In tot judetul Calarasi, ceata si frig la primele ore ale diminetii si nici picior de om pe strada. Alegerile parlamentare nu par sa fi starnit mare interes pentru oamenii de la tara. In schimb, carciumile sunt pline ochi. Satenii prefera sa "sa bea un rachiu" decat sa voteze. Presedintii sectiilor de votare se plang ca stau degeaba si spun ca n-au mai vazut o prezenta asa scazuta de la referendumul pentru Constitutie. In apropierea catorva sectii de votare mai gasim cate un afis sau banner, in rest in satele calarasene este liniste si pace.

Ora 9:45. In satul Bogata au votat doar 90 de persoane si deja au aparut problemele. Peste 30 de bogateni nu s-au regasit pe listele de vot trimise de catre seviciul de Evidenta a Populatiei. Presedintele sectiei de votare ii sfatuieste sa mearga la 3 kilometri in satul Rasa. Multi dintre sateni au renuntat sa mai voteze. Viceprimarul satului gaseste o masina sa transporte doua persoane care doreau sa-si exercite votul.

Candidatul PSD pentru Camera Deputatilor insotit de toata familia isi face aparitia, saluta si se imbratiseaza cu toti membrii sectiei de votare.

Ora 10:15, sat Sarbi. Au votat aproximativ 100 de persoane. In sectia de votare liniste la fel ca si pe ulite. "Am votat maica, am pus stamplia pe partid ca pe candidat nu-l cunosc, nu e de aci din sat. Dar sa stiti ca nu va spun cu cine ca nu se spune, ne spune tanti Paula.

Ora 11:00, sat Varasti. In continuare prezenta la vot ramane extrem de redusa. Doar 125 de voturi din 1.035 de oameni. Membri sectiei de votare stau la povesti si la cafele. "La locale pana la ora asta era nebunie. Veneau de dimineata, fie de la biserica , fie cum isi terminau treaba pe acasa. Acuma au venit asa in grupuri de cate 10 la un interval de o jumatate de ora", ne spune presedintele sectiei de votare.

Ora 12:15 in comuna Dorobanti au votat doar 170 de sateni din 1.345. Doua batrane sustinandu-se una pe alta intra impreuna in cabina de vot. In mai toate sectiile de votare, cupluri de batrani intra impreuna in cabina de vot pentru a se ajuta unul pe altul. Apare din nou candidata PSD. Aduce de mancare niste sandwschi-uri pentru toti membrii sectiei de votare.

Ora 13:20. In satul Ulmeni, cei din sectia de votare se plang de prezenta redusa, doar 132 de sateni au votat. Presedintele sectiei de votare Alexandru Ionel: "E liniste si pace. Nu-i intereseaza sa vina sa voteze de altfel este dezinteres asa cum il au si politicienii fata de ei. N-am mai vazut prezenta asa redusa de la referndumul pentru Constitutie, in 2003. Stam degeaba pe aici".

Ora 14:00, orasul Oltenita. Prezenta la vot a mers mai bine iar strazile incep sa se mai anime. Conform presedintelui sectiei de votare, pana la ora 13:00 se prezentasera la vot 270 de cetateni. Nici un incident. Liste suplimentare pentru cei care nu se regasesc pe listele venite de la primarie dar au buletin cu domiciliu in colegiul respectiv.

Ora 14:30, satul Negoiesti. Membri sectiei de votare sunt optimisti, au votat 190 de oameni si incep sa apara din ce in ce mai multi. "Acum dupa masa incep sa vina. Isi termina treburile si vin la vot", spune un membru al sectiei de votare.

Ora 15:00, sat Frumusani. Situatia se schimba, doar 94 de voturi. Un satean se indreapta zgribulit spre carciuma: "Nu ma duc la vot, de ce sa ma duc, e frig si n-am cu cine sa votez. Mai bine ma duc la carciuma, mai beau un rachiu, jucam table, mai stam de vorba".