"Rares Niculescu nu va mai fi purtator de cuvant al Guvernului", a declarat, vineri, premierul Emil Boc, pentru HotNews.ro. Informatia privind numirea lui Rares Niculescu in functia de purtator de cuvant al Cabinetului Boc a aparut la inceputul acestei luni.

O saptamana mai tarziu, saptamanalul Academia Catavencu a scris ca Rares Niculescu si doi prieteni ai acestuia au fost amendati de jandarmii din Cluj Napoca pentru ca ar fi provocat un scandal intr-un club din oras.

Academia Catavencu a scris, la vremea respectiva, ca Rares Niculescu si prietenii sai l-ar fi provocat pe bodyguardul clubului Romantic din Cluj. Purtatorul de cuvant al Guvernului, fost europarlamentar, a sustinut, insa, ca el ar fi fost cel agresat de cei care se ocupa de paza localului respectiv.

  • Consilier, director in Primaria Cluj, europarlamentar, purtator de cuvant al Guvernului

Dupa numirea in functia de purtator de cuvant al Guvernului, Rares Niculescu declara pentru HotNews.ro: “Am avut o discutie cu domnul prim-ministru in acest sens, m-a onorat propunerea domniei sale si am acceptat. Fireste, am citeva proiecte pe care le-am inceput ca europarlamentar si pe care sper sa le duc pina la capat in urmatoarele doua saptamani”.

Radu Niculescu anunta, la data de 1 februarie, ca urmeaza sa demisioneze din Parlamentul European in termen de 10 zile.

Rares Niculescu a fost singurul europarlamentar de Cluj si a fost consilierul lui Emil Boc in perioada 2000-2004 la Cabinetul din Cluj al deputatului. Dupa ce Emil Boc a cistigat alegerile si a devenit primarul orasului, Rares Niculescu l-a urmat la Primarie ca director la Directia Cultura. Din 2005, a devenit consilier al ministrului de Interne Vasile Blaga, iar in 2007 a devenit europarlamentar.

Rares Niculescu s-a nascut la 29 august 1976 la Cluj-Napoca si a absolvit Facultatea de Stiinte Politice din cadrul Universitatii Babes-Bolyai. El si-a inceput cariera ca reporter de radio, iar in perioada 1998-2000 a fost redactor-sef al cotidianului “Monitorul de Cluj”.