PSD ia in calcul elaborarea si semnarea, cu PNL, a unui protocol cu care sa se prezinte vineri la consultarile de la Cotroceni, prin care sa ii arate lui Traian Basescu ca PSD si PNL au format o majoritate parlamentara. Surse social-democrate au declarat, joi, pentru Mediafax, ca PSD va initia, in cursul serii de joi, consultari cu PNL pentru elaborarea si semnarea acestui protocol.

Potrivit acelorasi surse, o astfel de intelegere a existat si inainte de alegeri, insa PNL nu a fost de acord, in ultimul moment, sa fie facuta publica, mai ales ca PSD si PNL nu s-au inteles in privinta premierului.

Potrivit acelei intelegeri, premierul ar fi trebuit sa fie o persoana neutra, in timp ce Geoana ar fi urmat sa fie presedinte al Senatului, iar Tariceanu presedinte al Camerei Deputatilor.

Conform surselor citate, o alta varianta discutata a fost cea in care Dan Voiculescu sa fie presedinte al Senatului, Calin Popescu Tariceanu sa fie presedinte al Camerei, iar Mircea Geoana sa fie ministru de externe.

Totodata, pe langa negocierile cu PNL, PSD are in vedere si derularea in continuare a negocierilor cu PDL.