PNL ii va cere sefului statului sa nu promulge legea privind institutiile deconcentrate, in cazul in care ordonanta de urgenta a Guvernului va fi aprobata de Parlament si transformata in lege. Anuntul a fost facut de prim-vicepresedintele PNL, Ludovic Orban, care si-a exprimat, insa, rezervele in privinta sinceritatii presedintelui Romaniei, atunci cand acesta a cerut partidelor aflate la guvernare sa mai reflecteze asupra ordonantei.

"Aici sunt doua posibilitati: ori domnul Boc nu mai este purtator de cuvant al Guvernului Basescu - Geoana, si nu mai reproduce fidel textele pe care le primeste de la Cotroceni, ori domnul Traian Basescu a facut si el o declaratie in dorul lelii, ca tot e in campanie prezidentiala si simte cum se pravaleste, asa, ca intr-un grohotis care a luat-o la vale", a afirmat Ludovic Orban, citat de NewsIn.

  • Ludovic Orban: Ordonanta deconcentratelor e un atentat la democratie

Liderul liberal este de parere ca ordonanta ar reprezenta "un atentat la democratia din Romania, o intoarcere la sistemul foarte mercantil din perioada fanariota. Numai ca sistemul mercantil nu era neaparat un sistem de dominatie politica, era o afacere. Se ducea domnul fanariot, dadea banul la sultan, si cand se intorcea in tara trebuia sa isi recupereze investitiile, asa ca vindea dregatoriile publice. De fapt, baietii astia, nu numai ca vor functiile si ocupatia politica, vor si bani, pentru ca singura lor sansa de a ramane la putere este sa cumpere voturi. Asta este in mintea lor. Sa se duca la zonele sensibile, tigani, oameni cu venituri extrem de reduse, si sa cumpere voturi".

Liberalii intentioneaza sa se adreseze si forurilor europene in legatura cu ordonanta deconcentratelor: "De data asta nu le va merge, pentru ca suntem decisi sa mergem cu para nu la sultan, ci la Uniunea Europeana”, a afirmat Ludovic Orban.