Fostul premier Calin Popescu-Tariceanu a reactionat, luni, in urma discursului tinut in Parlament de presedintele Traian Basescu, sustinand ca seful statului "vorbeste in calitate de premier si nu de presedinte", nu face decat sa "arate cu degetul" in loc sa ofere solutii si ca acesta minte cand spune ca exista o conditionare de FMI pentru accesarea unui imprumut de la Comisia Europeana.

Dintre declaratiile presedintelui PNL, Calin Popescu-Tariceanu:

  • Presedintele Traian Basescu a venit in Parlament cu un discurs politic, plin de acuze, de minciuni si de afirmatii false. Presedintele este capabil doar sa arate cu degetul.
  • A vorbit despre reducerea cheltuielilor bugetare. Nu stiu cum se impaca acest lucru cu faptul ca Administratia Prezidentiala are alocat anul acesta un buget cu 50% mai mare.
  • Este grav sa crezi ca pensionarii sunt 'asistati de stat'. Pensia este un drept pe care contribuabilii si l-au castigat in decursul vietii, cotizand la Fondul de Asigurari Sociale.
  • Am constatat ca domnul presedinte este cameleonul perfect pe care il stim de multa vreme. A vorbit cu seninatate despre cheltuielile electorale care s-ar fi facut anul trecut de vechiul guvern, cu adresare explicita, si ma simt obligat sa pun la dispozitia presei toate scrisorile pe care i le-am trimis si prin care l-am rugat sa nu promulge legea de majorare a salariilor profesorilor si ale pensionarilor.
  • Cred ca guvernul Boc se afla intr-o situatie foarte proasta. O majoritate solida care nu are posibilitatea sa actioneze pentru ca doreste domnul Basescu sa fie un fel de primadona a Romaniei si vorbeste in calitate de premier, si nu de presedinte.
  • Am asistat la un discurs care incearca sa justifice incapacitatea actualului Guvern.
  • Ma deranjeaza ca discursul sau este la fel de demagogic si populist ca si pana acum. Ar fi fost bine ca presedintele sa fi venit in fata Parlamentului cu solutii si propuneri pentru a limita efectele crizei economice si nu cu critici.
  • Nu exista niciun fel de conditionare de FMI pentru accesarea unui imprumut de la CE. Este o minciuna extrem de grava.