cred că este cazul acum să aşteptăm ziua de mâine cu o nouă gogoaşă cu dovelac, de la dl. Premier Bostangolu ... precum cea de azi cu criza economică care a început să slăbescă din luna aprilie ... (din păcate nu a precizat anul !).
 • +3 (3 voturi)    
  poate Boc vrea sa spuna... (Sâmbătă, 23 mai 2009, 17:12)

  autocriticu [anonim]

  ca evaluarea tinerilor absolventi sa se faca la nivel de "potential": in ce masura candidatul s-ar potrivi cu cerintele jobului!

  performantele scolare nu definesc ele insele "profilul" candidatului si nu garanteaza succesul in job.
  • +2 (4 voturi)    
   McBoc a ajuns si el premier din energie potentiala (Sâmbătă, 23 mai 2009, 19:32)

   Mitica [anonim] i-a raspuns lui autocriticu

   Dl. Emil Boc(bu) se pare ca este primul si singurul policitican care a ajuns premier datorita energiei potentiale !

   Cariera d-lui Piticot se datoreaza unei cazaturi in cap, in direct, la televiziune. In urma cu cca 6 ani, in 2003 dl. Bostangolu s-a prezentat la o emisiune impreuna cu d-na Ecaterina Arpotetrescu, actual ministru al Eratei si Terorii. Dupa cum vedeti sunt vechi colaboratori in ale televiziunii, iar recenta iesire sangeroasa in direct la TV nu este ceva nou.

   Dar sa revenim ... in emisiune se folosea o scena - platforma din sticla, inalta de cca. 2,5 m. Piticot a vrut sa se dea cocos si sa faca pe galantul cu d-na Andronescu-Codoi care cam aluneca pe scena. D-na respectiva s-a pus in mijlocul scenei, iar Piticot s-a pe margine ... pana a cazut in cap de pe platforma!

   Noroc ca jos erau niste cartoane, caci altfel marele casacador ne-ar fi procopsit si cu mai multe "idei".

   Dupa caderea respectiva, in care energia potentiala a d-lui Boc catarat pe scena s-a transformat rapid in energie cinetica, prin caderea in cap, a inceput cresterea politica a lui Piticot.

   Concluzie:

   Pentru a deveni un viitor presedinte al Romaniei, se recomanda caderile in cap de la inaltimea de cel putin cinci metri!

   Pentru functia de prim ministru este suficienta caderea de la 2,5 metri.

   Pentru cea de Luceafar, este necesar un salt din fundul minei pana la Palatul Victoria.

   Acum cred ca este mai clar la ce fel de "potential" se refera dl. Emil Boc(bu)!
 • +1 (1 vot)    
  e incalificabil .... (Sâmbătă, 23 mai 2009, 18:00)

  alex [anonim]

  cum sa angajezi tineri in functii de conducere de exemplu dupa terminarea facultatii dle. Boc ??? Bun angajeaza-i si cu noi SOMERII ce mama dracului faci???? eu am 7 ani de vechime in munca si am fost si sef de promotie in facultate .... nu gasesc nimic de lucru in acest moment ....
 • +1 (3 voturi)    
  Petarda electorala.. (Sâmbătă, 23 mai 2009, 18:17)

  Margelatu [anonim]

  E o simpla petarda electorala (in mod cu totul "intamplator", termenul de 2 saptamani ia sfarsit pe 8 iunie, adica imediat dupa euro-alegeri). Va garantez ca dupa euro-alegeri, nici d.r.a.c.u. nu o sa isi mai aduca aminte de aceste propuneri "reformiste"...
 • +4 (4 voturi)    
  ! (Sâmbătă, 23 mai 2009, 19:51)

  Radu [anonim]

  Am cunoscut o doamna care lucra in resurse umane dar era absolventa de medicina umana! Cunosc multi agenti de vanzari care au terminat diverse inginerii.
  Foarte multi tineri nu ajung sa lucreze in domeniile in care au fost specializati in Universitati.
 • +3 (3 voturi)    
  Idee buna (Sâmbătă, 23 mai 2009, 20:05)

  Marcel [anonim]

  Ideea este buna la radacina. Problema e promovare, de ce acum, de ce de catre Emil Boc?
  Mitica este cu totul subiectiv, si abordeaza doar persoana care a formulat ideea, nu are nici o legatura cu ideea in sine.
  Cum au spus si alte persoane, se poate evalua potentialul evolutiv al unei persoane proaspat iesite de pe bancile facultatii, dar tre sa fii bun in ceea ce faci. Eu am reusit in urma unei astfel de evaluari, la care au cazut colegi cu medii mult mai mari ca a mea.
  Desi sunt de acord cu aceasta idee, sunt slabe sanse ca ea sa fie pusa si in practica.
  Problema in sine e faptul ca foarte multi studenti (care promit mult) se angajeaza in posturi de nimic, cu sefi, superiori profitori,( jmecheri) motiv pentru care se plafoneaza si se blocheaza la nivelul respectiv, crezand ca au ajuns la potentialul lor maxim.
  Oricum eu consider ca avem studenti destepti, care nu-l vor vota pe Boc doar pentru ca a deschis si el gura bine.
  • 0 (2 voturi)    
   Se poate evalua potentialul evolutiv ... (Duminică, 24 mai 2009, 7:22)

   Mitica [anonim] i-a raspuns lui Marcel

   Draga Marcel,

   Este adevarat ca se poate evalua potentialul evolutiv al unei persoane, dar acesta evaluare depinde de:
   - etalonul normativ utilizat pentru testul cu care s-a facut evaluarea
   - sinceritatea cu care s-a raspuns la test

   Evaluarile de potential evolutiv nu sunt esential diferite de cele profesionale din facultatile mari. Sunt ceva mai rapide, adica nu se fac in timp de 3-5 ani prin examen succesive, ci se aplica rapid prin teste specifice, de exemplu Fleishman Job Analysis Survey (F-JAS), care este un sistem de analiza muncii, unul dintre cele mai cunoscute si mai bine validate sisteme de acest gen.

   Despre aceste teste pshihometrice se spune:

   "Aptitudinile individuale sunt direct relaţionate cu performanţa, atât la nivel individual, cât şi la nivel de grup sau de organizaţie. O bună cunoaştere a predictorilor aptitudinali şi înrudiţi (cunoştinţe şi deprinderi) este o condiţie importantă pentru ca specialistul în zona managerială sau ocupaţională să poată înţelege, descrie, explica sau prezice performanţa. Această temă explică modalitatea în care Cunoştinţele, Deprinderile şi Aptitudinile prezic performanţa."

   Daca ne gandim acum la cele utilizate formal in selectia de personal vedem ca sunt evaluate:
   - cunostiintele - prin notele din scoala, care adreseaza problematica bagajului de cunostiinte profesionale deprinse prin instruire
   - deprinderile - sunt masurate prin experienta la locul de munca, prin realizarile anterioare, lucru care are ca principal determinant vechimea in profesie
   - aptitudinile - in general sunt testate la angajare prin test psihologic sau prin interview.

   Deci dl. Premier Bocustan nu a adus nimic nou, in afara unei simplificari a procesului - in care sunt ignorate deprinderile, se lasa loc pentru manipularea rezultatelor prin lipsa de sinceritate si comportament dobandit si se lasa loc la subiectivitate in aprecierea rezultatelor, deoarece metodogia de apreciere se bazeaza pe un etalon normativ mic sau regional.

   (cont)
  • 0 (2 voturi)    
   Se poate evalua potentialul evolutiv ... (Duminică, 24 mai 2009, 7:45)

   Mitica [anonim] i-a raspuns lui Marcel

   (cont.)
   Anterior am prezentat niste argumente stiintifice pe care cred ca Marcel le astepta din partea mea, in locul unor aprecieri subiective - legate de doar de persoana celui care pus problema in discutie.

   Eu am fost interesat de insa de evaluarea potentialului evolutiv a unei persoane proaspat promovate in politica, pe baza faptelor sale, a deprinderilor (utecisto-comuniste) si a comportamentului dobandit (influenta grupului cu care s-a asociat la incalcarea legilor).

   Faptele - le-am explicat mai sus, selectie subiectiva prin cumetrie, relatii de familie sau interese financiare

   Deprinderile - minciuna sistematica, inconstanta, gogoserie si baseta - utecisto-comunism congenital

   Comportamentul dobandit - incalcarea legilor - vezi salarizarea profesorilor, restructurarea in administratie - demiteri contrare legii, fostii sefi sunt restabiliti prin justitie, confuzia intre cadrul legal si poftele si visele d-sale, politicianism...

   Eu m-am concentrat asupra persoanei, deoarece in afara testelor de apreciere a potentialului evolutiv in performanta profesionala, exista teste similare si pentru detectarea factorilor de "alunecare" manageriala, de pierdere a controlului in conditii de criza. Pentru conducatorii de top evaluarea corecta a acestor factori este ESENTIALA - deoarece acesti oameni sunt desemnati pentru pozitiile respective tocmai pentru a face fata unor solicitari exceptionale in conditii de criza, sa le rezolve rapid si cu impact minim.

   In concluzie:
   Dl. Premier Piticot a propus o metoda simplificata de selectie a personalului din considerente politicianiste - peste 2 saptamani au loc alegerile pentru parlamentul european, iar tinerii sunt complet dezinteresati de vot - la fel ca in noiembrie 2008. Dl. Piticot incearca sa ii atraga cu promisiunea unei schimbari care ar urma sa se efectueze DUPA votare. istoria arata ca acest gen de promisiune din partea d-lui este o MINCIUNA, la fel ca cea cu salarizarea profesorilor, planul de investitii, scl.
   (cont)
  • 0 (2 voturi)    
   Se poate evalua potentialul evolutiv ... (Duminică, 24 mai 2009, 8:04)

   Mitica [anonim] i-a raspuns lui Marcel

   (cont)

   Evaluarea potentialului evolutiv al unei persoane proaspat iesite din scoala este foarte utila pentru stabilirea unui plan de cariera, prin care sa primeasca sprijin proactiv in acumularea de cunostiinte, de deprinderi si de experienta profesionala semnificativa pentru a se dezvoltra deplin pe masura potentialului sau.

   Pe acesta baza trebuie facuta indrumarea si orientarea profesionala, stabilirea obiectivelor acestor tineri, astfel incat societatea si organizatiile in care ei activeaza sa profite la maxim atat de potentialul lor evolutiv cat si de puterea lor de munca.

   In ce priveste buna reusita in urma unei evaluari, in care Marcel si-a devansat unii colegi cu note mai mari la scoala, trebuie sa avem in vedere rostul pentru care a fost facuta evaluarea. Din pacate facultatile din Romania raman decuplate de realitatea economiei, selectia, evaluarea si promovarea fiind directionate spre "fabricarea" de viitoare cadre universitare dupa modelul actualilior profesori sau de specilaisti pentru cercetare stiintifica, si unii si altii in general inutili in economia reala.

   Acesta este principalul motiv pentru care multi ingineri ajung agenti de vanzari, absolventi de medicina umana ajung specialisti in resurse umane, sau pentru care invatatori si cadre universitare ajung politicieni - potentialul lor evolutiv nu a fost luat in considerare la alegerea scolii potrivite si ei au compensat acesta problema de indrumare profesionala in timp prin respecializare.
   Recent au aparut la Ziarul Financiar niste suplimente despre "100 manageri de top" - acolo puteti observa foarte bine fenomenul devenirii. De ex. din cercetator stiintific in domeniul mareelor in director de vanzari intr-o mare multinationala, din inginer energetician in director de firma de PR, din inginer in IT in mare actor, ziarist sau vedeta TV s.a.

   Atentie - toate aceste persoane dupa reorientarea profesionala au facut efortui scolare noi remarcabile pentru a se adapta noilor conditii si cerinte!
 • +1 (1 vot)    
  a inceput campania (Sâmbătă, 23 mai 2009, 23:18)

  I [utilizator]

  amin.
 • +2 (4 voturi)    
  aloo bobocule !! (Duminică, 24 mai 2009, 9:32)

  dares [anonim]

  si eu sunt tanar...una-i una alta-i alta
  ce performante are un tanar ??
  un tanar fara experienta sa-l puteti voi manipula
  ce performante are ?
  nici cafea buna nu stie sa faca..
  JOS GUVERNUL!
  JOS PORTOCALIII
  JOS MASONII!
 • +2 (2 voturi)    
  boc bate campii (Duminică, 24 mai 2009, 11:12)

  lala [anonim]

  Chestia cu experienta e scuza universala a celor care nu sunt in stare sa-si gaseasca un job. Sau mai rau, isi imagineaza ca 4 ani petrecuti prin birturi si dormiti la cursuri te fac director. Nu zic nu, sistemul e pervers, e plin de neaveniti, e greu sa iti gasesti un job si e si mai greu sa promovezi doar pe criterii de valoare. Dar nu imposibil. Si multe din pretentiile proaspetilor absolventi sunt alimentate artificial.
  In legatura cu aberatia lui Boc, probabil ca se vor gasi destui absolventi de facultati fantoma, fara pic de logica si discernamant care sa pice ca mustele la promisiunile lui. Au picat 4 milioane de pensionari, oricum IQ-ul multor proaspeti absolventi e egal cu a mosilor si babelor CAP-isti.
  Si pe langa asta, nu va putea impune niciodata unor companii criteriile de selectie. Singurele institutii care te descalifica din start daca nu ai "n" ani experienta (desi ai putea fi de 10 ori mai bun decat nepotu lu` xulescu care va lua in final postul), sunt cele de stat.
  Asa ca sa inceapa sa starpeasca clanurile de viermi instalate in institutii publice si poate poate va castiga putina credibilitate din partea mea.
 • +1 (1 vot)    
  Nepotismul desavirsit! (Duminică, 24 mai 2009, 11:47)

  x [anonim]

  Nu poti impune eliminarea criteriilor de selectie firmelor particulare, deci masurile se vor adresa sistemului bugetar. Astfel progeniturile cu origine de partid sanatoasa nu vor mai fi nevoite sa treaca prin stadiul umilitor si mai slab platit de ,, debutant'' , ci vor avea dreptul direct la functii de conducere!?!
 • +1 (1 vot)    
  off topic: educatia (Duminică, 24 mai 2009, 13:30)

  Paul [anonim]

  Problema e cu invatamantul din Romania. Prea multi "fac facultate". Ar trebui eliminate locurile cu taxa. Ar trebui educati oamenii sa scape de prejudecata ca trebuie o diploma. Angajatorii sa nu pretinda diplome. Sa se infiinteze scoli de meserii. Performanta se poate dovedi cu un examen, cu un interviu sau pur si simplu vorbind cu un om.
  • 0 (2 voturi)    
   Cati oameni sinceri ati avut la interview ? (Duminică, 24 mai 2009, 17:26)

   Mitica [anonim] i-a raspuns lui Paul

   De cele mai mulye ori interview-uri sunt ocazii de negociere in conditii de cunoastere incompleta a unui salariu.

   Ce se poate dovedi cu acesta ?

   Ca interview-atul a facut o "impresie" buna, atat !
 • 0 (0 voturi)    
  pe jumatate, bine... (Duminică, 24 mai 2009, 21:57)

  Codruta N [utilizator]

  E foarte bine ca "vechimea" sa nu aiba o foarte mare pondere la angajare - era MULT mai bine daca s-ar fi procedat asa inca din '90, cand o gramada de lepre comuniste au venit IAR pe posturi-cheie (alungand tinerii care ar fi schimbat ceva) pentru ca s-au pus "conditii de vechime".

  Ar trebui, totusi, sa se tina cont ca, daca n-ai "vechime", iti trebuie o gramada de timp ca sa capeti ceva experienta si niste "reflexe" care sa-ti faca munca mai eficienta.

  Ideal ar fi ca, la angajare, sa existe mai multe criterii, fiecaruia corespunzandu-i un "punctaj", in care "vechimea" sa nu aiba o pondere foarte mare.
 • 0 (0 voturi)    
  vechime vs. performanta (Duminică, 24 mai 2009, 22:29)

  turistul [anonim]

  de cand am terminat facultatea, acum 6 ani, am schimbat 3 locuri de munca, de fiecare data am plecat in alta parte pe bani mai multi. la fiecare interviu de job nu m-a intrebat nimeni de numarul de ani de experienta, nu i-au interesat notele din timpul facultatii sau la licenta ... am fost supus unor probe practice si pentru ca m-am descurcat am fost angajat.

  asa ca nu inteleg problema, ce patron angajeaza pe cineva functie de vechime in detrimentul performantei ?!

  sunt convins ca daca cineva demonstreaza ca poate sa faca ceea ce are nevoie angajatorul primeste jobul, indiferent de numarul de ani vechime.
 • 0 (0 voturi)    
  fdvsdfv (Duminică, 24 mai 2009, 22:35)

  era [anonim]

  cine vb de competenta???!!!the aviara gripa???????????!!..macar taci . din gura!


Abonare la comentarii cu RSS

ESRI

Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by