"Altfel spus, ce probleme ai in colegiul tau care ar putea fi rezolvate de un deputat sau senator?

Alegerile de anul acesta au cea mai slaba acoperire din istorie. Ziarele nu scriu, pe oameni nu-i intereseaza, vine ziua, punem stampila si apoi continuam sa ne plangem. Problemele administrative sunt in sarcina primariilor. Daca vrei sa ai strada asfaltata, e clar ca nu te duci la un deputat. Atata lucru stiu si eu. Daca s-ar discuta mai mult despre ce anume pot face, poate am fi mai castigati si motivati sa ii votam. Candidatii spun ca vor sa ii ajute pe cetateni, sa fie in slujba cetatenilor. Eu ii intreb pe ei si pe voi "cum"? Vreau chestii practice despre cum viata in colegiul meu o sa se schimbe in bine.

Pe mine m-ar interesa sa stiu ce initiative legislative pregatesc sau daca se gandesc macar la asta si in ceea ce priveste administratia publica.

Conform cdep.ro exista o Comisie pentru administraţie publică, amenajarea teritoriului şi echilibru ecologic si acolo sunt expuse problemele de care se ocupa deputatii in ceea ce priveste administratia publica:

autonomia locală; reforme administrative; organizarea administrativ-teritorială; statutul funcţionarului public; sisteme urbane; reţele urbane şi rurale; finanţele publice locale; sisteme ecologice şi echilibru ecologic; calitatea aerului, apei, solului; protecţia florei, faunei şi aşezărilor umane; recuperarea zonelor deteriorate; tehnologii pentru controlul şi eliminarea emisiilor poluante; gospodărirea apelor; amenajarea teritoriului; construcţii.

Dar, vreau ceva concret. Candidatul din colegiul meu poate sa initieze un act legislativ care sa imbunatateasca calitatea aerului? Poate el sa faca ceva legat de amenajarea teritoriului si a spatiilor verzi sau este sarcina primariei de sector?

Pana acum nu a venit niciun candidat la usa mea si nu am avut ocazia sa-i intreb. Poate unii dintre voi au avut ocazia.

De aia va mai intreb: A fost careva in audienta la un deputat sau senator si cu ce problema?"

Comentaza pe Forumul Hotnews.ro