Aniversare mai putin obisnuita la sediul PSD din strada Atena din Bucuresti, unde presedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, aniverseaza implinirea a 79 de ani.

Cativa tineri imbracati cu tricouri cu capete de mort au venit sa aprinda lumanari in fata sediului PSD. Ei i-au urat liderului social-democrat sa "La multi ani. Sa traiasca pentru a ajunge sa plateasca pentru mortii din '90".

  • 6 dintre "noii golani", retinuti de jandarmi

Tinerii, care s-au autointitulat "noii golani", purtau doua modele de tricouri, unul dintre ele avand un desen cu o spanzuratoare de care era legat capul fostului presedinte si cuvantul "criminal" dedesubt, iar pe celalalt scria "vinovat pentru crima", sub o fotografie a presedintelui de onoare al PSD, potrivit NewsIn.

Ei au ajuns la sediul PSD inaintea lui Ion Iliescu, iar la sosirea lui Ion Iliescu, ei au inceput sa strige "a venit criminalul din 89", fiind insa ignorati de fostul sef al statului.

In schimb, ei au avut mai multe dispute verbale cu apropiati ai lui Ion Iliescu, unul dintre tineri sustinand chiar ca ar fi fost lovit de un simpatizant al lui Iliescu.

La fata locului au ajuns si cativa jandarmi, pentru a se asigura ca incidentele nu vor degenera.

Jandarmii i-au retinut pe sase dintre cei veniti la sediul PSD pentru a scanda sloganuri anti-Iliescu si i-au condus la Sectia 1 de Politie. Potrivit NewsIn, ei vor fi amendati cu cel putin 200 de lei fiecare pentru tulburarea ordinii publice.

  • Reactia lui Iliescu: Nerusinati si scandalagii

"Sunt niste nerusinati si niste oameni care, probabil, la vremea lor au fost implicati in scenele de scandal si violente din 90 si au ramas cantonati in violentele de atunci. Probabil sunt aceiasi scandalagii care au huiduit si in decembrie, in Cimitirul Eroilor. Sunt, cred, platiti de cineva. Altminteri e nesimtire", a fost reactia lui Ion Iliescu.

Dupa ce jurnalistii prezenti i-au atras atentia ca unii dintre tinerii care l-au intampinat marti la sediul PSD au in jur de 20 de ani, Ion Iliescu a revenit asupra declaratiei: "Ah, atunci sunt niste oameni culesi de pe drumuri si folositi ca masa de manevra".

La sediul PSD au venit si simpatizanti ai fostului sef al statului, cei mai multi dintre ei de varsta a treia.